Irina Shayk, Katie Holmes i Kendall Jenner u trapericama

 PROFIMEDIA
Široko je in

Je li ovo kraj skinny jeansa? Evo koji će se modeli traperica najviše nositi u ovoj godini

Izgleda kako su u posljednje vrijeme uske traperice zamijenili neki novi krojevi kojima je u fokusu udobnost, ali da pritom to nimalo ne utječe na njihovu estetiku i stylish izgled.

Izgleda kako su u posljednje vrijeme uske traperice zamijenili neki novi krojevi kojima je u fokusu udobnost, ali da pritom to nimalo ne utječe na njihovu estetiku i stylish izgled.

Mislimo da nije potrebno posebno naglašavati kako su traperice uistinu jedan od neizostavnih i bezvremenskih komada u našoj garderobi. Bez obzira na to je li riječ o svakodnevnom stilu, party looku ili elegantnom stylingu, traperice su uvijek pun pogodak. Iako je njihova povijest uistinu nevjerojatna, prve plave traperice kakve poznajemo danas patentirali su 1873. godine Jacob W. Davis i Levi Strauss. Ubrzo su postale sinonim za udobnost i praktičnost, a od samih su početaka poznate kao komad odjeće koju rado nosimo.

No u posljednje vrijeme svjedočimo promjeni trendova kada je riječ o popularnosti određenih modela traperica. Iako je skinny kroj godinama bio jedan od najpopularnijih modela, ako je vjerovati trendsetericama i slavnim damama, on bi uskoro mogao pasti u zaborav. Modne kuće i high-street brendovi u svojoj ponudi najviše nude različite široke krojeve traperica koji će, kako barem izgleda, dominirati i u godini koja je pred nama.

Traperice ravnog kroja

Posljednjih godina traperice ravnih nogavica iz devedesetih postale su dio garderobe koji će biti jedan od glavnih ‘‘must have‘‘ komada i ove godine. Ljepota ovog modela traperica je u tome što mogu izgledati kao bezvremenski vintage par, a i pristaju kao salivene gotovo svakoj nozi. Ravan kroj posebno obožava nositi manekenka Kendall Jenner koja ih najčešće kombinira s bazičnim T-shirtom, oversize kaputom, statement torbom i niskim tenisicama. A voli ih nositi i glumica Katie Holmes koju nerijetko nazivaju kraljicom ulične mode.

image

Kendall Jenner velika je ljubiteljica traperica ravnog kroja i nosi ih na različite kombinacije

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

Katie Holmes ne boji se kombiniranja trapera na traper

DIAMOND/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA DIAMOND/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Cargo modeli

Osim traperica ravnog kroja, ove se godine ponovno vraćaju cargo hlače. Od modnih pista i kolekcija poznatih dizajnerskih brendova pa sve do high-street mode, cargo hlače uspješno se prilagođavaju svakom ‘‘teritoriju‘‘. Osim što su iznimno udobne za nošenje, mogu se stilizirati na različite kombinacije i u različite prigode što ih čini savršenim odabirom za fashionistice koje znaju kako nositi svaki komad. Poznati brend Aticco jedan je od najpopularnijih kada je riječ o cargo modelima, a potencijal istih već su prepoznale i brojne it djevojke poput Rihanne koja ih nosi najčešće.

Traperice sa širokim nogavicama

Oversized krojevi ili takozvane traperice sa širokim nogavicama sve su veći trend među trendsetericama. Osim što su udobne, savršeno se uklapaju gotovo svakom stilu pa ih tako bez problema možemo nositi u različitim prilikama. Najpopularnije su one visokog struka, a zahvaljujući kombinaciji širokih nogavica i struka koji seže sve do pupka daju toliko željeni efekt optičke varke zbog koje pristaju gotovo svakome. Od Rihanne, Gigi Hadid, Hailey Bieber pa sve do Irine Shayk koje ih vrlo rado nose, ovaj model traperica definitivno je jedan od hit komada ove godine.

image

Rihanna je također velika ljubiteljica traperica sa širokim nogavicama koje joj savršeno pristaju

THE HOLLYWOOD CURTAIN/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA THE HOLLYWOOD CURTAIN/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

Irina Shayk zna kako nositi trendi hlače, a nerijetko ih kombinira i s drugim traper komadima

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Trapezice

Trapez hlače koje su se proslavile u vrijeme 1970-ih godina te su neko vrijeme bile ‘‘zaboravljene‘‘, vratile su se na velika vrata te su ponovno jedan od najtraženijih modela. Bez obzira na to je li riječ o izraženom trapezu, kraćem cropped modelu ili kroju koji se širi već od bedara, sa sigurnošću možemo reći kako su se trapezice ponovno vratile na modnu scenu. Osim poznatih modnih kuća i high-street brendova koji su na tržište plasirali različite traperice trapez kroja, ove hlače nose i brojne trendseterice, kao i poznate dame čije stylish kombinacije uvijek rado kopiramo. Jedna od njih je glumica Jennifer Aniston koja se najradije odlučuje za duge trapez traperice.

image

Jennifer Aniston rado nosi traperice trapez kroja koje su ove sezone veliki hit, a prepostavlja se da će se nositi tijekom cijele godine

ROBERT O‘NEIL/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA ROBERT O‘NEIL/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Linker
26. travanj 2024 12:56