”Njegove tri kćeri”

 ?NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION
Njegove tri kćeri 

Na Netflix je stigao film koji mnogi već nazivaju najboljom dramom godine, pripremite maramice

Tri sestre i jedan otac na samrti, žalovanje, oprost i ljubav - ovo su glavni elementi obiteljske drame koja će vas zasigurno dirnuti.

Tri sestre i jedan otac na samrti, žalovanje, oprost i ljubav - ovo su glavni elementi obiteljske drame koja će vas zasigurno dirnuti.

"Njegove tri kćeri" (His Three Daughters) dirljiva je obiteljska drama od nedavno dostupna na Netflixu. Film redatelja Azazela Jacobsa predstavljen je prošle godine na Filmskom festivalu u Torontu kada je dobio odlične komentare kritičara, a par dana nakon početka prikazivanja na streaming servisu nalazi se na šestom mjestu najgledanijih filmova trenutačno.

Tri sestre i otac na samrti

U fokusu priče su tri sestre - Katie (Carrie Coon), Rachel (Natasha Lyonne) i Christina (Elizabeth Olsen) - koje se ponovno okupljaju u obiteljskom domu, u stanu u kojem su odrasle, a sve kako bi bile uz svog oca koji je na samrti. Kako se radnja razvija, tako sve bolje upoznajemo kompleksne likove i saznajemo više o njihovim međusobnim odnosima. Naravno, film je posvećen obiteljskim odnosima - bavi se složenim dinamikama, pokazuje različite percepcije koje tri sestre imaju o svom ocu, ali prvenstveno se bavi temom (pred)žalovanja, odnosno periodom iščekivanja dok voljena osoba umire.

Film snimljen u 17 dana

"Njegove tri kćeri" snimljen je u rekordnih 17 dana, nakon samo tri dana proba. Redatelj je inzistirao na kronološkom snimanju scena, zbog čega, osobito u početku, mnogi imaju dojam da je snimljen vrlo "kazališno". Film je većinski sniman u skučenom stanu, što glumica Carrie Coon smatra ključnim jer su se zbog skučenosti prostora glavne glumice dodatno zbližile, što se prenijelo i na snimanje. Osim Carrie Coon, koju smo osobito zavoljeli u seriji "Preostali", u glavnim ulogama gledamo Natashu Lyonne koju smo imali prilike gledati u serijama "Babuška" i "Narančasta je nova crna" te Elizabeth Olsen koja je najpoznatija po ulozi u seriji "WandaVision" za koju je bila nominirana za nagradu Emmy.

image

"Njegove tri kćeri"

NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Redatelj filma Azazel Jacobs sin je poznatog eksperimentalnog filmaša Kena Jacobsa, a iza sebe ima nekoliko hvaljenih naslova kao što su "Momma‘s Man", "Terri" i "The Lovers", kojima je sada dodao i ovaj najnoviji uradak. Naime, film "Njegove tri kćeri" zaradio je iznimno pozitivne kritike, a osobito se hvali njegova suptilna režija koja naglašava snagu scenarija i glume. Sve tri glumce pohvaljene su za svoje izvedbe, a - iako je tema teška, film odlično balansira između tragičnih i komičnih elemenata.

Ovo je drama koja će vas osvojiti

Tema gubitka voljene osobe i iščekivanja trenutka njezinog odlaska svima je dobro poznata pa iz te bliskosti radnje dolazi i veliko oduševljenje gledatelja samim filmom koji suptilno istražuje odnose između sestara i njihovog oca na samrti te na vrlo ljudski i intiman način, ali uz komične elemente, donosi temu koja je toliko univerzalna, a istovremeno za svakog ponaosob jedinstveno iskustvo.

Linker
26. rujan 2024 17:23