RICCARDO PLOZZER
stil koji želimo

Pogledajte novu kolekciju brenda "Krie Design": Dominiraju ženstveni krojevi i jesenske boje

Dizajnerica Kristina Burja predstavila je svoju novu kolekciju, a dotaknula se i teme održivosti u modnoj industriji.

Dizajnerica Kristina Burja predstavila je svoju novu kolekciju, a dotaknula se i teme održivosti u modnoj industriji.

Dvanaesto izdanje internacionalnog Green Fashion Weeka, nedavno je održano u Pugliji, a domaći brend Krie Design prikazao je još jednu impresivnu održivu kolekciju kojom dominiraju upečatljivi komadi ženstvenih krojeva i istaknutih boja.

Dizajnerica Kristina Burja, pionir održive mode na našim prostorima, dio je ove angažirane globalne modne priče još od lansiranja projekta 2016. godine, a u novoj kolekciji je, osim certificiranih tkanina bogatih tekstura, ponovo koristila i tkaninu dobivenu od vlakna ECONYL. Odlika tog vlakna je da, osim što nastaje recikliranjem ribarskih mreža i drugog odbačenog najlona, ima i mogućnost beskonačnog ponovnog recikliranja. Kristina je kroz novu kampanju pokazala kako se lako kombiniraju ključni komadi iz kolekcije te da održivost u modnoj industriji ne znači samo koristiti određene vrste tkanina već i stvarati vrijednost kroz bezvremenske komade koje ćemo nositi godinama. Modna kolekcija sastojala se od elegantnih haljina u plavoj boji koje naglašavaju vitku liniju te smeđih i sivih kreacija koje su idealne za jesensko i zimsko razdoblje.

image
RICCARDO PLOZZER
image
RICCARDO PLOZZER
image
RICCARDO PLOZZER
image
RICCARDO PLOZZER

Modna kulisa ovoga je puta bila talijanska regija Puglia, poznata po bogatoj kulturnoj baštini i stoljetnom zanatstvu. Ono što je ovogodišnji Green Fashion Week učinilo još značajnijim jest njegovo povezivanje s Human Security For All (HS4A) - projektom koji su pokrenuli Zaklada Ujedinjenih Naroda za ljudsku sigurnost (UNTFHS) i Svjetska Akademija Znanosti i Umjetnosti (WAAS). Ovo povezivanje svjetskih projekata i neprofitnih organizacija rezultat je uspješne suradnje započete prošle godine između Krie Designa i Dine Dragije, menadžerice partnerstva HS4A-a.

image

Kristina Burja i Dina Dragija

RICCARDO PLOZZER

„Moda je oduvijek bila odličan kanal za slanje važnih poruka u svijet, zato mi je drago da se dogodio ovaj izuzetan spoj s višim ciljem. Prepoznala sam slične strasti i ciljeve koje dijelim s Dinom još prošle godine, kada smo napravile prvu zajedničku kolekciju Krie X DD, a korak dalje predstavlja povezivanje partnera i projekata na kojima radimo", istaknula je Kristina Naime, Dina je članica u Nevladinoj Organizaciji Svjetske Akademije Znanosti i Umjetnosti utemeljene 1960. godine od strane velikih znanstvenika poput Roberta Oppenheimera i Alberta Einsteina, sa svrhom promicanja moralne odgovornosti u korištenju znanosti za dobrobit čovječanstva.

image
RICCARDO PLOZZER
image
RICCARDO PLOZZER
image
RICCARDO PLOZZER

"S druge strane sama sudjelujem u projektu Green Fashion Week, koji je osmišljen od strane GD Major Entertainment iz Milana i FSA (Fashion Service Association) u suradnji s Okvirnom konvencijom Ujedinjenih naroda o promjeni klime. Riječ je o projektu koji podupire održivi razvoj u modnoj industriji, a pod pokroviteljstvom je UN-a. Povezivanje ovih organizacija i partnerstva vidimo kao pilot projekt za promociju održive mode kao bitnog aspekta za ljudsku sigurnost i sigurnost našeg planeta", poručila je dizajnerica.

image
RICCARDO PLOZZER
image
RICCARDO PLOZZER

Danas kada je modna održivost trend i kada imamo na svakom koraku green washing, Kristina koja već desetljeće propagira ovu tematiku, komentirala je današnju situaciju, a rekla je da je brine što danas u modnoj industriji održivost komuniciraju kao odliku svog poslovanja dok u tematiku ulaze vrlo površno. "Govoriti da je brend održiv samo jer koristi organski pamuk je jako pogrešno. Naime, koliko god je pamuk odličan, njegov uzgoj je za okoliš vrlo štetan. Ima niz takvih grešaka iz kojih se vidi koliko se tu zapravo i ne radi o održivosti, zaključila je Burja čija je predanost održivosti utkana u svaku njezinu kreaciju.

image
RICCARDO PLOZZER
image
RICCARDO PLOZZER

Uz svaki dizajn, dizajnerica uvijek ispriča i priču koja nadilazi samo opisivanje kreacija. Ona kroz svoj rad ističe pozadinu cijelog projekta, podrijetlo i svjetonazor brenda. "Vjerujem da moda ne treba samo izgledati dobro, već i činiti dobro, a naša održiva priča koja je sve glasnija dokaz je da se upornošću i dosljednošću može učiniti globalno velika promjena, čak i ako dolazite iz male zemlje, velikog srca, poput naše", naglasila je Kristina.

image
RICCARDO PLOZZER
image
RICCARDO PLOZZER
Linker
27. travanj 2024 00:52