DENIS PERČIĆ
ODMOR NA KONTINENTU

Green Međimurje - zelena kolijevka hrvatskog turizma

Najmanja, ali i najnagrađivanija turistička regija kontinentalne Hrvatske predvodnik je u razvoju održivog turizma.

Najmanja, ali i najnagrađivanija turistička regija kontinentalne Hrvatske predvodnik je u razvoju održivog turizma.

Zeleno, aktivno i bogato tradicijom - prve su asocijacije na Međimurje, koje je lani proglašeno najuspješnijom održivom turističkom destinacijom Hrvatske. U istom tonu započela je i ova godina, jer ta je regija dobila ekskluzivni status prvog odredišta u Hrvatskoj i četvrtog u svijetu s globalnim certifikatom za održivi turizam Green Destinations: čak 23 posto Međimurja dio je UNESCO-ova rezervata biosfere Mura - Drava - Dunav, koji se diči iznimnom bioraznolikošću.

image

Međimurje je raj i za bicikliste

MATTHEW NELSON

Turistička je priča detaljno osmišljena, a sve su karike u lancu međusobno povezane. Imate li pred sobom samo vikend pa vam se čini da nećete sve stići sami istražiti, za vas smo napravili popis “must see” mjesta.

image

Čak 23 posto Međimurja dio je UNESCO-ova rezervata Mura - Drava - Dunav

TZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Terme Sv. Martin: prvi healthiness resort u Europi kombinacija je wellnessa, aktivnog odmora i preventivnih neinvazivnih medicinskih kura te vital gourmeta, odnosno ukusne hrane prepune antioksidansa. Za zdravlje, rekreaciju i uživanje tu su i bazeni s termalnom vodom.

image

Najpoznatiji desert je međimurska gibanica

DENIS PERČIĆ

Ekomuzej Međimurje: koncipiran kao putovanje kroz koje posjetitelji mogu doživjeti identitet i baštinu mjesta, način života i kulturu te tako održati živim duh lokalne zajednice i prenijeti ga široj javnosti.

image

Matulov grunt

MATTHEW NELSON

Muzej oldtimera: zahvaljujući obitelji Šardi, u mjestu Selnica nalazi se najveća hrvatska zbirka oldtimera.

image

Vidikovac na Mađerkinom bregu

DENIS PERČIĆ

Ruralne vile i restorani: idealan odmor za obitelji i romantične parove. Poljoprivrednici uzgajaju domaću hranu, vinari proizvode vrhunska vina, a sve se to objedinjuje u ponudi specifične lokalne gastronomije. Restorani Mala hiža u Mačkovcu s Michelinovom preporukom i kurija Terbotz u Železnoj Gori samo su neka od mjesta s vrhunskim jelima.

image

Muzej nematerijalne baštine Riznica Međimurja

DENIS PERČIĆ

Aktivni odmor: ljubitelji adrenalina, posebno biciklizma, doći će na svoje zahvaljujući Cyclist Welcome mreži, koja ima više od 700 kilometara staza i preko 50 smještajnih i ugostiteljskih objekata s posebnom ponudom za cikloturiste.

image

Terme Sveti Martin

DENIS PERČIĆ

Vidikovac Mađerkin breg: na 341 metru nadmorske visine pruža se fascinantan pogled na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, a domaćini tvrde i na Slovačku.

image

Centar prirodne baštine Med dvemi vodami

DENIS PERČIĆ

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Glorije i TZ Međimurske županije

Linker
27. travanj 2024 07:22