Na Prokurativama

Subotnji izlazak majke i sina: Vjekoslava i Ivan Huljić uživali u večernjem izlasku u kazalište

Osamdeseti rođendan Gradskog kazališta mladih u Splitu došla su proslaviti mnoga poznata lica.

Važnu obljetnicu - osamdeset godina rada - proslavilo je u subotu Gradsko kazalište mladih u Splitu. Bila je to prilika za pogled unatrag i prisjećanje na glumačke velikane koji su oduševljavali publiku s tamošnjih kazališnih dasaka, među kojima su Josip Genda, Marija Sekelez, Boris Dvornik, Zoja Odak, Ivica Vidović, ali i prilika za pogled u budućnost i planiranje novih projekata.

image

Vjekoslava i Ivan Huljić ne propuštaju događanja važna za njihov grad

Joško Šupić/CROPIX
image

Kreatorica Anamarija Asanović

Joško Šupić/CROPIX

Rođendan glumcima i ostalim zaposlenicima kazališta na Prokurativama došla su čestitati mnoga poznata lica iz splitskog javnog života. Spisateljica Vjekoslava Huljić došla je izraziti najbolje želje u pratnji sina Ivana Huljića. Bila je tu i modna kreatorica Anamarija Asanović, a došla je i fotografkinja Sonja Dvornik. Prigodu za zanimljivo druženje nije propustio novinar Ante Tomić, tim više što je na proslavi odana posveta legendarnom Miljenku Smoji koji bi danas imao sto godina.

image

Redatelj Ivan Leo Lemo, dugogodišnja ravnateljica Ljubica Srhoj i sadašnji ravnatelj Ivo Perković

Joško Šupić/CROPIX
image

Novinar Feđa Klarić i fotografkinja Sonja Dvornik

Joško Šupić/CROPIX
image

Svi zaposlenici GKM-a na sceni

Joško Šupić/CROPIX
image

Ivica i Marijana Puljak

Joško Šupić/CROPIX
image

Novinar Ante Tomić

Joško Šupić/CROPIX

Zanimljivo je da je Gradsko kazalište mladih Split osnovano kao kulturno-umjetničko društvo tijekom zbjega u egipatski El Shatt u Drugom svjetskom ratu, prošlo kroz brojna turbulentna razdoblja i održalo se do danas. Bio je na proslavi, naravno, i gradonačelnik Splita Ivica Puljak sa suprugom Marijanom Puljak, saborskom zastupnicom. Gradonačelnik je zahvalio svim djetanicima GKM-a na svemu što su napravili i čine za grad te im poželio sretnu i uspješnu budućnost.

Linker
20. travanj 2024 02:32