Odbrojavanje počinje

Čiju stranu ćete odabrati? Pogledajte dva trailera za drugu sezonu "Zmajeve kuće"

Rat zmajeva za prijestolje Westerosa samo što nije počeo, svaka strana ima svoje viđenje sukoba i svog kandidata za tron, a pojavljuju se i novi pretendenti...

Prva sezona "Zmajeve kuće" završila je nagovještajem rata za prijestolje Westerosa. U nastavku jedne od najgledanijih serija HBO-a, rat stiže u kraljevstvo podijeljeno na pristaše kraljice Alicent Hightower i njenog sina Aegona, te kraljice Rhaenyre Targaryen.

"Obje strane vjeruju u svoje pravo na Željezno prijestolje, svi u kraljevstvu morat će izabrati stranu u sukobu dviju moćnih kuća, nitko ne može ostati po strani", navodi se u priopćenju HBO-a. Kako će izgledati bespoštedni rat zmajeva daju naslutiti dva trailera za nastavak popularne serije čija se radnja odvija 200 godina prije događaja iz "Igre prijestolja".

U "crnom" traileru kraljica Rhaenyra (koju glumi Emma D‘Arcy) spremna je za bitku kojom želi preuzeti Željezno prijestolje. "Mislim se boriti u ovom ratu i pobijediti u njemu", kaže u najavnom videu, princu Daemonu, čiju ulogu tumači Matt Smith.

S druge strane kraljica Alicent (igra ju Olivia Cooke) mora prihvatiti borbu jer bi to mogao biti jedini način da njen sin Aegon ostane na prijestolju. "Prije samo nekoliko tjedana, moj suprug bio živ je i kraljevstvo je bilo u miru", tmurno izjavljuje Alicent u "zelenom" traileru. Objavom dva trailera HBO naglašava važan trenutak nove sezone u kojoj će svatko morati odabrati stranu - pa je pitanje čiju stranu vi birate?

Podsjetimo, scenarij "Zmajeve kuće" temelji se na romanu "Vatra i krv" Georgea R.R. Martina o povijesti kuće Targaryen i obiteljskom raskolu koji prijeti razaranjem cijelog kraljevstva. Dodajmo i to da su crna te zelena boje suprotstavljenih strana u seriji.

U nastavku fascinantne priče glume još Jamie Kenna kao Ser Alfred Broome, Clinton Liberty u ulozi Addama od Hulla dok Tom Taylor tumači ulogu Lorda Cregana Starka... Sukreatori serije koja se snima na lokacijama u Portugalu, Velikoj Britaniji, Španjolskoj te u SAD-u, su George R.R. Martin i Ryan Condal.

image

Glumačka ekipa popularne serije s George R.R. Martinom

ALBERTO RODRIGUEZ/SHUTTERSTOCK ALBERTO RODRIGUEZ/SHUTTERSTOCK

"Donosimo priču o obitelji podijeljenoj zbog prava na prijestolje nakon Viserysove smrti. Dio vjeruje da je prava nasljednica Rhaenyra, a drugi smatraju da je to Aegon. Ali postoje i oni koji misle: ‘Zašto bi to bio jedno od njih dvoje? Možda bi to trebao biti ja!‘‘, izjavio je nedavno Ryan Condal za Entertainment Weekly. Kako će se rasplesti klupko moći, krvi i ambicija, vidjet će se 16. lipnja kad na HBO-u počinje prikazivanje druge sezone.

Linker
22. travanj 2024 21:40