Šibenik - Tvrđava Sv. Mihovila

 TVRđAVA SV. MIHOVILA - OFFICIAL FACEBOOK PAGE
PLANIRAMO LJETO

Koncerti, predstave, festivali... Imamo najveći vodič kroz sva ljetna događanja

Ako još uvijek niste u potpunosti isplanirali ljeto, donosimo vam najzanimljivije iz bogate ljetne ponude diljem Hrvatske.

Ako još uvijek niste u potpunosti isplanirali ljeto, donosimo vam najzanimljivije iz bogate ljetne ponude diljem Hrvatske.

Od tradicije Dubrovačkih ljetnih igara, kazališta Ulysses na Brijunima, pa sve do velikih i manjih glazbenih i filmskih festivala, pred vama je naš ljetni vodič. Hrvatsku će ove godine posjetiti brojna velika imena iz svijeta glazbe, a na festivalima ćete imati priliku pogledati domaće filmske uspješnice, premijere i brojna iznenađenja koja organizatori još uvijek postepeno najavljuju. Bilo da putujete dalmatinskom obalom, ljetujete na Kvarneru ili sezonu ipak provodite u Zagrebu, opcija ne manjka.

Dubrovačke ljetne igre
10. srpnja - 25. kolovoza

Svečano otvaranje 75. Dubrovačkih ljetnih igara dogodit će se 10. srpnja, u 21 h ispred crkve sv. Vlahe. Na službenim stranicama manifestacije najavljen je raskošan slavljenički program, a dovest će neke od najvećih imena domaće i svjetske kulturno-umjetničke scene na slavne ambijentalne pozornice diljem UNESCO-om zaštićene stare gradske dubrovačke jezgre. Publika će uživati u čak više od 60 vrhunskih dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa te stvoriti nezaboravne festivalske uspomene. Uz tri velike kazališne premijere koje predvode naši slavni glumci poput Zrinke Cvitešić, Gorana Višnjića i Luke Peroša, vrhunac ovogodišnjih ljetnih igara bit će nastup opernih zvijezda Sonye Yoncheve, Josepha Calleje i Ante Jerkunice na završnom koncertu uz simfonijski orkestar HRT-a. Dubrovačke ljetne igre, najstarija je kulturna manifestacija u Hrvatskoj, i jedan od najstarijih europskih festivala, a ovoga ljeta istaknuti će se i po slavlju velikog 75.jubileja.

image

Dubrovačke ljetne igre

DUBROVAčKE LJETNE IGRE OFFICIAL WEB PAGE

Kazalište ULYSSES
19. srpnja – 31. kolovoza

Kazalište Ulysses su osnovali 2001. glumac i redatelj Rade Šerbedžija i dramatičar Borislav Vujčić. Svojim imenom ono je hommage Jamesu Joyceu, književniku čija biografija i djelo svjedoče o nazočnosti na ovom otočju. Zagrebačko-brijunsko kazalište Ulysses plovi već 24. sezonu, a ovogodišnja počinje 19. srpnja predstavom "Prosjačka opera" Bertolta Brechta i K. Weilla u suradnji Ulyssesa, Kazališta Gavella i Festivala Ljubljana, a reprizno će se moći pogledati 20., 23., 24., 25., 26. i 27. srpnja. Koncert Urbana&4 na rasporedu je 28. srpnja, a slijedi repriza najpoznatije predstave Ulyssesa „Kralja Leara”, na programu 2. i 3., te 5. i 6. kolovoza. Legendarni Zijah A. Sokolović svojom predstavom „Glumac... je glumac... je glumac” gostovat će na Velom Brijunu dana 3. kolovoza. Potom, 11. kolovoza, na istoj lokaciji igrat će predstava J. Pejakovića "Kako bolan nema Bosne", a 13. i 14. kolovoza na Malom Brijunu bit će repriza hita od prije nekoliko godina "Tko se boji Virginije Woolf?" Predstava nastala prema tekstu Kokana Mladenovića „Bilo jednom na Brijunima”, na rasporedu je 15. i 17. kolovoza. Krajem kolovoza će se, već tradicionalno, održati festival Regionalne unije teatara - RUTA, kada će gostovati kazališta iz raznih krajeva bivše države sa svojim naslovima, a domaćin, Ulysses, predstavit će se s prošlogodišnjim naslovom "Othello". Dana 17. kolovoza na rasporedu je koncert za 50. godišnjicu umjetničkog djelovanja Vlatka Stefanovskog. Grupa Vatra nastupit će 30. kolovoza, a dan kasnije, 31. kolovoza, sezona će biti zatvorena uz koncert Rade Šerbedžije i gostiju.

70. Splitsko ljeto
14. srpnja - 14. kolovoza

Nema lita do Splita. Festival Splitsko ljeto kazališnu umjetnost izvlači pod zvjezdano mediteransko nebo, stvarajući jedinstveni kulturni ugođaj u kojem uživaju brojni posjetitelji grada pod Marjanom. Splitsko ljeto je festival, međunarodna glazbeno-scenska manifestacija koja obuhvaća dramski, operni, baletni i koncertni program, a za ovu sezonu još se čeka objava službenog programa.

LJETNA POZORNICA OPATIJA

RetrOpatija – Back2Love: Hommage to Tina Turner

29.lipnja

Najveći disco party na ovim prostorima koji se tradicionalno održava na velikoj Ljetnoj pozornici ove je godine posvećen kraljici rock and rolla Tini Turner. Tina je jedna od najpopularnijih i najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodanih gotovo 200 milijuna albuma, što kao samostalna izvođačica, što kao članica sastava bivšeg supruga Ikea, Ike & Tina Turner. U zabavnom programu, uz profesionalne plesače i animatore, posjetitelji RetrOpatije će se zabavljati uz Tinine legendarne hitove do sitnih jutarnjih sati, a ulaz na ovaj nezaboravan party je slobodan.

image

Tina Turner Tribute

RETROPATIJA PRESS

Matteo Bocelli - A Night with Matteo

02. srpnja

Nakon što je prošle godine objavio, od publike s nestrpljenjem očekivani svoj diskografski prvijenac, Matteo Bocelli, vrsni pjevač i skladatelj, krenuo je na veliku turneju po SAD-u i Europi tijekom koje će posjetiti i Hrvatsku, s ekskluzivnim nastupom 2. srpnja 2024. godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Kao pjevač prvi put je privukao pozornost skladbom „Fall On Me“, duetom koji je snimio sa svojim slavnim ocem za njegov album „Si“. Tek 2020. objavio je svoj prvi singl, prekrasnu ljubavnu pjesmu „Solo“, koja spaja elemente klasične arije s pop melodijom i pop izričajem i odmah privukao veliku pažnju svojim talentom. Nakon tri godine Matteo Bocelli, u ljeto 2023., konačno objavljuje svoj solo album „Matteo“, iza kojeg je uslijedio cijeli niz izuzetno uspješnih koncerata po Sjedinjenim Državama, Europi i Australiji s kojima je Matteo Bocelli prerastao u pravu aktualnu glazbenu zvijezdu.

Morcheeba

19. srpnja

Poznati britanski sastav Morcheeba osnovan je sredinom devedesetih od strane pjevačice Skye Edwards i braće Paula i Rossa Godfreya koji su svojom glazbom u kojoj kombiniraju trip-hop, rock, folk rock i downtempo brzo stekli brojne obožavatelje širom svijeta. Njihovi singlovi osvajala su vrhove TOP ljestvica, a pjesme kao što su “Rome Wasn’t Built in a Day”, “The Sea”, “Trigger Hippie”, “Undress Me Now”, “Part Of The Process” i mnoge druge priskrbile su im legendarni status među publikom koja će ovog ljeta, u divnom ljetnom ambijentu opatijske Ljetne pozornice, moći uživati u glazbi Morcheebe.

image

Skye Edwards, Morcheeba

ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Boney M. feat. Maizie Williams

24. srpnja

Boney M. spadaju među najpoznatije svjetske R&B, reggae, disco i funk sastave u povijesti. Njihove pjesme zauzimale su prva mjesta top ljestvica širom svijeta, prodaja njihovih albuma mjeri se u milijunima, njihove pjesme spadaju među najpoznatije glazbene uratke uopće u povijesti glazbe, a ovog ljeta 24. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici publika će imati priliku uživati u koncertu ovih glazbenih legendi. Četiri originalna člana: Maizie Williams iz Montserrata, Liz Mitchell i Marcia Barrett s Jamajke i Bobby Farrell s Arube vrlo su brzo postali europska, a zatim i svjetska atrakcija – status koji je Boney M. zadržao do današnjih dana! Njihove pjesme kao što su “Daddy Cool”, “Ma Baker”, “Belfast”, “Sunny”, “Rasputin”, “Mary’s Boy Child/Oh My Lord” i “Rivers of Babylon” ušle su u glazbene enciklopedije kao jedne od najvažnijih glazbenih uradaka uopće. Godine rada i slave donijele su i neke promjene, Reggie Tsiboe zamijenio je Farrella da bi nakon 10. obljetnice sastav obznanio raspuštanje. No, zaštitno lice sastava, Maizie Ursula Williams, koja je kao britanski model, profesionalna plesačica i pjevačica Boney M. stekla laskavi status svjetske superzvijezde, iznova okuplja sastav što se pokazalo izvrsnom odlukom.

Tommy Emmanuel

7. kolovoza

Tommy Emmanuel, virtuozni gitarist s nevjerojatnim talentom 7. kolovoza stiže na Ljetnu pozornicu u Opatiju. Ova glazbena legenda donosi sa sobom ogroman entuzijazam i strast prema glazbi. Svatko tko je ikada svjedočio Tommyjevom nastupu zna da je njegova glazba puna emocija i strasti. Tommy Emmanuel ima jedinstvenu sposobnost sviranja tri različite dionice istovremeno na akustičnoj gitari. Njegova izvedba je besprijekorna, on ne skriva svoje oduševljenje glazbom, a njegova radost osvjetljava svaku notu. Tommy je istinski virtuoz, ali on također dijeli istu strast prema glazbi kao i njegova publika, ako ne i više. Njegova radost i sreća su zarazne, i svatko tko prisustvuje njegovim koncertima osjeća tu iskru i strast prema glazbi. Njegova autentična radost dolazi iznutra i prepoznatljiva je bez obzira na jezik ili kulturu.

image

Tommy Emmanuel

FESTIVAL OPATIJA PRESS FESTIVAL OPATIJA PRESS

Umberto Tozzi - L‘ultima notte rosa - Final Tour

1. rujna

Umberto Tozzi, talijanski pjevač, tekstopisac i glazbenik, rođen je 4. ožujka 1952. godine u Torinu, Italija. Tozzi je postao poznat širom svijeta zahvaljujući svojim nezaboravnim hitovima i impresivnoj karijeri koja je trajala više od četiri desetljeća. Njegova glazbena karijera započela je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali je postao svjetski poznat 1977. godine sa pjesmom “Ti amo”, koja je postala veliki hit i ostala na vrhu talijanskih top lista čak sedam mjeseci. Ova pjesma osvojila je srca publike diljem Europe te osvojila i neka tržišta u Americi i Australiji, posebno u diskotekama. Osvojio je Sanremo Music Festival 1987. godine s pjesmom “Si può dare di più”, koju je izveo u suradnji s Giannijem Morandijem i Enricom Ruggerijem. Također je sudjelovao na Eurosongu iste godine s pjesmom “Gente Di Mare”, koju je izveo s Rafom, osvojivši treće mjesto. Umberto Tozzi ostaje važno ime talijanske glazbene scene, čije su pjesme voljene i prepoznate diljem svijeta.

FESTIVALI

INmusic festival, Zagreb
24.-26. lipnja

Prvi dan festivala, 24. lipnja, headlineri su fantastični The National koji za glavnu pozornicu INmusic festivala pripremaju pravi spektakl i poseban dvosatni nastup. Prije njih, na Main stageu će nastupiti Viagra Boys, Sleaford Mods te Baby Elvis. Headlineri drugog dana festivala 25. lipnja su veličanstveni Hozier i Paolo Nutini, prije njih će na Main stage odličnu energiju donijeti Dogstar, IDEM i s-alt. Odlični The Smashing Pumpkins zaključit će treći dan festivala moćnim nastupom na Main stageu, a prije njih nastupaju Röyksopp, Bombay Bicycle Club te Astrid & The Scandals.

Osim koncertnog programa, svih festivalskih dana posjetitelje očekuje izvrstan VJ program na Tesla Tower stageu, a DJ program će ove godine realizirati kultni zagrebački klubovi KSET, Močvara, Tvornica Kulture, Vintage Industrial Bar, Dva Osam i AKC Attack na nekoliko punktova kao što su Night stage, Šuma Striborova, Hidden stage i novi Minikultura stage, kao i uvijek popularni Silent party, a priliku da i članovi publike zauzmu pozornicu na svojih pet minuta omogućit će omiljeni Karaoke stage.

image

In Music Festival

IN MUSIC FESTIVAL OFFICIAL FACEBOOK PAGE

Hideout Festival, Novalja
23. - 27. lipnja

Hideout Festival vraća se na plažu Zrće od 23. do 27. lipnja, ali je već rasprodan i u prodaju su puštene ulaznice za sezonu 2025. Ove godine line-up uključuje dobro poznata imena s mješavinom novih talenata pa tako sve one koji su osigurali ulaznice na vrijeme očekuju nastupi kao što su Bicep i njihov Chroma AV DJ show, Nia Archives, blk., Hannah Laing, Oden & Fatzo (Live), Sammy Virji, VTSS, Fleur Shore, Love Remain i Y U QT, ali i povratnici - 4am Kru (Live), Alan Fitzpatrick, Ben Hemsley, Eats Everything, Ewan McVicar, Flava D, Girls Don‘t Sync, Gorgon City, Interplanetary Criminal, Joy Orbison, LF System, Mall Grab, Prospa, Sarah Story, Skream, Solardo, Sonny Fodera, Special Request i mnogi drugi.

Island Vis Music Breeze, Vis
28.- 30. lipnja

Prvi put se održava festival Island Vis Music Breeze i to na magičnom poluotoku Prirovu tako da od 28. do 30 lipnja imate još jedan razlog posjetiti jedan od naših najpopularnijih otoka. Vis Music Breeze nije posvećen samo jednom žanru - koncept festivala predstavlja spoj jazza, rocka i etno glazbe pa će se tako tijekom tri festivalska dana na sceni smjenjivati regionalne legende, kao što su Vlatko Stefanovski, Makedonski Nacionalni Jazz Orkestar, Vasil Hadžimanov, Lana Janjanin i Matija Dedić.

Velvet Festival, Punat
26.06. - 30. lipnja

Na četiri će se pozornice od 26. do 30. lipnja 2024. godine u zanosnom ambijentu plaže Medane u Puntu na otoku Krku popeti više od 40 artista, a uz koncerte regionalnih i inozemnih izvođača, posjetitelje i ove godine očekuje raskošan program koji će upotpuniti iskustvo ovog posebnog ljetnog festivala u jedinstvenom jadranskom pejzažu. Nominiran za "Najbolji mali festival" u Europi, sigurno da zaslužuje vašu pažnju, a program možete provjeriti ovdje.

image

Velvet Festival Punat, Krk

MARKO LOPAC

Ultra Europe, Split
12. - 14. srpnja

Bolji i veći nego ikad s najzvjezdanijom postavom do sada, Ultra Europe Festival kreće u novu glazbenu i turističku avanturu i slavi svoje 10. izdanje. Ove godine održava se od 12. do 14. srpnja 2024. u Parku Mladeži u Splitu, a glavna imena ove godine su Adam Beyer, Armin van Buuren, Boris Brejecha, Eric Prydz, Hardwell, Martin Garrix i Timmy Trumpet. Cijeli line-up provjerite ovdje.

image

Ultra Europe Festival Split

ULTRA EUROPE FESTIVAL OFFICIAL PRESS

Forestland, Brezje
19. - 21. srpnja

Ovog ljeta u Međimurju imate priliku plesati uz vrhunska svjetska imena jer na 12. izdanje Forestlanda, između ostalih, stižu Fedde Le Grand i DIESEL, odnosno Shaquille O‘Neal. Na trodnevni festival stiže više od 60 performera, producenata i pjevača u čijim ćete nastupima moći uživati na tri pozornice Forest, Room i Circus Stage, a osim glazbe čekaju vas i zip line - najduži na sjeveru Hrvatske - koji vas nosi preko glavne pozornice, ali i barbershop, tattoo&piercing, bodypainting te food trucks s bogatom ponudom.

TAM TAM festival, Hvar
11. - 20. srpnja

U srpnju se vraća TAM TAM Festival, jedan od najboljih malih festivala u regiji, koji se svake godine održava u Sućurju na otoku Hvaru. Festival će započeti 11. srpnja i završiti 20. srpnja, a za sada je najavljeno 14 bendova među kojima su M.O.R.T, Klinika Denisa Kataneca, Them Moose Rush, Nemeček, Adam Semijalac & Fige, ROLO, Vizelj, Ljubičice, Auto, Dimitrije Dimitrijević, Putan Club, Proto Tip, Foncedalle, Vagina Corporation.

Graffiti Na Gradele
24.-28. srpnja

Brački festival Graffiti na Gradele ove godine priprema najveće izdanje dosad. Od 24. do 28. srpnja u Bolu će se skupiti umjetnici, glazbenici i posjetitelji iz cijele Hrvatske, regije i ovog dijela Europe. Dvanaesto izdanje ovog street art i graffiti festivala, u Bol dovodi najeminentnije umjetnike urbane kulture, a po prošlogodišnjem odličnom receptu, trajat će pet dana. Ulaz na sva događanja i radionice na festivalu je besplatan, dok su ulaznice za koncerte u prodaji - ove godine nastupit će Kukus, Buntai, Bore Balboa, Krešo Bengalka, IDEM, Massimo Savage, Grše, Z++, Miach, Peki, Luzeri i Dani.

Sea Sound Festival, Šibenik
18.- 21. srpnja

Ovog ljeta, Šibenik će biti domaćin novom festivalu naziva Sea Sound Festival. Ovaj festival, nasljednik je nekadašnjeg Seasplash festivala koji je lani imao oproštajno izdanje. Sea Sound održat će se od 18. do 21. srpnja na poluotoku Martinska kod Šibenika, a sve detalje možete pronaći na linku.

Defected, Tisno
1. - 4. kolovoza

Ujedinjujući talente svjetske klase iz cijeloga svijeta, Defectedov godišnji festival u Hrvatskoj, koji se održava od 1. do 4. kolovoza, donosi najbolju plesnu glazbu na tri festivalske pozornice, ali i dnevne zabave na brodu te afterparty Barbarella‘s. Nadilazeći tradicionalnu festivalsku ponudu, Defected Croatia nudi impresivan wellness program, sa svakodnevnim satovima joge i sastancima svjesnosti kako biste uravnotežili kasne noći na plesnom podiju. Cijeli program provjerite na linku.

KulaKula Festival, Trogir
2. - 4. kolovoza

Sedam izvođača za sedmo izdanje KulaKula festivala koje će se održati od 2. - 4. kolovoza u impresivnoj Kuli Kamerlengo pretvorit će Trogir ovog ljeta u epicentar dobre zabave. Prvi dan festivala otvara popularni bend iz Pančeva, Buč Kesidi, a odmah za njima na velikom otvaranju uživat ćemo uz Urbana & 4. Drugi dan festivala na redu su mlade snage scene: Dani i Nika Turković otvorit će večer, a glazbena poslastica koju se željno iščekuje je velika regionalna zvijezda Senidah. Treći dan zatvorit će Edo Maajka i Zabranjeno Pušenje koji će staviti točku na i još jednog ljeta na kuli u Trogiru.

image

Kula Kula Festival, Trogir

KULA KULA OFFICIAL FACEBOOK PAGE

Sonus Festival, Pag
18.- 22. kolovoza

Jedanaesto izdanje Sonus festivala donosi brojne novosti, među kojima je veći broj headlinera. Jedan od najutjecajnijih festivala dovodi veliki broj eminentnih izvođača koji će zabavljati publiku na paškoj plaži Zrće.

Od 18. do 22. kolovoza u klubove na pašku plažu Zrće dolaze: Adam Beyer, Adriatique, Ben Klock b2b Marcel Dettmann, Dax J, Ellen Allien, Enzo Siragusa, I Hate Models, Indira Paganotto, John Summit, Joseph Capriati, Loco Dice, Marco Carola, Reinier Zonneveld live, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Robert Hood, Sama’ Abdulhadi, Seth Troxler, Stephan Bodzin live, Sven Väth, Vintage Culture, a osim festivala, održat će se i party otvorenja te boat partyji.

FILMSKI FESTIVALI

Pula film festival
11. - 18. srpnja

Pulski filmski festival zaključio je glavni natjecateljski program Hrvatskog filma i Hrvatskih manjinskih koprodukcija, a uz već ranije predstavljene naslove koji se natječu za Zlatne arene, u Zagrebu je uz filmsku ekipu predstavljen film otvaranja – romantični triler “Svemu dođe kraj” redatelja Rajka Grlića koji je s književnikom Antom Tomićem i scenarist filma, a glavne uloge imaju Živko Anočić i Jelena Đokić. Kao dio programa bit će prikazan i film "Čovjek koji nije mogao šutjeti", Nebojše Slijepčevića koji je nedavno na Filmskom festivalu u Cannesu osvojio Zlatnu palmu. Festival će se održavati od četvrtka do četvrtka, umjesto kao do sada od vikenda do vikenda, što je promjena koja je uvedena kako bi se što bolje iskoristio vikend. Što se tiče popratnih programa, odnosno večernjih koncerata u festivalskom centru u Domu hrvatskih branitelja, uz neka jako poznata glazbena imena nastupit će i trenutno najveća hrvatska zvijezda Baby Lasagna.

image

Pula Film Festival

PULA FILM FESTIVAL OFFICIAL FACEBOOK PAGE

Cinehill film festival
24. - 28. srpnja

Nasljednik Motovun Film Festivala, nakon uspješnog lanjskog izdanja, dijelom održanog u Gorskom kotaru, ove će se godine u cijelosti održati u ovom kraju od 24. do 28. srpnja. Središte Cinehill film festivala bit će ponovno izletište Petehovac, no program se ove godine širi i na obližnje lokacije u Delnicama i okolnim općinama, kako bi se festival u najvećoj mjeri proširio cijelim Gorskim kotarom. I ove godine dolazi izbor najboljih nezavisnih filmova iz cijelog svijeta, s počasnim gostima, ali i sjajan glazbeni program. Novitet ovog izdanja bit će i jaka reprezentacija spisateljica i pisaca koji će predstavljati svoje nove radove, a cjelokupni program bit će objavljen početkom srpnja na službenoj stranici festivala.

image

Cinehill festival

NINA ĐURĐEVIĆ

Postira Sea Side Film Festival, BRAČ
23. - 28. srpnja

Postira Seaside Film Festival posvećen je igranom kratkom metru s natjecateljskim međunarodnim i nenatjecateljskim hrvatskim programom. Festival je 2011. godine pokrenula grupa filmskih entuzijasta okupljena oko dvije udruge iz Postire te su sve projekcija filmova besplatne. Pet večeri prikazivat će se međunarodni kratki igrani filmovi, dok je jedna večer festivala rezervirana za hrvatske kratke filmove.

Liburnia Film Festival

27. kolovoza - 31. kolovoza

Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini festival koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce. Ove godine održava se od 27. do 31. kolovoza 2024. godine u Opatiji.

DOGAĐANJA U ZAGREBU I OKOLICI

BAŠ NAŠ FOOD&BALL, Bundek
14. lipnja - 14. srpnja

Bundek će na mjesec dana postati idealna pozornica za Festival koji obećava vrhunsko iskustvo svim posjetiteljima. Ljetno izdanje Baš Naš 2024. festivala posebno je uzbudljivo jer se održava tijekom Europskog nogometnog prvenstva, što znači da će svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći pratiti prijenose utakmica uživo na velikom LED ekranu. Svakoga dana zagarantirana je nova doza uzbuđenja, bilo da ste strastveni navijač ili jednostavno uživate u nogometnoj atmosferi. Baš Naš Food&Ball misli i na najmlađe posjetitelje pa je tijekom tjedna organiziran poseban kutak za djecu s animatorima koji će se pobrinuti da najmlađi imaju jednako zabavno iskustvo kao i njihovi roditelji.

image

Baš Naš festival

BAš NAš OFFICIAL FACEBOOK

Ljeto kod Matoša, Trg braće Mažuranića

28. lipnja - 27. srpnja

Omiljena ljetna manifestacija, "Ljeto kod Matoša" tijekom mjesec dana pretvorit će Trg braće Mažuranića u centralno mjesto zbivanja koje se ne propušta. Setovi sjajnih DJ-a i bendova, ponuda fine hrane i hladnog pića na osam ugostiteljskih kućica, predstave, facepainting, radionice, animacije i sportske igre za klince, razloga je bezbroj! Program traje do 27. srpnja i sve je spremno za otvorenje dugih ljetnih večeri pod zvjezdanim nebom.

ŠPANCIRFEST, Varaždin
23. kolovoza - 1. rujna

Špancirfest već godinama zovemo najvećim, najpopularnijim i najraznovrsnijim u Hrvatskoj i to ne bez razloga. Ulični festival u Varaždinu postao je omiljeni za završetak ljeta jer donosi raznoliki sadržaj među kojima su zanimljivi ulični performeri, odlični koncerti, kazališne predstave, ali i prostor da se predstave najbolji kreativci. Za ovu godinu još nestrpljivo čekamo program.

LJETO U MSU

Sada već 11 godina zaredom, Ljeto u MSU jedno je od dražih događanja Zagrepčana i turista koje nudi, uz prikazivanje filmova i brojne izložbe, i odlične koncerte među kojima su ove godine Vlatko Stefanovski (28. lipnja), Letu Štuke (5. srpnja) i KOIKOI (12. srpnja.

image

Bad Daughter

DEYAN BARIC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA DEYAN BARIC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

VELIKI KONCERTI

Simple Minds
Arena Pula, 3. srpnja

Legendarni škotski bend predvođen Jimom Kerrom, vraća se u Hrvatsku, a to će im biti i prvi nastup u pulskoj Areni. Raskošan katalog hitova koje će Simple Minds izvesti u Puli obuhvaća nezaboravne klasike poput “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive & Kicking”, “Belfast Child”, “Promised You A Miracle”, “Glittering Prize”, “Waterfront”, “Sanctify Yourself”, “Someone Somewhere in Summertime”, “Alive and Kicking”, “Sanctify Yourself” te mnoge druge.

image

Simple Minds

MARIA LAURA ARTURI/NURPHOTO/SHUT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA MARIA LAURA ARTURI/NURPHOTO/SHUT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tvrđava svetog Mihovila, Šibenik

Sada već tradicionalno, Ljetna pozornica na Tvrđavi sv. Mihovila nam donosi brojne odlične koncerte, od kojih smo izdvojili nekoliko svojih favorita pa tako 17. srpnja možete uživati u koncertu Bože Vreće, 4. kolovoza stiže Air da bi samo dva dana kasnije nastupila Róisín Murphy, a 8. kolovoza Tommy Emmanuel, dok 26. kolovoza stižu engleski rokeri Editors.

Lenny Kravitz
Arena Pula, 28. srpnja

Umjetnik, ikona stila i glazbe te neosporni virtuoz transatlantskog rocka, Lenny Kravitz, u Puli će predstaviti svoj najnoviji album “Blue Electric Light”. Tijekom svoje impresivne karijere, Kravitz je osvojio četiri Grammy nagrade i prodao više od 40 milijuna albuma diljem svijeta.

image

Lenny Kravitz

INA FASSBENDER/AFP/PROFIMEDIA INA FASSBENDER/AFP/PROFIMEDIA

Duran Duran
Arena Pula, 30. srpnja

Jedan od najvećih pop-rock bendova svih vremena najavljuje svoj povratak sedam godina nakon rasprodanog koncerta na Šalati. S više od četiri desetljeća prisutnosti na glazbenoj sceni, ova iznimna grupa i dalje plijeni pažnju svojom nevjerojatnom snagom. Pula će se tako prepustiti neizbježnim megahitovima poput “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”. Publika u Puli imat će priliku čuti i njihove nove pjesme s albuma “Danse Macabre”.

image

Duran Duran

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Jason Derulo
Arena Pula, 7. kolovoza

Arena Pula će biti domaćin i svjetskoj pop zvijezdi Jasonu Derulu. Otkako se probio na svjetsku scenu s “Whatcha Say”, svojim prvim platinastim singlom, ovaj nagrađivani izvođač, čija se neto vrijednost procjenjuje na više od 100 milijuna dolara, prodao je više od 250 milijuna singlova, od kojih čak 15 u platinastoj nakladi, a neki od njih su nezaboravni “Want to Want Me”, “Wiggle”, “Talk Dirty”, “Trumpets”, “It Girl”, “In My Head”, “Ridin’ Solo”, “Don’t Wanna Go Home”...

image

Jason Derulo

GONZALES PHOTO/TOR ATLE KLEVEN/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA GONZALES PHOTO/TOR ATLE KLEVEN/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA

Andrea Bocelli
Arena Pula, 30. i 31. kolovoza

Andrea Bocelli, najomiljeniji svjetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične glazbe, u 2024. obilježava 30 godina nevjerojatne karijere. Tim povodom, Maestro Bocelli se nakon skoro 20 godina vraća na jednu od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom – u pulsku Arenu, gdje će 30. i 31. kolovoza održati jedinstvene koncerte pod zvijezdama.

image

Andrea Bocelli

EUROPA PRESS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA EUROPA PRESS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Grace Jones
Šalata, 4. srpnja

Na Šalatu ovo ljeto dolazi i Grace Jones. Pop ikona prvi put dolazi u Zagreb 4. srpnja kada će izvesti svoje brojne hitove poput "Warm Leatherette" i "Nightclubbing" do singlova kao što su "Private Life", "Pull Up to the Bumper", "I’ve Seen That Face Before" i "Slave to the Rhythm". Koncert Grace Jones je nešto što se ne propušta!

image

Grace Jones

DAWN FLETCHER-PARK/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA DAWN FLETCHER-PARK/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ed Sheeran
Hipodrom, 10. kolovoza

Jedna od najvećih glazbenih vijesti koja je odjeknula u Hrvatskoj zadnjih mjeseci je da u Zagreb stiže jedan od najtraženijih glazbenika trenutno – Ed Sheeran. Britanski glazbenik dolazi na Hipodrom 10. kolovoza u sklopu svoje "Mathematics" turneje. Pjevaču će ovo biti prvi put da nastupa pred domaćom publikom, a ulaznice su već skoro rasprodane.

image

Ed Sheeran

THEO WARGO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA THEO WARGO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Queens Of The Stone Age
Arena Pula, 23. i 24. srpnja

Queens Of The Stone Age, jedan od najvećih i najutjecajnijih rock bendova posljednjih desetljeća dolazi na zagrebački stadion Šalata u utorak, 23. srpnja 2024. i srijedu, 24. srpnja u sklopu velike svjetske turneje koja prati aktualan album „In Times New Roman...“

image

Queens of the Stone Age

HANNAH MEADOWS PHOTOGRAPHY/AVALON/PROFIMEDIA HANNAH MEADOWS PHOTOGRAPHY/AVALON/PROFIMEDIA
Linker
29. lipanj 2024 07:43