Nova serija

Uskoro počinje "Gora", domaća serija o spašavanju života uz dodatak osobnih drama

Obiteljska serije "Gora" počinje se emitirati od 2. listopada na HRT-u, a u glavnoj ulozi je Kristijan Petelin.

Obiteljska igrana serija “Gora” o uzbudljivim akcijama gorskih spašavatelja od 2. listopada ponedjeljkom i utorkom od 21:15 kreće s emitiranjem na Hrvatskoj radioteleviziji.

image
PROMO

“Gora” je obiteljska igrana serija u 22 nastavka u čijem je središtu tim gorskih spašavatelja. U svakoj epizodi bave se novim slučajem potrage i spašavanja, a nerijetko su u pozadini ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nesmotrenost, no i vedrije teme poput vječno nepripremljenih turista.

Osim što se spašavaju životi i sprječavaju veće nesreće, bave se i osobnim problemima ljudi u teškim životnim situacijama, otuđenima, osamljenima i onima koji se teško odlučuju potražiti pomoć. Serija otvara društveno relevantne teme poput međuvršnjačkog i online nasilja, smjene generacija, otuđenja, odrastanja, spolne ravnopravnosti i drugih. Ovaj televizijski serijal autorski je projekt Maje Pek-Brünjes i Danijela Peka koji je za HRT producirala tvrtka Antitalent, a razvoj serije potpomognut je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

image
PROMO

Serija je snimana tijekom proljeća i ljeta ove godine u prekrasnoj goranskoj prirodi Delnica, Ravne Gore, Mrkoplja i Skrada te na obroncima zagrebačke gore i Žumberka. Ukupno su na setu proveli 98 dana, u 22 epizode pojavljuje se 100 glumaca i više od 200 statista.

U glavnim ulogama su uz Kristijana Petelina brojni glumci poznati hrvatskim gledateljima: Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković. U epizodnim ulogama pojavljuju se Bojana Gregorić Vejzović, Goran Grgić, Tena Nemet Brankov, Asim Ugljen, Sanja Milardović, Živko Anočić, Anđela Ramljak, Jelena Perčin te Nina Violić.

Linker
24. travanj 2024 17:45