četverodnevna večer

"Noć vještica u Forumu": Pogledajte koje horor filmove donosi kino Tuškanac

Kino Tuškanac tradicionalno i ove godine obilježava četverodnevni ciklus emitiranja filmova povodom "Noći vještica".

Gostujući program kina Tuškanac tradicionalno će obilježiti Noć vještica četverodnevnim filmskim ciklusom pod nazivom "Noć vještica u Forumu". U sklopu ciklusa, koji će se od 31. listopada do 3. studenog prikazivati u kinu Forum, posjetitelji će moći uživati u četiri popularna horora koja sasvim obične živote i naizgled bezazlene slučajnosti pretvaraju u neizvjesnu psihološku igru pod palicom atmosferične režije i uz doprinos izvanredne glumačke osebujnosti.

Na samu Noć vještica (31. 10.), ljubitelje strave očekuje hrvatska premijera horor senzacije "Skinamarink" (2022.) kanadskog redatelja Kylea Edwarda Balla. Ovaj paranormalni horor nadrealno mračne atmosfere, u čijem su fokusu dva djeteta u ogoljenoj kući, košmarno je ostvarenje snažnog odjeka koje se igra naopakim kadrovima, osvjetljenjem i jezivim glasom demona brišući granice između sna i jave.

image

Skinamarink

PRESS

Kino Tuškanac nastavit će se i u prva tri dana studenog. Tako će se već u srijedu, 1. studenog, na platnu suvremeno opremljenog kina Forum pojaviti krvoločni lutak Chucky iz filma "Dječja igra" (1988.), prvog i najslavnijeg dijela serijala o lutku kojeg nastanjuje zloduh serijskog ubojice. Četvrtak je rezerviran za Shyamalanov šokantan psihološki triler "Šesto čulo" (1999.). Poznat po fantastičnim i prohororskim elementima, film prati perspektivnog mladog glumca Haleyja Joela Osmenta u ulozi dječaka Colea koji psihijatru priznaje da je okružen mrtvacima s osobinama živih ljudi.

image

Dječja igra

PRESS

Halloweenu posvećen ciklus u petak zaključit će Cunninghamov famozni "Petak 13." (1980.) razotkrivajući mistiku omladinskog kampa Crystal Lake koji bilježi nekoliko zagonetnih ubojstava. Odlično prihvaćen od strane mlađe populacije, film je iznjedrio danas uglednog Kevina Bacona, a sniman je u stvarnom kampu u Novoj Engleskoj smještenom nedaleko imanja legendarnog rock kantautora Lou Reeda.

image

Petak 13.

PRESS
image

Ulaznice za sve projekcije moguće je kupiti online putem platforme ulaznice.hr te sat vremena prije projekcije na blagajni Kina Forum.

PRESS
Linker
18. travanj 2024 18:04