Taj Lake Place

Kraljevska rezidencija danas je hotel, a u njemu su odsjeli Brad Pitt, Angelina te Elizabeta II.

Nekadašnja ljetna rezidencija indijskih kraljevskih dinastija sada je luksuzni heritage hotel u kojem se gostima nudi spavanje u sobama od mramora, kušanje tradicionalnih radžastanskih specijaliteta i vožnja povijesnim brodom po jezeru Pichola.

Grad jezera, Venecija Istoka, najromantičnije mjesto u Indiji... Sve su to nazivi za Udaipur, grad u indijskoj državi Rajasthan, kojeg neodoljivim čini i jedan bajkoviti hotel - Taj Lake Palace. Brojni ugledni svjetski turistički portali i magazini (među njima i Condé Nast Traveler) uvrštavali su ga na popis deset najboljih na svijetu, a tome je osim vrhunske ponude i usluge zasigurno pridonijela i jedinstvena ljepota eksterijera i interijera.

image

Impresivan pogled na Gradsku palaču i druga povijesna zdanja u Udaipuru

TAJ LAKE PALACE
image

U sobama dominiraju mramor i tikovina

TAJ LAKE PALACE

To ne treba čuditi, jer nekad je Taj Lake Palace bio ljetno utočište kraljevske dinastije Mewar, čiji ga je maharana Jagat Singh II. podignuo u 18. stoljeću usred jezera Pichola. Među ostalim i zato što je u tom izoliranom raju imao više privatnosti za priređivanje dekadentnih zabava s najljepšim djevojkama Udaipura. Ta palača neprolazne ljepote, koja izgleda kao da pluta, prostire se na 16 tisuća četvornih metara.

image

Goste dočekuju djevojke u tradicionalnim nošnjama

TAJ LAKE PALACE

Sazdana je od bijelog mramora, dopremljenog volovskim kolima iz 66 kilometara udaljenog grada Rajnagara. Ima 65 luksuznih soba i 18 apartmana s pogledom na Gradsku palaču i povijesnu palaču Jag Mandir te brda Aravalli i Machla Magra. Vanjski prostor zauzimaju pomno uređeni vrtovi, fontane i terase, a pročelje gleda prema istoku - kako bi se njeni stanovnici u zoru mogli pomoliti hinduističkom bogu sunca Suryji.

image

U sobama dominiraju mramor i tikovina

TAJ LAKE PALACE

Otkako je prije sedamdeset godina postao heritage hotel s pet zvjezdica u njega “hodočaste” bogati gosti iz cijelog svijeta, državnici i monarsi, holivudske zvijezde i filmske ekipe. U Taj Lake Palaceu su, uz ostale, odsjedali Angelina Jolie i Brad Pitt, Elizabeta II., neprežaljena prva dama SAD-a Jacqueline Kennedy, iranski šah i nepalski kralj, a 80-ih je ondje sniman film “Octopussy”, iz serijala o Jamesu Bondu koji je tada utjelovio Roger Moore.

image

Taj Lake Palace ima 65 luksuznih soba i 18 apartmana

TAJ LAKE PALACE

Gosti kraljevski tretman dožive već pri dolasku - bez crvenog tepiha. Jer, čim siđu s broda dočeka ih “pljusak” ružinih latica, pladanj s osvježavajućim pićem te pratitelji koji iznad njih drže raskošno izvezene kišobrane. Sobe imaju visoke stropove, različito su ukrašene, a među materijalima dominiraju mramor i tikovina.

Cijeloj toj raskoši pridonose i kristalni lusteri, kreveti s baldahinima, radžastanske umjetnine... Taj Lake Palace ne pruža samo nestvaran vizualni doživljaj već zadovoljava i druga osjetila. Ljubitelji vrhunskih okusa uživat će u restoranu Neel Kamal, u kojem se nude autentična radžastanska i druga indijska jela, a tko voli modernu europsku gastronomiju oduševit će se Bhairom, restoranom na otvorenom.

image

Hidromasažna kada kao dio suvremene spa priče

TAJ LAKE PALACE

Navečer se pak u baru Amrit Sagar poslužuju sve moguće vrste alkoholnih pića i koktela. Protuteža su tretmani u J Wellness Circleu, s pomno osmišljenim ritualima temeljenima na drevnom nasljeđu Indije i nadahnutima stilom života tamošnjih kraljevskih obitelji. Tko želi čuti zanimljive i intrigantne priče o nekadašnjim stanovnicima palače, građene od 1743. do 1746., može odabrati takozvani heritage walk i obići je s vodičem.

image

Na jezeru Pichola priređuju se i tradicionalni indijski festivali

TAJ LAKE PALACE

Iako u Taj Lake Palaceu nikad nije dosadno, onima koji žele iskusiti svijet izvan njega pruža se mogućnost obilaska grada Udaipura u jednom od starinskih automobila iz voznog parka hotela. Nezaboravno iskustvo je i vožnja u Gangauru, 150 godina starom brodu koji su maharane koristili u plutajućim procesijama, festivalima i kraljevskim ceremonijama, a pojavljuje se i u filmu “Octopussy”.

image

Spas od vrućina pruža prostrani bazen savršeno uklopljen u eksterijer

TAJ LAKE PALACE

Na brod stane najviše četrnaest ljudi koji krstare jezerom Pichola, a nudi im se večera uz dva vegetarijanska i dva mesna jela te glazba uživo. Najniža cijena noćenja u hotelu Taj Lake Palace je oko 730 eura, a zbog cijelog tog romantičnog ozračja idealan je upravo za zaljubljene parove.

image

Savršena atmosfera za zaljubljene: doručak, ručak ili večera u bajkovitom vrtu

TAJ LAKE PALACE

Linker
25. travanj 2024 12:52