ORGANIZIRA GRADONAČELNIK.HR

Izbor Najljepšeg adventa u Hrvatskoj: Preko 60 ih se bori za titulu najljepšega, uključite se i podržite svoje favorite!

Trenutno su na vodećim pozicijama adventi iz Varaždina, Daruvara, Oroslavja i općine Velika

Advent u Hrvatskoj

U izbor za Najljepši advent kojeg portal gradonačelnik.hr i ove godine organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta uključilo se 48 gradova i 16 općina – slike njihovih advenata objavljene su na FB stranici gradonačelnik.hr-a na kojoj do 5. siječnja u podne možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg

Treći izbor za Najljepši advent kojeg portal gradonačelnik.hr i ove godine provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta u samoj je završnici. Za titulu najljepšeg ove se godine natječu 64 adventa iz 48 gradova i 16 općina. Pobjednici se biraju u četiri kategorije - u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama. Izbor se provodi na FB stranici gradonačelnik.hr-a na kojoj su objavljene slike svih advenata, a glasuje se tako da se lajka objava adventa.

U proteklih 7 dana, koliko traje izbor, adventi su prikupili preko 55 tisuća lajkova, a trenutno su na vodećim pozicijama adventi iz Varaždina, Daruvara, Oroslavja i općine Velika.

‘Izbor smo pokrenuli prije tri godine kako bismo na jednom mjestu okupili i javnosti prezentirali što više advenata koji iz godine u godinu postaju sve atraktivniji, kreativniji i bogatiji i, osim što uveseljavaju same građane, privlače sve više posjetitelja i postaju sve jači i važniji turistički proizvod. Vrijednost i potencijal našeg izbora u promociji adventskih turističkih destinacija prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta koje se, drugu godinu zaredom, uključilo kao pokrovitelj projekta na čemu im i ovim putem zahvaljujemo. Zahvaljujemo i svim gradovima i općinama koje su se uključile i sudjeluju u ovoj prekrasnoj ‘utrci‘. Želimo im što više lajkova te da ih i kroz naš izbor vidi i kao privlačnu adventsku destinaciju prepozna što više FB korisnika i potencijalnih budućih posjetitelja‘, ističe urednica gradonačelnik.hr-a i organizatorica projekta Marija Pulić Drljača i podsjeća kako su adventi koji su sudjelovali u prošlogodišnjem izboru postigli ukupni doseg od preko 2,3 milijuna, te prikupili gotovo 67 tisuća lajkova samo na FB stranici gradonačelnik.hr, a ukupno čak 429.219 lajkova, komentara i sherova.

image

Advent u Hrvatskoj

U kategoriji velikih gradova (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) natječe se 16 gradova: Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Gospić, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar. U kategoriji srednjih gradova (od 10 do 35 tisuća stanovnika) je 10 gradova: Daruvar, Đakovo, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Poreč, Sinj, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci. Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječe se, pak, 21 grad: Beli Manastir, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Hrvatska Kostajnica, Hvar, Komiža, Krk, Lepoglava, Mursko Središće, Novi Vinodolski, Oroslavje, Otočac, Pleternica, Rab, Slunj, Trilj, Valpovo, Vrgorac i Županja. U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama je 15 općina: Bale, Baška, Beretinec, Bibinje, Ernestinovo, Jasenice, Konjščina, Lovran, Mače, Medulin, Motovun, Perušić, Petrijanec, Velika i Zlatar Bistrica.

U prošlogodišnjem izboru pobijedili su Osijek u kategoriji velikih gradova, Vinkovci u kategoriji srednjih, Županja u kategoriji malih gradova te Općina Velika. Tko će se okititi titulom Najljepšeg adventa 2023./24. saznat ćemo 5. siječnja kada završava glasovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:28