Ova prava jesenska juha nalazi se u sezonskoj ponudi bistroa "Pod zidom" te je jedan od klasika ovog poznatog zagrebačkog restorana.
Jesenskim specijalitetima ne može se odoljeti, posebno kada se radi o toplim jelima s okusima cimeta, jabuka, ali i kestena i gljiva. Poznati zagrebački restoran "Pod zidom bistro" tako u sezonskoj ponudi ima ukusnu juhu od kestena i gljiva koja je savršen jesenski spoj okusa, a nabavili smo i recept kako bi istu mogli napraviti i kod kuće.
Iz restorana kažu da im je ova juha jedan od klasika te je inače dio jesenske ponude. Preporučuju i da se posluži s pastom od lješnjaka i uljem od vrganja i tartufa.
Osim juhe, koja stoji 7,80 eura, na sezonskom meniju imaju i salatu od korabice i jabuke, agnolotti s ricottom i kruškom, lungić s kukuruzom i bučom te kolač od maka, mandarine i čokolade. U nastavku vam donosimo recept izravno iz restorana kako bi ovu ukusnu juhu mogli spremiti i za svoje najmilije.
Sastojci (za 4 porcije):
- 400 g smeđih šampinjona
- 200 g skuhanih i očišćenih kestena
- 50 g maslaca
- 50 g nasjeckanog crvenog luka
- 6 dl povrtnog temeljca
- 1 dl mlijeka
- 1 dl slatkog vrhnja
- sol, po ukusu
Postupak pripreme:
Popržite luk u loncu do svijetlo smeđe boje. Zatim u loncu na jakoj vatri popržite tanko narezane gljive pa dodajte kuhane i očišćene kestene te ih kratko prodinstajte. U lonac zatim ulijte zagrijani povrtni temeljac i reducirajte do pola. Potom dodajte mlijeko i slatko vrhnje, pomiješajte i posolite po ukusu. Za kraj izblendajte sve sastojke, po želji ih procijedite i za kraj, naravno, uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....