Na Netflix

Ipak ništa od zabrane: Stigla serija u kojoj Vergara glumi opaku šeficu narko kartela

Griselda Blanco bila je jedna od najistaknutijih šefica kartela tijekom 1970-ih godina, a njezina životna priča ispričana je kroz šest nastavaka u Netflixovoj seriji.

Streaming platforma Netflix je još 2021. godine najavila biografsku seriju "Griselda" u kojoj glavnu ulogu ima Sofia Vergara. Serija se temelji na istinitoj priči o životu Griselde Blanco i njezinom putu od brižne majke do jedne od najutjecajnijih šefica narko kartela u Miamiju. Serija u šest nastavaka ovih je dana, na sreću mnogobrojnih obožavatelja, stigla na Netflix.

Iako smo Sofiju Vergaru navikli gledati u humorističnim ulogama, gdje se posebice istaknula u seriji "Moderna obitelj" kao zanosna Kolumbijka Gloria Pritchett, ova je uloga jedan veliki zaokret u karijeri 51-godišnje glumice. Naime, Vergara u seriji tumači lik Griselde Blanco - kolumbijske narko šefice, poznate pod nazivom "La Dama de la Mafia". Odrasla je u siromaštvu s majkom alkoholičarkom i prostitutkom i bez oca što ju je natjeralo da se krene baviti kriminalom. Tijekom 1970-ih postala je ozloglašena kriminalka i "kraljica kokaina" u Miamiju. Zbog svoje snažne osobnosti i autoriteta uspjela je opstati u narko miljeu kojim inače vladaju muškarci, a jedna je od prvih žena koje su se našle u biznisu s narkoticima. Surađivala je s brojnim poznatim kriminalcima i dilerima poput Pabla Escobara, Jona Robertsa i Mickeyja Mundaya. Tijekom života naručila je 250 ubojstava, a policija ju je uspjela povezati s njih četrdesetak. Zbog ubojstva drugog supruga dobila je nadimak "Crna udovica". Majka je četvero djece, a ubijena je u atentatu 2012. godine. Njezina životna priča, kako bi se reklo, dostojna je filma, odnosno serije u ovom slučaju pa ne sumnjamo da će se serija ubrzo naći među najgledanijim naslovima na Netflixu.

U seriji još glume Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez i Juliana Aidén Martinez. Također u seriji glumi i Karol G koja je utjelovila lik Carle - osobu od najvećeg povjerenja narko šefice. Eric Newman je producent serije, a pamtimo ga i kao izvršnog producenta popularnih serija "Narcos" i "Narcos: Mexico".

Serija je izazvala golemu pozornost, a nekoliko dana prije objave serije Griseldina obitelj tužila je Sofiju Vergaru i Netflix zbog navodne "neovlaštene upotrebe slike i lika njihove obitelji". Tužbom su, kako je izvijestio TMZ, htjeli zabraniti seriju, no u tome nisu uspjeli.

Linker
06. travanj 2024 19:12