Kuća Targaryen

Oborila je rekorde: Premijera nove HBO-ove serije je najpopularnija ikad u Hrvatskoj

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi ‘Vatra i krv‘ Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz ‘Igre prijestolja‘ i govori o kući Targaryen.

Saga o vladarima izmišljenog svijeta koja je prvo kroz knjige, a zatim kroz megapopularnu seriju "Igra prijestolja" zaludjela svijet, srećom nije potpuno završila. Nakon prikazivanja posljednjih epizoda koje su se snimale i u Hrvatskoj, tvorci serije marljivo su prionuli u snimanje potpuno novog spektakla, koji itekako ima doticaja s poznatom pričom. Obožavatelji GOT-a (internacionalna skraćenica za Game of Thrones, što je originalni naziv) s nestrpljenjem su jedva dočekali prvu od 10 epizoda nove serije Zmajeva kuća. Kako kažu predstavnici HBO-a, ova je premijera oduševila i domaću publiku.

HBO serija Zmajeva kuća (House of the Dragon) imala je premijeru na HBO Maxu u Hrvatskoj uz dosad najveći broj gledatelja nove serije ili filma na jednoj HBO streaming usluzi.

"Zmajeva kuća daleko je najpopularnija premijera u povijesti HBO-a i HBO Maxa u Hrvatskoj, oborivši sve prethodne rekorde za nov naslov. Broj gledatelja prve epizode nadmašio je sva očekivanja", izjavila je Iva Zrnčić, PR manager za HBO Max u Hrvatskoj.

image
PRESS

Prva epizoda Zmajeve kuće stigla je u HBO Max ponudu u tri sata u ponedjeljak ujutro, u 21 europskoj zemlji širom Europe, uključujući nordijske zemlje, Nizozemsku, Centralnu i Istočnu Europu, Španjolsku i Portugal. Velika potražnja na streaming platformi počela je u ranim jutarnjim satima i dosegla vrhunac u ponedjeljak navečer. U SAD-u je premijera Zmajeve kuće privukla 10 milijuna gledatelja na linearne kanale i HBO Max platformu u nedjelju navečer, što je dosad najveći broj gledatelja nove originalne serije u povijesti HBO-a.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi Vatra i krv Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz Igre prijestolja i govori o kući Targaryen. Nove epizode dolazit će u ponudu ponedjeljkom, tijekom narednih devet tjedana. U seriji glume Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta serije uz Ryana Condala, ujedno i scenarista te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Izvršni producenti su Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt.

Linker
10. rujan 2023 06:18