lijepe vijesti

Kraljičina unuka rodila na podu kupaonice! Elizabeta II. dočekala deseto praunuče

Zara Tindall na svijet je donijela treće dijete. Nakon dvije curice, u obitelj kćeri britanske princeze Anne, stigao je sin. Jedina kći britanske kraljice Elizabete II. odredila je po rođenju svoje djece da im ne trebaju kraljevske titule. Možda baš zato Zara i njezin brat Peter žive znatno sretnije od svojih rođaka.

Malo radosti na skandalima potuljen britanski dvor unijela je vijest da je kraljica Elizabeta dobila 10. praunuče. Kraljičina najstarija unuka Zara (39), supruga bivšeg kapetana engleske ragbi reprezentacije Mikea Tindalla (42), rodila je u nedjelju navečer njihovo treće dijete - sina Lucasa Philipa Tindalla. Mali Lucas nije baš imao kraljevsko rođenje: mati ga je na svijet donijela na podu kupaonice jer nisu na vrijeme stigli do bolnice. Tata Mike asistirao je nesvakidašnjem porođaju i odlično se snašao:

- Otrčao sam u teretanu, uzeo prostirku za vježbanje, ušao u kupaonicu, odložio prostirku na pod, ručnici dolje i… stišći, stišći, stišći - opisao je Mike. - Srećom, primalja koja nas je trebala dočekati u bolnici nije bila daleko pa se dovezla baš kad smo zauzeli položaj, a druga je primalja stigla neposredno nakon nje. Zara je, kao i uvijek, bila ratnica. Ne mogu se nadiviti ženama zbog onoga što moraju izdržati na porodu.

image
Zara Tindall sina je na svijet donijela na podu kupaonice.
DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Zara Philips i Mike Tindall otkrili ime novorođene kćeri

Mike je prerezao pupčanu vrpcu i nedugo nakon poroda dječačića odveo u dnevni boravak kako bi zajedno gledali sport na televiziji: malo ragbija, malo golfa.

Nekonvencionalni supružnici Tindall vjenčali su se u srpnju 2011. u Edinburghu, žive na imanju princeze Anne u Gloucestershireu i već su iskusni roditelji. Njihova prva kći Mia rodila se prije sedam godina, a prije dvije godine dobili su i drugu kći Lenu. Prije nego što su dobili Lenu, Zara je prepatila dva spontana pobačaja, ali taj gubitak supružnicima Tindall nije ugasio nadu da će imati još potomaka. Sada su beskrajno sretni što su njihove kćeri dobile brata, a sretna je i kraljica, koja je poručila da jedva čeka upoznati novog praunuka, što će se dogoditi čim se za to ukaže prva prilika.

image
Bračni par Tindall živi skladnim i sretnim obiteljskim životom.
ANDREW MATTHEWS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Zara je kći princeze Anne, kraljičine jedine kćeri, i Anneinog prvog supruga Marka Phillipsa. Princeza Anne dalekovidno je odlučila da njezinoj djeci - kćeri Zari i sinu Peteru - ne trebaju nikakve kraljevske titule, uz koje dolaze i kraljevske dužnosti - zbog čega su njezina djeca mogla živjeti po svom i puno sretnije od mnogih svojih rođaka. Zara se uspješno natjecala u konjičkom sportu i 2012. je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju u jahanju. Najvećim svojim dostignućem ipak smatra sretan obiteljski život.

Linker
19. travanj 2024 22:46