Razzmatazz
 Promo
ADVENT U ZAGREBU

Ovog Božića nema zime - novi adventski projekt Grijalica je u gradu!

Advent na toplom omogućit će vam novi projekt na četiri različite lokacije u Zagrebu koji kreće 6., a završava 23. prosinca.

Ako niste pobornik obilaska montažnih kućica, ovog se adventa možete ugrijati u nekoj od novootvorenih galerija koje je okupio kolektiv Grijalica. Projekt donosi pop-up izložbe prodajnog karaktera, brojne radionice, koncerte te popratne zabavne sadržaje za sve uzraste u 18 dana Adventa na četiri lokacije koje se protežu od Ribnjaka preko Ilice do Britanskog trga.

U Ilici 69 se nalazi Radiona 69, modularan prostor za izložbe i radionice već poznat po zanimljivim društvenim događanjima. Dvije veže niže, u Ilici 65, smješten je Razzmatazz, novootvoreni caffe s preko 200m2 koji uključuje i veliki prostor za izlagače te ugodnu terasu. Produžite li malo dalje doći ćete do street art studija Lapo Lapo koji već dulje vrijeme djeluje i kao galerijski prostor za nezavisne mlade umjetnike alternativne kulturne scene. Svakako se isplati prošetati i do Ribnjaka gdje R3a Galerija na zanimljiv način spaja prodajno izlagački boutique koncept koji okuplja brojne nezavisne modne i lifestyle brandove te redovito organizira zanimljive izložbe.

Promo
Razzmatazz

Promo
Radiona 69

Promo
Lapo Lapo

Promo
R3a

Cilj projekta je stvoriti toplu, nekonvencionalnu atmosferu Adventa, omogućiti posjetiteljima da u tom razdoblju uživaju i u zatvorenim umjetničkim prostorima te spojiti različite kreativce i širu javnost svih uzrasta u želji da ovog Božića pronađu ili osmisle drugačije poklone za svoje najdraže. Otud i ime Grijalica. Želimo okupiti i povezati ljude te podijeliti toplinu i radost blagdana.

U tijeku je i poziv za suradnju potencijalnim izlagačima i suradnicima koji traje do kraja studenog, nakon čega slijedi selekcija izlagača po galerijama. Više informacija o programu i brandovima potražite na društvenim mrežama. Ulaz u sve galerije je slobodan kao i zabavni program, dok će se radionice naplaćivati ovisno o sadržaju i trajanju. Poseban naglasak sajam stavlja na suradnju s nevladinim udrugama i projektima koje promiču društveno odgovorne teme. Tako će u suradnji s portalom VoxFeminae dati priliku posjetiteljima da se okušaju u kartaškoj igri "Strašne žene" koja slave ženska postignuća kroz povijest, dok ćemo za one najstarije na kraju sajma organizirati humanitarnu aukciju čiji će prihod ići u korist platforme Superseniori.

Linker
01. listopad 2022 06:18