Y zona beauty

 LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Dosje Y

Y-zona zaslužuje našu posebnu pozornost: Saznajte kako je pravilno njegovati

Koža na području čeljusti, vrata i dekoltea je osjetljivija i podložnija nastanku bora. Rješenje stiže u obliku posebnih tretmana za učvršćivanje i "definiranje" brade i poprsja.

Koža na području čeljusti, vrata i dekoltea je osjetljivija i podložnija nastanku bora. Rješenje stiže u obliku posebnih tretmana za učvršćivanje i "definiranje" brade i poprsja.

Kad njegujete lice, svakako nastavite i naniže do takozvane Y-zone - područja u kojem se donji rub lica nadovezuje na vrat i dekolte. Upravo u Y-zoni znakovi starenja mogu biti osobito uočljivi, jer tamo je koža krhkija i osjetljivija, s mnogo manje lojnih žlijezda. Zbog toga se i manje podmazuje te je podložnija isušivanju, kao i stvaranju pregiba i bora.

image

Skin LED Neck and Dec Perfector maska za vrat i dekolte s crvenom i infracrvenom svjetlošću zaglađuje bore i ujednačuje ten, 339€ CurrentBody

PRESS

Vezivno tkivo i mišići s vremenom gube elastičnost i čvrstoću, pa se linija čeljusti objesi i izgubi “definiciju”, a nerijetko nastane i podbradak. Problemi s Y-zonom još su izraženiji zbog današnjeg načina života prožetog digitalnom tehnologijom. Mobiteli, tableti i laptopi obično se ne drže u razini očiju, nego se glava saginje - oni koji mnogo vremena provode uz gadgete, učine to i više od 150 puta dnevno.

Specijalci za podbradak

Za "redeiniranje" linije čeljusti i smanjenje podbratka osmišljeni su posebni tretmani, uključujući brzodjelujuće lifting-maske u obliku ‘steznika’ što se zakvače za uške kako bi bolje prianjali uz bradu. Tu su i mini uređaji za ciljano tretiranje donjeg dijela lica.

Uslijed pojačanog pritiska vrat se iskrivljuje (ta pojava poznata je kao tech neck - tehno vrat), a koža se brže "nagužva" i "propadne", za što također postoji poseban naziv - phone face (telefonsko lice).

image

1. 12HA Densifying-Filler hijaluronski gel tretman ‘popunjava’ kožu na vratu i dekoltetu 85,84€ Fillerina; 2. Deco-Lift učvršćujući serum-gel za vrat i dekolte s peptidima, vitaminom C i glikolnom kiselinom 82,29€ NassifMD; 3. Suprême Jeunesse pomlađujući roll-on tretman za vrat i dekolte s ekstraktima zobi, algi i graška te vitaminom C i hijaluronom 76,71€ Payot; 4. Cell-Power krema za vrat i dekolte sa superhranjivim biljnim uljima za intenzivnu regeneraciju i učvršćivanje 192€ MBR; 5. Celestial Black Diamond hidrogelna maska s peptidima za trenutačni lifting vrata i dekoltea 20,30€ 111SKIN

PRESS

Y-zona može se preoblikovati kirurškim liftingom te aparativnim tretmanima (npr. laserskim, ultrazvučnim ili radiofrekvencijskim), no kako raste potražnja za prirodnim načinima održavanja mladolikosti, sve više se prakticira - joga za lice.

image

1. Platysma maska s biljnim i morskim esencijama za lifting podbratka i redefiniranje ovala lica, 36€ Biologique Recherche; 2. Institute Solutions Y-Lifting peptidni serum za preoblikovanje kontura lica, podbratka i vrata 74,49€ Dr Irena Eris; 3. Global Lift V-Shape 15-dnevni tretman za lifting vrata i podbratka sadrži serum, kremu i dvije maske 66,10€ Skeyndor; 4. Kinred Jawl Reducer uređaj s trostrukom tehnologijom za obnavljanje i učvršćivanje kože pomoću masaže, topline i LED svjetlosti, 78,27€ InnovaGoods

PRESS

Riječ je o vježbama uz pomoć kojih mišići na licu i vratu (ukupno ih je čak 57) mogu ostati u formi kako bi koža imala čvrstu podlogu te zadržala punoću i jedrinu. Itekako su bitni i kozmetički tretmani - štoviše, upravo je redovita njega ključna za održavanje Y-zone glatkom i gipkom.

Čvrste grudi

Tretmani za poprsje praktičniji su nego ikad: brzoupijajuće kreme što grudima pružaju jedrinu i punoću, te ‘sheet’ maske za učvršćivanje i zaglađivanje, oblikovane poput grudnjaka.

Kreme, serumi i maske s "antigravitacijskim" učinkom zatežu i učvršćuju kožu, a sve su popularnije i svjetlosne LED maske što potiču stvaranje kolagena, smanjuju hiperpigmentacije i ujednačuju ten. Posebno su oblikovane za postavljanje na vrat i dekolte, kako bi se cijelo to područje tretiralo odjednom. Njegu Y-zone poželjno je nadopuniti i preparatima za učvršćivanje grudi, kako bi tretman dekoltea bio posve "zaokružen".

image

1. Push Me Up tretman s biljnim esencijama za jedrije i punije grudi, 36,99€ Pupa; 2. i 3. White Tea Miracle Breast maska na bazi bijelog čaja za učvršćivanje i zaglađivanje grudi 4,49€ Teaology

PRESS
Linker
27. travanj 2024 15:12