NETFLIX
hit piće

Zbog ‘Emily in Paris‘ svi pričaju o Kir Royale, koktelu u koji idu samo dva sastojka

Voćni koktel nesuđena je zvijezda posljednje sezone Netflixove hit serije, a sve zanima što ide u koktel koji je toliko oduševio Emily Cooper.

Voćni koktel nesuđena je zvijezda posljednje sezone Netflixove hit serije, a sve zanima što ide u koktel koji je toliko oduševio Emily Cooper.

Serija koju svi vole mrziti ipak stvara trendove. Ako ste pogledali treću sezonu Emily in Paris jasno vam je zašto se posljednjih dana toliko piše o Kir Royale.

Voćni koktel nesuđena je zvijezda posljednje sezone Netflixove hit serije, a sve zanima što ide u koktel koji je toliko oduševio Emily Cooper. Odgovor je - samo dva sastojka.

Emilyn kolega Luc u prvoj sceni s koktelom opisao ga je kao "savršeno piće kad ne radite ništa i promatrate kako se panoramski kotač okreće". Potom se Kir Royale pojavljuje kroz cijelu sezonu, gotovo do samog iznenađujućeg kraja sezone.

Iako Emily u seriji uspije progurati ideju da se Kir Royale prodaje u limenci, u stvarnosti ta ideja još nije zaživjela.

Kir Royale ima dvije komponente: pjenušac i crème de cassis, bogato, trpko piće napravljeno od maceriranog crnog ribiza koje je stvoreno u Burgundiji prije više od 150 godina, piše Food & Wine.

U jednom receptu za francuski koktel, koji je podijelila Ina Garten poznata kao Barefoot Contessa, Kir Royale možete napraviti u dva jednostavna koraka.

Najprije ulijte žličicu voćnog pića u čašu za pjenušac. Potom u nju ulijte pjenušavo vino, odmah poslužite i uživajte.

Linker
28. travanj 2024 02:06