Nova modna budućnost

Traper izrađen bez pamuka! Nova suradnja brendova H&M i Lee donosi odličnu održivu kolekciju

Švedski modni div s uzbuđenjem najavljuje suradnju s legendarnim američkim brendom na projektu sljedeće generacije traperica koje će biti izrađene od još održivijih materijala.

H&M i Lee donose holističku suradnju s pomakom na svim razinama, od dizajna i proizvodnje, preko prvih H&M traperica izrađenih od 100 posto recikliranog pamuka, do etikete od pluta i posebnog papira.

Također, po prvi puta je H&M podijelio Life Cycle Assessment (LCA) podatke na hm.com ističući utjecaj svakog odjevnog predmeta izrađenog od trapera na vodu, CO2 i energiju, od sirovina do proizvoda za krajnju uporabu.

image
H&M i Lee kolekcija.
PROMO H&M

"Bilo nam je zadovoljstvo raditi ​​s Leejem i surađivati ​​na promjenama na održivijim i kružnijim odjevnim predmetima od trapera. Pazili smo na svaki detalj i izazivali jedni druge u pozitivnom smislu. Bilo je nevjerojatno surađivati ​​s legendarnim dizajnom, po kojem je poznat Lee, kome smo dali dozu naše estetike, za sve obožavatelje trapera H&M širom svijeta ”, rekao je Jon Loman, dizajner u H&M.

image
H&M i Lee kolekcija.
PROMO H&M

"Lee je ponosan što surađuje s H&M-om kako bi nastavili zajedno izrađivati ​​bolji traper. Naša marka osnovana je prije više od 130 godina s idejom inovacija, a danas smo sretni što smo se pridružili H&M-u na putu unapređenja trapera u održiviju budućnost ”, rekao je Chris Waldeck iz Lee®-a.

Traper bez pamuka

Lee x H&M ambiciozna je suradnja za koju je održivost najvažnija. Oba brenda prihvatila su holistički pristup nadgledajući svaku fazu proizvodnje.

Materijal je najznačajniji, poput prvih 100 posto recikliranih traperica H&M-a izrađenih od 80 posto postindustrijskog i 20 posto otpada nakon potrošnje.

Tu je i traper koji se izrađuje bez pamuka, od obnovljivih umjetnih vlakana, boja koje štede vodu i tehnika pranja trapera koji štede vodu i potrošnju kemikalija i energije.

image
H&M i Lee kolekcija.
PROMO H&M

Lee x H&M sadrži kolekciju za žene, muškarce i djecu, a bit će dostupni na hm.com, kao i odabranim H&M trgovinama, od 28. siječnja.

Za žensku kolekciju široke traperice imaju osjećaj povratka 90-ih, dok je Leeova klasična jakna Rider redizajnirana u oversized oblik čahure. Traper korzeti dodaju ženstvenost, dok majice s kapuljačom donose funkcionalnost, uz Texloop™ RCOT™ reciklirane pamučne komade za potpuni stil Lee x H&M.

Linker
02. prosinac 2023 13:47