MARIJA LACA IL SECONDO
Ručno rađeno

Zamaman spoj bundeve i ricotte: U zagrebački restoran vratilo se divno jesensko jelo, znamo što je sve potrebno za pripremu

Gnudi iliti okruglice slične njokima jedno su od najtraženijih jela restorana Il Secondo, a dobra je vijest da su se ovih dana vratili u njihovu ponudu.

Gnudi iliti okruglice slične njokima jedno su od najtraženijih jela restorana Il Secondo, a dobra je vijest da su se ovih dana vratili u njihovu ponudu.

Dolaskom jeseni na menije zagrebačkih restorana stigla su neke nove ili se pak vratile omiljene delicije karakteristične za to godišnje doba, što su mnogi gurmani jedva dočekali. Svoj meni jesenskim delicijama obogatio je i restoran Il Secondo poznat po širokoj ponudi mediteranskih i domaćih jela.

U njihovu se ponudu ovih dana vratilo jedno od omiljenih jesenskih jela - ručno rađeni gnudi od aromatizirane pečene bundeve koje dolaze iz hrvatskog OPG-a i ricotte, okupane u laganom umaku od maslaca i kadulje. Ta je vijest pratitelje popularnog restorana dočekala na Instagramu gdje je objavljen i kratki video njegove pripreme.

"Za izradu gnuda potrebno se pripremiti dan prije njihova posluživanja jer ih treba napraviti od svježe ricotte koju nabavljamo iz Italije i pečemo aromatizirane bundeve. Jelo se dovršava prilikom narudžbe u nježnom umaku od maslaca i kadulje. Tijekom pripreme važno je pripaziti da se kora pečene bundeve odstrani te da se ona i ricotta dobro ocijede prije formiranja gnuda te da odleže preko noći u semoli. Posebni sastojci ovog jela su cimet, muškatni oraščić i niti čilija", otkrili su nam iz restorana.

image

Ručno rađeni gnudi od aromatizirane pečene bundeve

MARIJA LACA IL SECONDO

Osim gnuda će gosti moći uživati u nekoliko jesenskih delicija poput burrate s pečenom bundevom, kaparima i bučinim sjemenkama, krem juhi od buče s tapenadom od indijskog oraha, krem juhi od kestena, veloutéu od vrganja s pečenim lješnjacima, domaćoj tjestenini cappelletti punjenoj patkom u demi-glace umaku s bundevom, sezonskim gljivama i pjenicom od Taleggio sira te bifteku na kremi od gljiva i tartufa i sous vide bundevi s karameliziranim bademima.

image

Krem juha od buče također je u ponudi restorana

INSTAGRAM/IL SECONDO
Linker
28. rujan 2024 09:02