Glow fenomen

Ispovijest žene koja je smršavjela 80 kilograma: Od konfekcijskog broja 58 došla je do 40

Verena Medvedec Mešter do 40. godine nakupila je 149 kilograma i dosegla indeks tjelesne mase 35: u novom broju Glorije Glow otkriva što joj je nakon svih mogućih isprobanih metoda pomoglo da smršavi i ostane zdrava.

U proteklih šest godina Verena Medvedec Mešter izgubila je 80 kilograma. Medicinska kozmetologinja koja sa suprugom Mladenom Mešterom, specijalistom plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, radi u njihovim poliklinikama u Zagrebu i Zadru, 2017. težila je 149 kilograma, a sada vaga ne prelazi 69. Do 40. godine isprobala je sve moguće dijete, akupunkturu, ugradnju balona u želudac, razne tablete za mršavljenje, fat burnere, autogene i fizičke treninge, hipnozu... a prijelomni trenutak dogodio se kad joj je indeks tjelesne mase dosegnuo 35.

Jedinica kostimografkinje Dženise Pecotić i njezina prvog supruga, pokojnog arhitekta Dragutina Medvedeca, kao djevojčica nije imala problema s debljinom. Zahvaljujući mami, kojoj je bila i model, odmalena je bila okružena modom, kreativnošću, vitkim manekenkama, a hod po pisti, nošenje kreacija i kontakt s publikom bili su joj prirodni. U srednjoj školi dosegla je 180 centimetara visine, a za dvadesetak kilograma viška koji su se polako nakupili tada se pobrinula njena baka, operna pjevačica.

image

Verena Medvedec Mešter 2017.

PRIVATNI ALBUM

"Stalno su me proglašavali misicom, bila sam ‘komad‘ pa nisam ni primjećivala višak. Baka je uočila moju sklonost debljanju i odlučila tome stati na kraj. Naime, kako je mama radila dan i noć, najviše sam bila kod bake, koja je stanovala u ulici do naše. I u četvrtom gimnazije doslovno je stavila lokot na kuhinju, čega se i danas sjećaju moji prijatelji. I to je bilo super, nisam se morala truditi biti karakter i zaobilaziti hladnjak jer je baka sve držala pod kontrolom" - priča Verena, dodajući da je u prve dvije trudnoće dobila po 25 kilograma i uspjela ih skinuti. Kad se s 26 godina razvela od prvog supruga, imala je 80-ak kilograma, odnosno pet više od idealne težine.

image

Danas nosi konfekcijski broj 40, katkad i 38

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Takvu ju je upoznao i sadašnji suprug, s kojim je vrlo brzo krenula u zajednički život, te rodila treće i četvrto dijete. Bila je užasno iscrpljena, i fizički i psihički – jer je saznala da joj je otac, koji nikad nije bio bolestan, dobio neoperabilan zloćudni tumor i da mu ostaje još nekoliko mjeseci života. Uza sve to upala je u postporođajnu depresiju i preživljavala je, kaže, iz dana u dan, a hrana joj je bila emotivna zakrpa, najbolji prijatelj. Kilogrami su se skupljali, vidjela ih je, ali nije reagirala. I tako je to trajalo do jednog dana 2017., kad je osjetila da je dotaknula dno....

Kako je Verona s 5XL odjeće, odnosno konfekcijskog broja 58, uspjela doći do 40, a nekad i 38 – čitajte u novom broju Glorije Glow.

image
GLORIA PRODUKCIJA
image
GLORIA PRODUKCIJA

Linker
27. ožujak 2024 19:09