Glumac Adrian Pezdirc

 MATEJ JURCEVIC
Fragmenti odrastanja

Mladi kulturni radnici otvoreno razgovaraju o stvaralaštvu

Na mladima svijet ostaje, a oni preko ovako genijalnih tribina ojačavaju svoje mjesto u budućnosti.

Na mladima svijet ostaje, a oni preko ovako genijalnih tribina ojačavaju svoje mjesto u budućnosti.

Prvi puni krug putujućih razgovora o mentalnom zdravlju koji za mlade organizira tim programa PUKOTINE zatvorit će se povratkom u Zagreb, u subotu, 15. travnja u 11 sati dvorani F22 u Frankopanskoj ulici br. 22, kada će se održati "Fragmenti odrastanja vol. 5". Tema ovog susreta je stvaralaštvo, a vlastita iskustva pred publiku donose kulturna radnica Tena Starčević, plesač Luciano Plazibat i student produkcije David Uranjek.

image

Plakat događaja "Fragmenti odrastanja vol. 5"

Fragmenti odrastanja, serija putujućih razgovora s mladima o važnim životnim pitanjima, od proteklog je lipnja sve do ovog travnja u organizaciji platforme PUKOTINE proputovala hrvatskim gradovima (Zagreb, Sisak, Varaždin, Rijeka) pronoseći svijest o važnosti brige o mentalnom zdravlju generacija koje dolaze.

Tim PUKOTINA zajedno sa svojim gostima hrabro otvara teme i pitanja na koja u sve užurbanijoj svakodnevici mladi ljudi rijetko nailaze na relevantne odgovore. Posvećujući posebno vrijeme otvorenom razgovoru, otvaranju i razotkrivanju vlastitih i zajedničkih pukotina, ovaj projekt postao je sigurno mjesto za postavljanje pitanja, potragu za odgovorima i vlastitom identifikacijom. Na dosadašnjim susretima razgovaralo se bez zadrške i predrasuda o najrazličitijim temama, od svakodnevnih do onih koje još uvijek predstavljaju svojevrsni tabu.

Linker
06. svibanj 2024 07:20