jesenski trendovi

 LAUNCHMETRIC.COM/SPOTLIGH
Veliki pregled

Fashion report: 8 modnih trendova koji se nose u novoj sezoni

Pregledali smo kolekcije luksuznih modnih kuća za jesen/zimu 2023. godine i izdvojili trendove kojima predviđamo vladavinu u novoj sezoni.

Pregledali smo kolekcije luksuznih modnih kuća za jesen/zimu 2023. godine i izdvojili trendove kojima predviđamo vladavinu u novoj sezoni.

Pozdravljamo i dočekujemo novu jesensku sezonu - onu ljetnu zatvaramo i na neko vrijeme pospremamo ljetna pletiva i mrežaste, providne komade, ružičastu nijansu i šljokice kojima se imitirao izgled stylish morske sirene. Ukratko su to vodeći trendovi koji su dominirali modnom scenom proteklih mjeseci, a kako jesen uvijek donosi promjenu i pregršt noviteta, veselimo se jesenskim (kišnim) danima.

Ako je suditi po kolekcijama modnih brendova za jesen 2023./2024., pred nama je sezona koja slavi snažne siluete i krojeve inspirirane osamdesetim godinama, korporativnu odjeću koja je dobila suvremeni zaokret, a predviđamo da je trend koji će obilježiti ovu hladnu sezonu biti novi normcore, odnosno odjeća koja je nosiva i praktična, izgledom bazična i jednostavna no potpuno privlačna i u prvom redu izrađena na kvalitetan način, kako bi trajala puno duže od jedne sezone. Takve modne kombinacije vidjeli smo u kolekciji talijanskih brendova Bottega Veneta, Miu Miu, Coperni...

S druge strane, u potrazi za malo ekstravagancije utočište pronalazimo u efektnim crvenim outfitima - kojima se posebno ističe mladi dizajner Maximilian Davis koji je revitalizirao luksuznu kuću Salvatore Ferragamo. Obratite pažnju i na detalje - nose se kopče i zakovice, što znači da je bajkerski, buntovnički stil itekako poželjan i ove godine. Minijaturne torbice zamijenit će praktične, velike - one u koje ćemo strpati potrepštine za cijeli dan.

Ready-to-wear

image

Na modnoj pisti: Gucci, Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, Balenciaga, Miu Miu

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Praktično, nosivo, jednostavno - kolekcije su bile ispunjene modnim komadima koji su namijenjeni kako bi se nosili u stvarnom životu. Ovaj trend dolazi u duhu tihog luksuza koji je obilježio proteklu godinu, a najbolji primjer je Bottega Veneta s potkošuljom i trapericama koji su zapravo rađeni od kože - "tihi" luksuzni komadi koje će prepoznati samo oni upućeni.

Fashion rebels

image

na modnoj pisti: Blumarine, Givenchy, Diesel, Off-White, Acne Studios

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Puno kožnatih komada, ali i zakovica vidjeli smo u novim kolekcijama, a nose se i robusne čizme, cargo hlače te dekonstruirani modni komadi od kojih neki nose apokaliptičan duh.

Korporativno

image

Na modnoj pisti: Balenciaga, Fendi, Dior, Bottega Veneta, Sacai

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Kodovi poslovne garderobe velika su inspiracija za modne dizajnere - od odijela do pinstriped uzorka, kravate i pencil suknje uz bijelu košulju. Aktualna je i tamnosiva nijansa koja će nam dobro pristajati čim vrijeme zahladi.

Silueta: pješčani sat

image

Na modnoj pisti: D&G, Salvatore Ferragamo, Max Mara, Awake Mode, Versace

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

U stilu osamdesetih godina, zajedno s naglašenim ramenima (što se najbolje vidi na pisti Saint Laurenta), vraća se i silueta pješčanog sata. Naglasak je na struku - pomoću remena koji se steže ili kroz sakoe i jakne koji su konstrukciji oblikovani tako da fokus stavljaju na njega - na cijeni je power look.

Only black

image

Na modnoj pisti: Lanvin, Givenchy, Stella McCartney, MSGM, Chloe

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

O crnoj je nezahvalno govoriti u kontekstu trenda jer je riječ o bezvremenskoj i klasičnoj nijansi koja ne poznaje prolaznost sezone. Međutim, teško je ne zamijetiti koliko crnih lookova smo mogli vidjeti u kolekcijama za jesen/zimu ove godine. Dio je raznih stilova, od romantičnog, elegantnog do buntovnog i streetweara.

Code red

image

Na modnoj pisti: Marni, Salvatore Ferragamo, Awake Mode, Loewe, Bottega Veneta

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Nakon vladavine ružičaste nijanse, jesenska sezona obilježena je vatrenom crvenom. Ova nijansa se pojavila u gotovo svakoj kolekciji luksuznih modnih kuća - Bottega Veneta, Ferragamo, McQueen predlažu crvene haljine, odijela, jakne...

Big scarf energy

image

Na modnoj pisti: Saint Laurent, Etro, Acne Studios, Michael Kors, Marni

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Marni je na pistu poslao XXL šal, a jednako impozantan nosi se i u viziji Saint Laurenta. Kao i torbe, šalovi su oversized dodatak koji nas štiti od svih neprilika, a dodaje i na dramatičnosti pa ga je dobro imati pri ruci kao jesenski modni dodatak.

Zimski vrt

image

Na modnoj pisti: Chanel, Givenchy, Del Core, MSGM, Vivienne Westwood

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Uzorak cvijeća nosi se u jesenskim i zimskim kombinacijama, i to kroz raskošne materijale poput žakarda ili toplog baršuna. Nijanse su prigušene i tamne, pa je cijeli dojam spoj romantike i goth raspoloženja. Na modnim pistama, uzorak cvijeća pojavljivao se na svečanim i lepršavim haljinama, kaputima, pletivima...

Linker
27. travanj 2024 15:09