PEXSELS
U pretprodaji

Idealno štivo za plažu: Stigla je inspirativna knjiga o životu jednog od najuspješnijih sportaša svih vremena

"Air" - priča o Michaelu Jordanu i njegovoj ostavštini proizašla je iz pera uglednog američkog povjesničara i sportskog novinara Davida Halberstama.

"Air" - priča o Michaelu Jordanu i njegovoj ostavštini proizašla je iz pera uglednog američkog povjesničara i sportskog novinara Davida Halberstama.

Nakon dugog iščekivanja svi štovatelji Michaela Jordana konačno su došli na svoje. U pretprodaju je stigla knjiga "Air" koja govori o životu i karijeri jednog od najpoznatijih i najuspješnijih košarkaša svih vremena. Knjiga detaljno opisuje Jordanov put od djetinjstva do vrhunca njegove karijere u NBA ligi. David Halberstam, poznati novinar i autor, daje dubinski uvid u Jordanovu osobnost, njegov radni etos i odlučnost koja ga je dovela do uspjeha. Michael Jordan zaslužan je za neke od najnezaboravnijih trenutaka u povijesti košarke i za današnji status NBA lige kao jednog od najgledanijih i najunosnijih sportskih natjecanja u svijetu. No, prije milijunskih ugovora s igračima, izdašnih sponzorstava i televizijskih prijenosa malo tko je pratio NBA utakmice, osobito izvan SAD-a, a onda je stigao Jordan i od tog trenutka se sve promijenilo - bio je to početak jedne nove ere, koju je predvodio Air Jordan, košarkaški virtuoz kakvoga svijet dotad nije vidio, rođeni vođa kojega su krasili nenadmašna ustrajnost i neviđen natjecateljski duh.

Svijet i danas pamti njegove veličanstvene šutove, ples njegova tijela s loptom, sklad s terenom i ritmom igre, njegove nevjerojatne letove prema košu. Njegov talent nije bio puka darovitost vrhunskog sportaša, već oblik umjetnosti, zbog čega su se sponzori, filmski studiji i televizijske mreže doslovno nadmetali za njega, što je u konačnici zauvijek promijenilo igru i učinilo Michaela Jordana ne samo sportskom već i globalnom kulturnom ikonom koja će zauvijek ostati u srcima milijuna ljudi diljem svijeta. Knjiga je značajna jer ne samo da dokuentira sportske uspjehe Jordana, već i istražuje šire teme kao što su komercijalizacija sporta, uloga medija i kulturni utjecaj sportskih zvijezda. Kroz Jordanovu priču, Halberstam također pruža uvid u šire društvene promjene i izazove u sportu. Knjiga se trenutno može nabaviti u brojnim online knjižarama po cijeni od 22,41 eura.

image

Michael Jordan

NBA ENTERTAINMENT/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA

Prošle godine je izašao je i film "Air" u kojemu glume dugogodišnji prijatelji Ben Affleck i Matt Damon. Film prati uspon Nikea do dominacije na tržištu sportskom obućom kroz partnerstvo s košarkaškom legendom Michaelom Jordanom sredinom 80-ih. Affleck, koji je također redatelj filma, igra ulogu Nikeovog suosnivača Phila Knighta, a "Air" označava njegov povratak režiji nakon "Live by Night" iz 2016. te Oscarom nagrađenog "Arga" iz 2012. godine. Ostatak zvjezdane glumačke postave uključuje Matthew Mahera, Chrisa Tuckera, Jasona Batemana te Violu Davis u ulozi Jordanove majke Deloris.

Linker
17. srpanj 2024 12:50