IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
KRALJICA ROMANTIKE

Emotivan govor Lane Del Rey: ‘Spasili ste me. Da nije vas još bih pjevala u nekom lounge baru‘

Slavna kantautorica prije 10 je godina izdala album pod nazivom istoimenog singla ‘Video Games‘, a poslije njega su uslijedili hitovi poput Blue Jeans, National Anthem, West Coast, Born to Die...

Slavna kantautorica prije 10 je godina izdala album pod nazivom istoimenog singla ‘Video Games‘, a poslije njega su uslijedili hitovi poput Blue Jeans, National Anthem, West Coast, Born to Die...

Glazbenici Lani Del Rey u subotu je uručena nagrada Hitmakers Decade Award časopisa Variety u Los Angelesu. Nakon što joj je nagradu za 10 godina na sceni uručio njezin suradnik iz pjesme “Wildflower Wildfire” Mike Dean, zahvalila je mnogim ljudima koji su joj pomogli na njenom putu, piše Variety.

"Moji menadžeri pomogli su mi da se popnem stepenicama", rekla je. “Još uvijek nisam savladala umijeće hodanja u štiklama. Izuzetno sam zahvalan na vama, Ben Mawson i Ed Millett i za ovu nagradu. Zaista mi je drago što su tu sa mnom. Uočili su me u barskoj sceni, sceni lounge pjevača u barovima u kojima sam pjevala otprilike osam godina prije nego što sam ih upoznala. Izvukli su me iz ugovora koji sam sklopila za 11 ploča za devet tisuća dolara dok sam radila u restoranu i živjela u park prikolici. Ben je to učinio za jedan sat, a onda me sljedećeg dana pozvao u London i pustio me da živim s njim. Za godinu dana napisao sam pjesmu 'Video games' i bila sam spreman napraviti dobre ploče, bila sam spremna napraviti puno dobrih ploča", rekla je u govoru.

image

Lana Del Rey, Ben Mawson i Ed Millet

BILLY BENNIGHT/ADMEDIA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Lana Del Rey više ne krije novog dečka: Ima prsten na ruci, a objavili su i prvu zajedničku fotku

"Hvala, Variety", nastavila je pjevačica. “Stvarno sam uvijek zahvalna na svakom priznanju, a također i super zahvalna na svim kritikama - kojih je stvarno puno. Ono što je dobro u tome je da stvarno vjerujem da je ono se pojedincu reflektira iz moje pjesme na neki način ogledalo onoga što se događa u vašem unutarnjem životu. To mi je dalo ogromnu priliku da pogledam unutra i da pogledam svoju obitelj i svoju lozu, da vidim što se događa iznutra", rekla je.

“Želim uzeti trenutak i razmisliti o svojoj baki, koja se razboljela prije dva dana”, nastavila je. “Dobrotu i sve pozitivno u sebi sam dobila uglavnom od nje, tako da se stvarno nadam da će se što prije oporaviti. Imala sam veliku sreću što sam pratila svoju muzu zadnjih 18 godina, od svoje 18. Ponekad me to jako udaljilo od glazbe u druge medije i druge prilike za posao koje nemaju nikakve veze s umjetnošću. Vrlo sam fleksibilna i ono što sam shvatila je da ćete, ako pratite ono što vas zanima, na kraju biti najkreativniji na tom polju. Čak iako dobijete nagradu za desetljeće, morate učiniti ono što vam se čini ispravnim. Uvijek volim reći da je način na koji živim svoj život moja poezija, moje vođenje ljubavi, moje naslijeđe, a ja mogu stvarati glazbu između", zaključila je.

image

Lana Del Rey

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Online romansa: Lana Del Rey zaručila se za dečka kojeg je upoznala na internetu

U intervjuu za godišnje izdanje Varietya koje slavi najveće glazbene zvijezde, Del Rey se osvrnula na svoju karijeru od prvog albuma "Video Gamesa" do posljednjeg, osmog albuma "Blue Banisters" koji je izašao ove godine.

"Ne mogu reći u kojoj sam mjeri na bilo što utjecala", rekla je Del Rey i nastavila: "Ali mogu reći da je sav moj kreativni cosplay - ili bilješke iz mog stvarnog života - proširio zvuk u popularnoj glazbi kako bi ljudi napravili odmak od čistog pop zvuka u nešto novo", zaključila je.

Linker
27. travanj 2024 04:22