U New Yorku 1998. su blistali od sreće

 KEVIN WISNIEWSKI/SHUTTERSTOCK
FATALNI LET

25 godina od tragedije njihova ljubavna priča ne prestaje intrigirati javnost

Životna priča supružnika Johna F. Kennedyja Jr. i Carolyn Bessette-Kennedy opisana je u knjizi "Once Upon a Time" koja u knjižare stiže 21. svibnja.

Životna priča supružnika Johna F. Kennedyja Jr. i Carolyn Bessette-Kennedy opisana je u knjizi "Once Upon a Time" koja u knjižare stiže 21. svibnja.

Četvrt stoljeća nakon tragične smrti i pogibije u padu privatnog zrakoplova kojim je upravljao njezin suprug, život Carolyn Bessette-Kennedy, neprikosnovene modne ikone svog vremena, ne prestaje intrigirati američku i svjetsku javnost.

Povodom 25. godišnjice pogibije odvjetnika Johna F. Kennedyja Jr., sina Jacquelin Kennedy Onassis i legendarnog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, autorica Elizabeth Beller priredila je knjigu "Once Upon a Time" koja donosi nevjerojatnu životnu i ljubavnu priču Carolyn Bessette-Kennedy koja će se u knjižarama pojaviti 21. svibnja.

Vezom i brakom s Johnom Kennedyjem Juniorom menadžerica za odnose s javnošću modnog brenda Calvin Klein preko noći se prometnula u najfotografiraniju ženu na svijetu, a njezin minimalistički stil sa suknjama na kopčanje i tzv. pencil suknjama u kombinaciji s cipelama Manola Blahnika, postao je ultimativni trend koji su kopirale žene diljem svijeta. John i Carolyn upoznali su se u proljeće 1992. kad je karizmatični odvjetnik stigao u kupovinu odijelu u njujoršku trgovinu, a iz trgovine je izašao s nekoliko odijela i njezinim brojem telefona.

image

John F. Kennedy Jr. i Carolyn Bessette u Ženevi 1996.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Zanosna menadžerica tajanstvenog osmijeha nije mu izlazila iz glave, pa ju je 18. svibnja pozvao na gala večeru na kojoj nije odvajao pogled od nje. "Znaš ono kad ljudi pričaju da su nekog upoznali i istog trena znali je ta osoba - ona prava za njih? E pa, to se dogodilo meni", ispričao je John F. Kennedy mlađi prijatelju, a viđali su se gotovo svakodnevno u šetnjama Central parkom, na ručkovima i večerama, te u njegovoj unajmljenoj kući na Long Islandu.

image

Supružnici su uživali u izletima u prirodi

SHUTTERSTOCK

Njihova je veza od samog početka bila intenzivna: John je Carolyn nakon svega sedam dana predstavio svojim prijateljima, a Carlyn je svog dragog upoznala sa svojom obitelji. A upoznavanje s njegovom majkom Jacquelin za Carolyn je bio definitivni dokaz da su Johnove namjere ozbiljne.

Zaprosio ju je u ljeto 1995. na privatnom imanju Kennedyjevih u Martha‘s Vineyardu, kamo ju je doveo s obećanjem nezaboravnog ribičkog vikenda ("Ribolov je mnogo zabavniji u društvu partnera", izjavio je), a vjenčali su se 21. rujna 1996. na otoku Cumberland. Mlada je zablistala u svilenoj vjenčanici Narcis Rodrigueza, koja joj je stigla iz Pariza, a njihovo vjenčanje proglašeno je jednim od društvenih događaja godine.

image

Maria Shriver i Carolyn Bessette-Kennedy na balu Fire&Ice

BEI/SHUTTERSTOCK

Premda je u njihovom braku bilo problema, koji su započeli kad se John vratio momačkim navikama zbog čega se Carolyn osjećala sve usamljenijom, pa se 1998. umalo upustila u vezu sa starim prijateljem koji joj je poslužio kao rame za plakanje, njih dvoje očito su bili suđeni jedno drugome.

U srpnju 1999. supružnici su bili pozvani na vjenčanje Johnove sestrične Rory Kennedy u Martha‘s Vineyardu, kamo su odlučili otići privatnim zrakoplovom koji je pilotirao John F. Kennedy mlađi. Na noćnom letu im se pridružila i Carolynina sestra, a nakon što je zrakoplov nestao s radara iznad Atlantika započela je petodnevna potraga koja je okončana pronalaskom olupine 21. srpnja.

image

John i Carolyne u Bostonu

BOSTON HERALD/SHUTTERSTOCK
Linker
08. rujan 2024 21:59