HANNA PUTYLINA/ALAMY/ALAMY /
anđeoska boja

Ove zime posebno volimo bijele komade: Nose se bijele gležnjače, hlače, kaputi...

Zbog materijala s raskošnom teksturom bijele odjevne kreacije nisu monotone ni bezlične, već predstavljaju komad koji svatko treba imati u ormaru.

Zbog materijala s raskošnom teksturom bijele odjevne kreacije nisu monotone ni bezlične, već predstavljaju komad koji svatko treba imati u ormaru.

U danima kad je sve mokro od kiše, a asfalt prljav od ugaženog lišća ideja da se izađe iz kuće od glave do pete u bijelom mogla bi izazvati nevjericu i podsmijeh. Naravno da bijele cipele ili kaput nećete odabrati idete li na posao javnim prijevozom, ali ako putujete taksijem u ured, možete si priuštiti bijelu garderobu koja mora biti besprijekorne čistoće. Odjevne kombinacije savršene bjeline pritom imaju u sebi i dozu duhovnog, i anđeoskog, i aristokratskog - a zbog tih asocijacija i upadljivosti te akromatske boje, u posve bijeloj odjevnoj kombinaciji ne možete proći nezapaženo.

image

Britanska manekenka Danielle Lloyd

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIME
image

Massimo Dutti top od viskoze i poliestera (69,95 eura)/Tosca Blu kožnate gležnjače (239 eura)/Mango maksi haljina od mješavine vune (59,99 eura)/Zara duga pletena vunena vesta (69,95 eura)/Marc Jacobs kožnata torba (499 eura)

GLORIA EDIT

U bijelo su odjeveni i poznati Britanci na naslovnici prosinačkog izdanja britanskog Voguea posvećenog tradiciji i revoluciji: manekenka Kate Moss s kćeri Lilom Grace te glumica Tilda Swinton i glazbenik Stormzy, koji se doimaju elegantnima i samouvjerenima fotografirani u bijelom odijelu i puloveru na bijeloj podlozi. Za razliku pak od minimalističkih krojeva u hladnom tonu optički bijele koji su prošlih sezona bili u trendu, u kolekcijama za ovu jesen i zimu forme su omekšane drapiranjem i mekim materijalima kao što je pletivo, a tonovi su se utoplili prema nijansama slonovače i ljuske jajeta - ti elementi daju dojam raskoši koji podsjeća na pahuljaste oblake sa slika majstora rokokoa. Kao i ukrasi od iskričavog bezbojnog štrasa i kristala kojima su kreacije urešene pa je takav styling iskoristiv u blagdanskim zabavama, ali i after-ski partyjima. Pritom su haljina od bijelog pletiva ili satena te bijelo odijelo klasici ženske garderobe koji su iskoristivi u svečanim prilikama bez obzira na trendove.

image

Zara plisirana bluza od poliestera (25,95 eura) /Mango hlače od poliestera (59,99 eura)/Mou kožnate gležnjače (315 eura)

GLORIA EDIT
image

Massimo Dutti sako od vune i viskoze (169 eura)/Zara vuneni ogrtač (149 eura)/Loriblu kožnate gležnjače (465 eura)

GLORIA EDIT
Linker
28. travanj 2024 04:06