SASA BURIC CROPIX
Novo mjesto u gradu

Cannoli, cassata, mille foglie... Nova splitska slastičarnica "Cristallo" priprema talijanske delicije po izvornim receptima

Nova talijanska slastičarnica ‘Cristallo‘ donosi dašak Sicilije u Split, nudeći autentične slastice, sladoled i sicilijanske specijalitete. Smještena u kvartu Meje, ovo je šarmantno mjesto ubrzo postalo omiljena destinacija za sve ljubitelje talijanske kuhinje.

Nova talijanska slastičarnica ‘Cristallo‘ donosi dašak Sicilije u Split, nudeći autentične slastice, sladoled i sicilijanske specijalitete. Smještena u kvartu Meje, ovo je šarmantno mjesto ubrzo postalo omiljena destinacija za sve ljubitelje talijanske kuhinje.

Splitska gastronomska scena obogaćena je novom adresom – slastičarnicom "Cristallo". Smještena uz park Zvončac, ovo je prva prava talijanska slastičarnica u gradu koja ljubiteljima slastica nudi jedinstveno iskustvo uživanja u kolačima, sladoledu i raznim slanim delicijama. Iza ovog šarmantnog mjesta stoji bračni par Concetta Auteri i suprug Gianpierro Tadiotti, porijeklom sa Sicilije, koji su u Split donijeli dašak Italije kroz autentične recepte.

"Slastičarnica Italiana Cristallo nudi originalne talijanske slastice kao što su cannoli, talijanska cassata, mille foglie, tiramisu, kroasani, talijanski keksi te štrudle, a u ponudi imamo i originalni talijanski sladoled, kao i sladoled za vegetarijance. Sve slastice radimo po tradicionalnoj recepturi i proizvodimo ih na licu mjesta u našoj kuhinji. Namirnice koje koristimo su svježe i domaće i uvedene iz Italije. Slastice i sladoled radimo s puno strasti i ljubavi, i to je ono što je najvažnije." rekli su nam vlasnici.

image
SASA BURIC CROPIX
image
SASA BURIC CROPIX

Za najmlađe u ponudi su zabavni deserti poput špageta sladoleda, "Mickey Mouse" kupa i neodoljivog "Pinocchio" kupa. Uz slastice u ponudi je i sicilijanska pizza, sendviči te arancine - talijanske kuglice od riže, uvaljane u krušne mrvice i pržene u dubokom ulju. Ispričali su nam i tajnu svog uspjeha.
"Samo strpljenje i posvećenost. Ako nemate tu ljubav prema poslu, bolje da ne otvarate vrata", rekla je odlučno Concetta i dodala: "Morate imati strast prema onome što radite. Moja je obitelj rodom sa Sicilije i već se više od 40 godina bavimo se slasticama, a recepti su u našoj glavi i nisu nigdje zapisani. Suprug ima 68 godina, a sa svojih 17 godina u Trstu je počeo raditi sladoled i od tada je zaljubljenik u okuse i mirise te omiljene nam slastice. U obiteljski biznis uključio i sin Danielle Feltrin, nismo mu nikad nametali taj posao, sam je izrazio želju da bih volio probati i zaljubio se u izradu sladoleda, nama je jako drago jer će naša tradicija o slasticarstvu opstati i nakon nas", rekla nam je Concetta.

image
SASA BURIC CROPIX

Concetta i njezin suprug iza sebe imaju četiri desetljeća vođenja slične slastičarnice u Kölnu. Nakon dugogodišnjeg rada u Njemačkoj, odlučili su prodati posao i nastaviti život u Splitu, koji ih podsjeća na rodnu Siciliju. Nakon brojnih posjeta tijekom ljetnih mjeseci, odluka o preseljenju postala je prirodna. Split im je oduvijek bio drag, a sada su tamo pronašli i novi dom.

image
SASA BURIC CROPIX
image
SASA BURIC CROPIX
image
SASA BURIC CROPIX

"Ljetovanje u Splitu te dugogodišnje prijateljstvo sa gospodinom Mirom Vegarom potaknulo nas je da slastičarnicu otvorimo baš u Splitu. Upravo zahvaljujući Miru, ideju o slastičarnici smo uspjeli realizirati. Split je jako sličan Siciliji, a najviše nas je privukao mentalitet ljudi.", rekli su zadovoljno.

image
SASA BURIC CROPIX

U kratkom vremenu ‘Cristallo‘ je stekao brojne poklonike i postao omiljeno mjesto za ispijanje kave i uživanje u slasticama. Mnogi tvrde da je upravo ovo mjesto dodatno obogatilo splitski kvart Meje. Slastičarnica ‘Cristallo‘ nalazi se na adresi Dražanac 72 i otvorena je svakog dana od 7 do 23 sata. Ako još niste posjetili ovu talijansku oazu slastica, svakako zavirite i doživite pravi okus Italije u srcu Splita.

image
SASA BURIC CROPIX
Linker
15. studeni 2024 08:11