PRESS
NOVA SEZONA

Nose se šljokice i ljuskice visokog sjaja

Dizajneri su se nadahnuli mističnim morskim dubinama i mitološkim bićima - sirenama - čiji su eteričan izgled postigli lepršavim i prozračnim materijalima te šljokicama i ljuskicama visokog sjaja.

Dizajneri su se nadahnuli mističnim morskim dubinama i mitološkim bićima - sirenama - čiji su eteričan izgled postigli lepršavim i prozračnim materijalima te šljokicama i ljuskicama visokog sjaja.

Nakon pomame za Barbie ružičastom, ovoga ljeta će nas zapljusnuti val mermaidcore estetike. Želimo izgledati poput sirene koja izlazi iz mora na pješčanu plažu, velikim dijelom zbog novog filma “Mala sirena”, s glumicom i pjevačicom Halle Bailey u glavnoj ulozi.

image

Halle Bailey

VALERIE MACON/AFP/PROFIMEDIA

No, i prije ekranizacije kultnog animiranog filma, modni dizajneri bili su inspirirani čarobnim morskim dubinama. Versace je ljetnu kolekciju posvetio mističnim dubinama, ujedno i kolekciji Giannija Versacea iz 1992. koja je nosila naziv Trésor de la Mer. I dizajn Iris van Herpen podsjeća na morska blaga, dok haljine Dimitre Petse izgledaju poput mokre tkanine koja grli obline.

image
FASHIONPPS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
image
PIXELFORMULA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
image

Paco Rabanne

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Opsesija se ove godine preselila i na društvene mreže na kojima se nalazi pregršt ideja i inspiracija za modne kombinacije i beauty lookove koji su nadahnuti sirenama i morskim dubinama. A ključni elementi kojima možete postići mermaidcore su nijanse perli i bisera, nježnoljubičasta boja, kao i plava koja asocira na more, zatim lepršave haljine s volanima koje u pokretu podsjećaju na morsku travu, heklani komadi i haljine koje izgledaju kao ribarska mreža. Naravno, neizostavne su sjajne ljuskice, šljokice i visoki sjaj - poput sireninog repa.

image

Paco Rabanne

WWW.FASHIONPPS.COM/AVALON/PROFIMEDIA

Onima koji se ustručavaju nositi šljokice, smatrajući da će njima ostaviti kičast dojam, ove sezone ipak sugeriramo da se prepuste raskošnim sjajnim materijalima jer oni bude senzualnost, a usput potiču na party raspoloženje. Za vruće ljetne večeri predlažemo haljine i topove obogaćene šljokicama i ljuskama uz wet look kose i make-upa, a u dnevnim kombinacijama estetiku sirene postižemo detaljima školjki i bisera koje krase odjevne komade, nakit i kupaće kostime, mrežastim dodacima i laganim, lepršavim komadima koji nam dopuštaju neometano kretanje, poput chic ribe u vodi.

image

Naušnice od sedefa AvantGarde Paris 18,99 € (143,08 kn) ZALANDO.HR/ Torba od špage sa školjkama 32,99 € (248,56 kn) OYSHO/ Torba Aldo od umjetne kože 44,99 € (338,98 kn) ZALANDO.HR/ Suknja midi dužine 39,95 € (301 kn) ZARA/ Midi haljina od tila sa šljokicama 59,95 € (225,96 kn) ZARA/ Balerinke od umjetne kože 49,95 € (376,35 kn) ZARA

PRESS
image

Top sa šljokicama 265 € (1996,64 kn) PINKO/ Šljokičasta mini suknja 25,95 € (195,52 kn) ZARA/ Gornji dio badića 22,99 € (173,22 kn) MANGO/ Kožnate sandale 89,95 € (225,96 kn) MASSIMO DUTTI/ Haljina od viskoze 99,99 € (753,37 kn) MANGO/ Haljina od likre NA-KD 37,55 € (282,92 kn) ZALANDO.HR

PRESS
Linker
27. travanj 2024 06:48