HARRY POTTER

Zaljubljeni Malfoy i Hermiona: U filmu se nisu podnosili, a na setu su među njima frcale iskre

Zvijezda ‘Harryja Pottera‘ Tom Felton u novoj je knjizi otkrio da je za vrijeme snimanja gajio osjećaje prema kolegici Emmi Watson, a simpatije su bile obostrane.

Iako su mudrica Hermiona i zločesti Draco Malfoy u franšizi o Harryju Potteru bili zagriženi neprijatelji, između glumaca koji su ih utjelovili na filmskom platnu frcale su ljubavne iskre. Glumac Tom Felton, koji se proslavio ulogom prepredenog Malfoya, u svojim je memoarima otkrio kako je za vrijeme snimanja u tajnosti bio zaljubljen u svoju kolegicu Emmu Watson.

"Definitivno smo bili zaljubljeni jedno u drugo, ali u različito vrijeme pa se ništa nije dogodilo", napisao je Felton u svojoj knjizi "Iza štapića: Čarolija i kaos odrastanja čarobnjaka". Prisjetio se kako mu je jednom prilikom frizer na snimanju ispričao da je Watson zaljubljena u njega.

image

Za Emmine osjećaje Felton je saznao zahvaljujući frizeru na setu

SCOTT MYERS SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Ona je imala 12, ja 15. Imao sam djevojku i bio sam programiran da odbacim svaki razgovor o takvim stvarima. Nasmijao sam se. Zapravo, mislim da nisam stvarno vjerovao u to”, ispričao je engleski glumac.

Za vrijeme snimanja trećeg filma, Harry Potter i zatočenik Azkabana, setom su počele kružiti glasine da postoji "nešto" između Feltona i Watson, no on je to tada oštro negirao.

"Poricao sam da mi se sviđa na taj način", priznao je Tom, no istina je bila drugačija. Čak je i njegova tadašnja djevojka počela sumnjati da gaji osjećaje prema Emmi.

image

Tom se oduvijek divio Emmi

A BERLINER BEI/SHUTTERSTOCK

"Sjećam se da sam upotrijebio onu poznatu staru rečenicu: ‘Volim je kao sestru‘, no bilo je to više od toga. Nije to bila prava zaljubljenost, ali sam je volio i divio joj se kao osobi na način koji nikome nisam mogao objasniti", istaknuo je.

Ispričao je kako posebno cijeni Emmu jer smatra kako joj je bilo teže nego ostalim mladim zvijezdama Harryja Pottera. Naime, Emma je dobila ulogu Hermione sa samo devet godina i nikada do tad nije bila na filmskom setu.

image

Harry Potter i zatočenik Azkabana (2004.)

WARNER BROS. PICTURES - CLOSE, MURRAY ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

"Bila je jedina djevojčica koja je igrala glavnu ulogu. Okruživao ju je ‘dječački humor‘, glupe šale i pretpubertetske ljepote... Nije moglo biti lako... Na mnogo načina prema njoj su se odnosili kao prema odrasloj osobi od dana kad je dobila ulogu", napisao je Felton.

Linker
17. travanj 2024 09:29