malena provokacija

Kraljica Elizabeta II. pojavila se u javnosti nakon pet mjeseci i bocnula - Moskvu

Kraljica se u javnosti pojavila bez maske za lice. Svoju prvu dozu cjepiva protiv Covida-19 primila je u siječnju
Britanska kraljica Elizabeta II
 Steve Reigate/AFP

Kraljica Elizabeta II. u srijedu se prvi put nakon pet mjeseci pojavila izvan zidina dvorca Windsor. Kraljica koja se povukla u dvorac kako bi se zaštitila od pandemije koronavirusa, u srijedu je odlučila prisustvovati stotoj obljetnici Kraljevskog australskog ratnog zrakoplovstva (RAAF) u Runnymedeu na jugoistoku Engleske.

94-godišnjakinja je iskoristila priliku kako bi malo bocnula Rusiju koja je u posljednje vrijeme dodatno zahladila odnose s Velikom Britanijom koji su najgori još od vremena Hladnog rata.

Elizabeta II. se pojavila bez maske na licu, rekla kako joj je 'drago' što je izašla ponovno na kraljevskom angažmanu te se našalila s časnikom RAAF-a, prenosi Daily Mail.

'Šalju li se zrakoplovi u potjeru za Rusima?', upitala je kraljica, na što je on odgovorio: 'Točno gospođo, to nam je jako zabavno.'

Britansko ratno zrakoplovstvo posljednjih je mjeseci presrelo veći broj ruskih zrakoplova koji su se približavali zračnom prostoru Velike Britanije.

Izlazak u srijedu bio je četvrti kraljičin izlazak u javnost otkako je Britanija prvi put ušla u lockdown prije godinu dana, i prvi otkako je u studenom posjetila Westminstersku opatiju.

Kraljica i njezin suprug Philip (99) primili su prvu dozu cjepiva protiv Covida-19 u siječnju. Buckinghamska palača nije objavila da je kraljevski par primio i drugu dozu cjepiva, koja se u Britaniji obično daje 12 tjedana nakon prve doze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:12