animirani hit

Disney otkrio kada stiže novi nastavak o avanturama princeze Moane, ali i "Frozen 3"

Moani će i u novom nastavku glas posuditi glumica Auliʻi Cravalho, a film u kina stiže 27. studenog ove godine.

Nakon uspješnog prvog filma "Moana" koji je u kinima zaradio vrtoglavih 630 milijuna eura Disney je objavio da novi nastavak animiranog filma stiže u kina 27. studenog ove godine, a izašao je i krati teaser za film. Prema službenom sinopsisu snažna princeza Moana, kći seoskog poglavara Tuija i njegove supruge Sine, na poziv svojih predaka mora otputovati u daleka mora Oceanije u novu životnu avanturu s pomorcima.

Glas Moani ponovno će posuditi američka glumica Auliʻi Cravalho koja je i u prvom filmu utjelovila glavnu junakinju. "Moana ima ogroman utjecaj na javnost. Njezina snaga i ustrajno jednostavno inspiriraju publiku diljem svijeta", rekla je 23-godišnja glumica koja je također glumila i u novom filmu "Mean Girls". Glas prijatelju Disneyjeve princeze simpatičnog Mauija opet će posuditi talentirani Dwayne "The Rock" Johnson.

image

Glas prijatelju Disneyjeve princeze simpatičnog Mauija opet će posuditi talentirani Dwayne "The Rock" Johnson

DISNEY/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Redatelj "Moana 2" je Dave Derrick Jr., a glazbu u animiranom filmu potpisuju Abigail Barlow, Emily Bear, Opetaia Foa‘i i Mark Mancina. Prvi film izašao je 2016. godine, a radnja je pratila Moanin put u opasnoj misiji da spasi svoj narod. Tijekom putovanja susrela je nekoć moćnog poluboga Mauija koji joj je pomogao u njezinoj spasilačkoj misiji. Oni zajedno plove preko oceana u zahtjevnoj pustolovini gdje susreću divovska čudovišta, a Moana putem otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila - svoj vlastiti identitet.

Osim toga, Disney je napokon objavio i kada fanovi animiranih hitova o princezama Elzi i Anni mogu očekivati treći nastavak, baš kao i nove avanture ekipe iz Toy Story filmova. Njihov dolazak u kina je planiran za 2026. godinu.

Linker
23. travanj 2024 18:40