NE PROPUSTITE

Sandra Lončarić o Šutnji, seriji koja počinje večeras: ‘Moram priznati da izgleda svjetski‘

Osiječka glumica, uz Gorana Bogdana, Darka Milasa i ukrajinsku zvijezdu Ksenyju Mishinu, čini glavnu četvroku koja pokušava razotkriti trgovinu bijelim robljem i dječju prostituciju, stvarnim događajima koji su užasnuli njezin grad

"Pogledala sam ovih dana prvu epizodu Šutnje, koja se premijerno emitirala u našem kinu Urania i moram priznati da izgleda svjetski. Baš sam ponosna što sam dio takvog projekta koji će oduševiti i publiku van naših granica kao što je oduševila i gledatelje u kinu koji su ju dobili priliku pogledati prije svih. Jedva čekam ostale epizode", kazala nam je osječka glumica Sandra Lončarić uoči prikazivanja prve od šest epizoda serije redatelja Dalibora Matanića koja se emitiranjem počinje ovog ponedjeljka u 21 sat na prvom programu HRT-a.

Serija je rađena po romanima novinara i publiciste Drage Hedla koji su inspirirani stvarnim događajima - podvođenjem maloljetnica i trgovinom ljudi, događajima koji su svojedobno potresali hrvatsku javnost.

I ona prava i ova televizijska radnja odvija se u Osijeku i danas ratom pogođenom Kijevu.

image

Darko Milas i Sandra Lončarić kao inspektori u seriji 'Šutnja'

MARKO DUKIĆ

Uz Sandru Lončarić i Darka Milasa, glavne uloge imaju Goran Bogdan kao lokalni novinar Stribor Kralj te ukrajinska filmska zvijezda Kseniya Mishina, a igraju još i Leon Lučev, Zlatko Burić te brojni mladi osječki i ukrajinski glumci.

"Nažalost nisam snimala u Kijevu, ali taj grad dobro poznajem, jer je moj bivši pokojni svekar početkom 2000. tamo bio hrvatski veleposlanik. Tako da smo mu često odlazili u posjet i srce me boli kada vidim što se danas tamo događa. Nekako i Osijek i Kijev imaju sličnu sudbinu - Osijek je na istoku Hrvatske i bio je pogođen ratnim razaranjima, a sada se to isto događa Kijevu na istoku Europe", rekla je Sandra Lončarić, koja u seriji glumi inspektoricu Vesnu Horvat koja uz kolegu Vladimira Kovača, kojeg je utjelovio Darko Milas, sudjeluje u istrazi oko nestale djevojke koja je pronađena utopljena u Dravi.

image

Goran Bogdan i Ksenya Mishina

YURY KORNIYCHUK

Čitajte i: Nakon uspjeha u Berlinu, nova serija Dalibora Matanića stiže na platformu HBO Europe

"To je klasična i univerzalna priča borbe dobra protiv zla i drago mi je da obrađuje jednu takvu temu koja se uglavnom gura pod tepih, a o njoj nikako ne treba šutjeti. Jer takva djeca žive i pate u našem najbližem susjedstvu i to mi je nezamislivo zlo koje treba najstrože kazniti'', dodaje Sandra i ističe kako joj je žao što je imala samo jednu scenu s Mishinom koju nije uspjela dobro upoznati. Ipak, kaže, na setu je vladala fantastična atmosfera, kao i uvijek kada je iza kamere Dalibor Matanić.

image

Glumica s omiljenim redateljem Daliborom Matanićem

NIKOLA PRERADOVIĆ

"S Dadom sam surađivala i na seriji Novine i on uvijek uspije sakupiti fantastičnu glumačku ekipu i napraviti odličnu atmosferu. S njim bih uvijek snimala na slijepo, da ne pročitam ni scenarij", zaključila je glumica koja je sretna što će serija igrati i van granica Hrvatske. Naime, producenti su već potpisali ugovore s HBO Europa te belgijskim distributerom Lumière za zemlje Beneluxa.

Linker
16. travanj 2024 23:42