Čokoladni raj

Zagrebački slastičar kreirao je posebne čokoladne pisanice od čak 600 grama: Saznali smo sve o njima

Dražen Zeljković osmislio je pisanice posebne teksture s umjetničkim ukrasima, a za slatkoljupce sprema i neobičnu puzzle čokoladu.

Zagrebački čokolatijer Dražen Zeljković, osnivač brenda čokoladnih poslastica Chozen Peace Of Chocolate, odlučio se ove godine malo odmaknuti od čokoladnih jaja kakva inače viđamo. Ovaj put se, uoči Uskrsa, odlučio posvetiti vanjskom izgledu i poigrati teksturom.

"Kako? Tako da smo jedno jaje uvaljali u usitnjenu pistaciju, a drugome dodati sloj obojene bijele čokolade koji smo razmazali u uzorak povlačenja kistom po slikarskom platnu. Tako smo izvana dodali još jednu dimenziju", kaže čoko-entuzijast koji se prije nego li je 2020. pokrenuo ovu slatku manufakturu, uspješno bavio video postprodukcijom. Sada, kreira gotovo čokoladna remek-djela.

image

Spoj umjetničke ‘žice‘ i čokolatijerskog umijeća

PRESS

"Uskrsna jaja punili smo u jednoj varijanti s našim namazom od pistacije i liofiliziranom malinom, dok drugom varijantom dominira naše prepoznatljivo punjenje od lješnjaka, uz dodatak marakuje. Naše pisanice teže oko 600 grama i dovoljne su za zasladiti popriličan broj ljudi za stolom", kaže Dražen.

image

Dražen je posao pokrenuo 2020. godine

MARKO MISCEVIC/CROPIX CROPIX

Cijena pisanica kreću se između 50 i 60 eura. Čokolatijer dodaje kako povodom Uskrsa imaju standardne punjene, čokoladne bombone u raznim pakiranjima te dražeje sa šest razlčitih okusa.

image

Ovog Uskrsa nude se malo drugačije čokoladne pisanice

PRESS

"Ovih dana imat ćemo i Tangram čokoladno iznenađenje - zamišljeno kao zabavna, šarena puzzle čokolada. Za sada je prodaja organizirana preko weba, ali isto tako primamo i narudžbe", zaključuje čokoladni znalac koji je zanat, među ostalima, ispekao i kod Ramona Moratóa, španjolskog čokolatijera poznatog pod nadimkom "Bog čokolade".

image

Čokoladni bomboni

PRESS

A sad, pak, spaja vizualnu umjetnost i ljubav prema čokoladi u pisanicama koje bi, da nisu tako ukusne, bilo prava šteta pojesti.

Linker
07. travanj 2024 21:09