Must have

Pristaju uz sve: Ove traperice apsolutni su vladar sezone, evo kako ih najbolje kombinirati

Najbolja je vijest što ove godine sive traperice možemo nositi na bilo koju modnu kombinaciju i pritom biti potpuno u trendu.

Iako ne trebamo posebno naglašavati da su traperice bezvremenski komad koji vjerojatno svi imamo u svojim ormarima, ove sezone istaknuo se jedan model. Riječ je o sivim trapericama koje bi, ako možemo vjerovati brojnim trendsetericama, mogle biti jedan od must have komada u godini koja je pred nama. Najprepoznatljiviji model trapera, onaj koji svi vrlo dobro poznajemo, su traperice indigo plave boje, s džepovima i čvrstim zakovicama koje su 1873. godine patentirali Jacob Davis i Levi Strauss. No izgleda kako bi siva boja traperica ipak mogla preuzeti kada je riječ o modnim trendovima za 2024.

image
CHIARA MARINA GRIONI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
VALENTINA VALDINOCI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Mnogi dizajneri i modne kuće već su lani na modnim pistama proljetnog tjedna mode 2024., pokazali da se sive traperice mogu nositi uz sve. U Loeweu su im dali vrlo visoki struk i zamijenili hlače za odijelo, redefinirajući linije trenda poslovnog looka. Kod Diesela, sive se traperice nose u potpuno ispranom izgledu, dok ga je Maria Grazia Chiuri za Dior pretvorila u kombinaciju suknje/jakne koja je istovremeno chic i ležerna.

image
VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
SPOTLIGHT/LAUNCHMETRICS

Bez obzira na to je li riječ o bootcut ili slim kroju, trapericama niskog ii visokog struka, sivi traper bio je posvuda na ulicama tjedana mode, zamijenivši vječne indigo plave ili crne traperice. No kako ga najbolje kombinirati? Budući da je riječ o jednoj vrlo neutralnoj boji, sive traperice uistinu se savršeno uklapaju u gotovo svaki look, bilo da je riječ o outfitu za svaki dan, poslovnoj kombinaciji ili elegantnijem stylingu.

image
CHIARA MARINA GRIONI/SPOTLIGHT/LAUNCHMETRICS

Za svakodnevni stil, sive traperice moguće je kombinirati s udobnom pamučnom hoodie majicom, kratkom bundom ili teddy kaputom te udobnim tenisicama koje su ove zime gotovo zamijenile čizme. Ovaj monokromatski komad dodatno možemo dodatno istaknuti nekom efektnom torbicom ili dijamantnim nakitom.

image

Jil Sander siva trenirka, gornji dio (510 eura)/Zara sive traperice visoki struk (19,99 eura)/Prada bež torbica (920 eura)/Replay niske tenisice (62,40 eura)/Zara vrlo dugi kaput od umjetnog janjećeg runa (69,95 eura)

MYTHERESA/ZARA/REPLAY

U slučaju da sive traperice pokušavate ukomponirati u poslovni look, ovaj će must have komad odjeće savršeno pristajati jednostavnoj košulji ili bazičnom T-shirtu, oversize blejzeru te čizmicama na petu. Kada je riječ o odijevanju za posao, neka pravila ipak postoje pa ćemo se umjesto širokih modela radije odlučiti za uski.

image

Valentino crna kožna torbica (2250 eura)/Toteme sive traperice (390 eura)/Zara bijeli bazični T-shirt (8,99 eura)/Gianvito Rossi crne čizmice na petu (1220 eura)/Zara oversize crni blejzer (35,99 eura)

MYTHERESA/ZARA

Sive traperice također se mogu odlično uklopiti i u nešto elegantniji stil. Tada će najbolje pristajati nekoj šljokičastoj bluzi ili košulji, toplom kaputu ili bundici te visokim čizmama.

image

Zara košulja sa sjajem (12,99 eura)/Toteme sive traperice visokog struka (390 eura)/Prada ručna torbica (1750 eura)/Christian Louboutin visoke čizme s petom (1650 eura)/Zara kaput s monteco vunom (139 eura)

ZARA/MYTHERESA
Linker
13. travanj 2024 10:03