PRESS
Italija na tanjuru

Restoran Scarpetta novo je mjesto u Zagrebu u kojem se nude autentični okusi i mirisi Italije

Restoran se nalazi na Kennedyjevom trgu, uređen je vrlo elegantno, a kuha se s namirnicama koje dolaze iz zemlje pašte, parmezana i mozzarelle.

Restoran se nalazi na Kennedyjevom trgu, uređen je vrlo elegantno, a kuha se s namirnicama koje dolaze iz zemlje pašte, parmezana i mozzarelle.

Zagrebačka restoranska scena svakim danom sve je zanimljivija, a noviteta nikad dovoljno. A talijanska gastronomija jedna od ponajboljih na svijetu pa je tako Zagreb dobio Scarpetta Ristorante, još jedan talijanski restoran smješten u blizini Kennedyjevog trga, točnije na lokaciji Gastro Gardena.

Radi se o lokaciji na kojoj će se uskoro otvoriti još nekoliko restorana s različitim konceptima, a tamo već posluje Cunami, japanski restoran kojem se ne može pronaći loša recenzija.

image

Ugodan ambijent s puno prirodnog svijetla

PRESS

Scarpetta je moderan i autentičan restoran, a to znači da svoja jela temelji na klasičnim talijanskim okusima, spoju tradiciji i modernog pristupa kuhanja. Tim koji stoji iza Scarpette vodi se mišlju da je namirnica uvijek u fokusu, svježa i tretirana kako zaslužuje. Naziv restorana izvedenica je iz talijanskog izraza "fare la scarpetta", što znači uživati u obroku do posljednjeg zalogaja, čin koji označava čišćenje tanjura s komadom kruha.

image

Talijanski klasici okosnica su restoranske ponude

PRESS
image

Carpaccio s povrćem

PRESS

Jelovnik je prepun talijanskih klasika, od više vrsta tjestenina, domaćih njoka i raviola, predjela, rižota, preko mesa i ribe do deserata rađenih s posebnom pažnjom. Sva jela iz njihove kuhinje rađena su po tradicionalnim receptima i s namirnicama iz Italije. Talijanske tjestenine, parmezan, mozzarella, burrata, minestrone i carpaccio toliko su opća mjesta globalnog restoranskog vokabulara da ih možemo sažeti samo pod zajedničkom egidom - talijanska kuhinja. Osim à la carte ponude, kuhat će se i dnevna jela u skladu sa sezonom, kako bi gosti na tjednoj bazi mogli uživati u novim okusima. U restoranu se nudi i velik izbor talijanskih, ali i domaćih vina.

image

Zlatni detalji i biljke

PRESS

Interijerom prevladavaju elegantni zlatni i bakreno- smeđi tonovi i detalji, a toplinu i prisnost daje mu bujno zelenilo. Sredinom restorana dominira veliki otvoreni šank za kojim može sjediti do 50-ak ljudi, a bočno se nalaze i separei za one koji žele malo privatnosti. Scarpetta nije vidljiva s ceste pa se može uživati u intimi, a obližnji parking i park za djecu daju prednosti cijeloj lokaciji Gastro Gardena.

image

Restoran Scarpetta nalazi se na Kennedyjevom trgu

PRESS

Kao jedini talijanski restoran otvoren posljednjih godina u Zagrebu, Scarpetta će sigurno dobiti svoje vjerne goste.

Linker
27. travanj 2024 13:49