SUNČANA STRANA PRISAVLJA

Znamo gdje su u Zagrebu dobre svirke i još bolji filmovi: Ponesite dekicu, košaru i uživajte u ljetnim večerima

Drugu godinu zaredom HRT organizira projekt "Sunčana strana Prisavlja". U njemu sudjeluju glazbenici poput Marka Tolje, Psihomodo popa, a ekipa producenata i urednika pozvala je sve zainteresirane da se priključe i uživo sudjeluju na manifestacijama.

Izolacija je na svima nama ostavila traga. Svako svirka, festival, događanje - svakako je dobrodošlo. I ove godine Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavila je drugu sezonu uspješnog projekta Sunčana strana Prisavlja, u kojem uživo mogu sudjelovati i građani.

“U ležernoj atmosferi predstavili smo ovogodišnji glazbeni, umjetnički i filmski program kojim i ovog ljeta otvaramo svoja vrata za sve koji žele provesti ljeto na našoj sunčanoj livadi”, najavila je Vlatka Kolarović, urednica Trećeg programa Hrvatske televizije, te dodala:

“Nakon godine dana izolacije u kojoj smo svi živjeli, odlučili smo se napraviti "feel good" ljeto, ne opterećivati publiku teškim temama, nego otvoriti ovu našu Sunčanu stranu svim interesima i svim dobnim uzrastima. Program počinje već u 20 sati emisijama uživo u kojima će ugostiti brojne glazbenike, plesače, male kazališne skupine, pisce, brojne goste. Pozivam ljude da ponesu dekice, povedu djecu, uzmu košare sa sendvičima i provedu ovdje lijepe ljetne večeri”, istaknula je Vlatka.

image
Članovi Chui orkestra i glazbenik Marko Tolja.
HRT

Projekt će biti na ljetnoj pozornici podignutoj na travnjaku s južne strane zgrade HRT-a, a u kojem će gledatelji sve do sredine rujna moći uživati u nizu besplatnih glazbenih, filmskih i zabavnih večeri uživo.

„Ulaz za gledatelje je i ove godine besplatan, držat ćemo se epidemioloških mjera. Potrebno je samo svoj dolazak najaviti putem linka koji će se nalaziti na web stranici HRT-a“, pojasnila je Tihana Čuljak, producentica i članica kreativnog tima Sunčane strane Prisavlja.

image
Kreativni tim i izvođači.
HRT

Ekipa priprema i posebne filmske programe.

“Primjerice uz koncert Zbora HRT-a emitirat ćemo film "ABBA", australski film koji kod nas nije emitiran trideset godina, emitirat ćemo nekoliko glazbenih filmova Woodya Allena, ponovno ćemo emitirati film „Buena Vista Social Club“ koji je prošle godine izazvao veliki interes i puno ga je ljudi gledalo tu na našoj livadi nakon koncerta“, izdvojio je filmski urednik Dean Šoša filmske zanimljivosti na Sunčanoj strani.

„Izdvojio bih također koncert filmske glazbe koji će se održati 16. srpnja, a koncert će objediniti glazbu iz najpoznatijih hrvatskih filmova, serija, animiranih filmova, a sve to u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a“, dodao je.

image
Dirigent Tomislav Fačini i skladatelj Siniša Leopold.
HRT

Na deset od ukupno sedamnaest koncerata na Sunčanoj strani Prisavlja nastupit će orkestri i Zbor HRT-a.

Čitajte i: Svi putevi vode u Šibenik - od dječjeg festivala do svakodnevnih koncerata i festivala u gradu koji ovo ljeto ne smijete zaobići

„Zahvaljujući znalačkim aranžmanima i dojmljivim orkestracijama, moćnom zvuku i virtuoznim izvedbama u novom će se svjetlu predstaviti popularna glazba našeg vremena. Ljetne večeri na Prisavlju ispunit će starogradske pjesme u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda, glazba Queena i Orffova Carmina burana u izvedbi Zbora HRT-a i maestra Tomislava Fačinija, glazba Dine Dvoranika u interpretaciji Jazz orkestra i njegovog voditelja Mirona Hausera koji se još predstavljaju i suradnjama sa sastavom CHUI, Psihomodo popom, Markom Toljom i TBF-om te filmska glazba u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a“, otkrila nam je Ivana Kocelj.

Linker
19. travanj 2024 17:45