Cijena prava sitnica

Aukcija koja se ne propušta: Metla koju je Harry Potter jahao ide na prodaju

Rekvizit iz filma, metla za metloboj, stavlja se na aukciju u Los Angelesu ove zime, a procjenjuje se da bi mogla doseći cijenu od 100.000 dolara.

Obožavatelji Harryja Pottera imaju čarobnu šansu da se dokopaju njegove magične metle za metloboj koju je glumac Daniel Radcliffe koristio na setu Harryja Pottera, jer leteća metla leti na aukciju. Procjene su da bi ovaj magični predmet mogao dosegnuti cijenu od 100.000 dolara.

image

Metla je ‘glumila‘ u prvom nastavku Harryja Pottera

WARNER BROS./FERRARI/PROFIMEDIA
image

Prodaje se na aukciji

JULIEN‘S AUCTIONS/FERRARI/PROFIMEDIA

Prijevozno sredstvo metlu Nimbus 2000 Harry je dobio u prvom filmu o mladom čarobnjaku, Harry Potter i kamen mudraca iz 2001. Legendarnu metlu Harry je koristio kao igrač Gryffindorske metlobojske ekipe. Metla se pojavila i u drugom te trećem filmu popularne franšize.

Metlu je Harryju poklonila profesorica Minerva McGonagall, koju je glumila Maggie Smith, a on ju je koristio u utakmicama metloboja sve dok nije uništena do kraja, nakon što se zabio u drvo kada su ga napali dementori.

image

Marka Nimbus 2000

WARNER BROS./FERRARI/PROFIMEDIA
image

Procjenjuje se da bi mogla doći i do 100 tisuća dolara

JULIEN‘S AUCTIONS/FERRARI/PROFIMEDIA

Metla koja je glumila u filmu pod čekić ide na aukciji Hollywood Icons and Idols u Los Angelesu, koja se održava 17. i 18. prosinca. Procjenjuje se da će ovaj originalni rekvizit doseći cijenu između 80 i 100 tisuća dolara.

image

Prodaje se i dres metlobojske ekipe

JULIEN‘S AUCTIONS/FERRARI/PROFIMEDIA

Osim metle na aukciji će se prodavati dres Gryffindorske metlobojske ekipe, čija se cijena procjenjuje između 10 i 20 tisuća dolara.

image

Kao i vuneni ogrtač sa šalom

JULIEN‘S AUCTIONS/FERRARI/PROFIMEDIA

Prodaje se i vuneni ogrtač Gryffindorskog tima s prepoznatljivim crveno-žutim šalom, njegova cijena mogla bi dostići između 20 i 30 tisuća dolara.

Linker
08. travanj 2024 14:22