LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
njega kože

U potrazi ste za novim anti-age proizvodom? Stigao je serum koji potiče sintezu kolagena

Novi Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum pomaže u stvaranju, zaštiti i očuvanju ovog važnog strukturnog proteina koji je poznat kao izvor mladosti.

Novi Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum pomaže u stvaranju, zaštiti i očuvanju ovog važnog strukturnog proteina koji je poznat kao izvor mladosti.

Kolagen je glavni sastojak vezivnog tkiva i najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu koji, osim gradivne, ima važnu ulogu u održavanju zdravlja kože. Smanjenje njegove sinteze počinje već u dvadesetima, a ulaskom u tridesete svake godine gubimo jedan posto ovog krucijalnog proteina, što rezultira pojavom bora, suhoćom epiderme te gubitkom čvrstoće i elastičnosti. Uz neizbježno starenje i genetsku predispoziciju, na uništavanje kolagena utječu i brojni vanjski faktori poput stresa, prekomjernog izlaganja suncu, pušenja i loše prehrane. Uz to, narušavanjem strukture kolagenskih vlakana smanjuje se debljina kože i njezina sposobnost zadržavanja vode pa ona postaje dehidrirana, tanka i manje fleksibilna, a ti procesi ubrzavaju nastanak bora, posebice na mjestima pojačane mimike poput lica i vrata.

image

Kolagen je glavni sastojak vezivnog tkiva i najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Česta je zabluda, i marketinški trik, da kolagen možemo nadomjestiti kolagenom, odnosno direktnim nanošenjem na kožu. To nije moguće jer su molekule kolagena u kozmetičkim proizvodima prevelike da bi mogle dospjeti u srednji sloj kože, dermis, i potaknuti sintezu kolagena ili ga strukturno nadomjestiti. Zbog toga je znanstveni tim Dermalogice osmislio novitet - Pro-Collagen Banking Serum koji kombinacijom biljnih aminokiselina i biomimetičkih peptida povećava sintezu kolagena, štiti kožu od štetnih okolišnih čimbenika, poboljšava hidrataciju i neutralizira procese koji pridonose ubrzanom starenju.

image

Znanstveni tim Dermalogice osmislio je novitet - Pro-Collagen Banking Serum

PRESS

Naime, aminokiseline su gradivne jedinice kolagena te svaka od njih ima svoju zadaću u stvaranju, očuvanju i zaštiti kolagenskih vlakana kako bi koža što dulje zadržala punoću, gipkost te zdrav mladenački izgled. Osim njih, tu je i snažan antioksidans karnozin dipeptid, poznat i kao eliksir mladosti, koji je zauzeo mjesto glavne zvijezde novog Dermalogica seruma. Ovaj biomimetički peptid oponaša karnozin koji se prirodno nalazi u našemu organizmu, sprječava glikaciju (vezivanje glukoze na kolagen) te ujedno procesom deglikacije stanicama vraća vitalnost. Uz aminokiseline biljnog podrijetla, koje izgrađuju kolagen te pružaju učinak nježnog liftinga i učvršćivanja, ovaj sastojak dio je Dermalogica patentiranog Pro-Collagen Preserving Complexa.

image

Proizvod kombinacijom biljnih aminokiselina i biomimetičkih peptida povećava sintezu kolagena

PRESS

Drugi unutarnji borac protiv starenja je ekstrakt divljeg indiga – biljke koja ima dugu tradiciju u ajurvedskoj medicini. On smanje razinu hormona stresa kortizola te potiče oslobađanje opuštajućeg neuropeptida beta endorfina, umiruje crvenilo i djeluje protuupalno. Arginin PCA – kombinacija dviju aminokiselina sprječava glikacijski proces te antioksidativnim učinkom čuva postojeći kolagen. Tu je i kombinacija estera jojobe i poliglutaminske kiseline koja pruža dugotrajnu hidrataciju i blistavost, ali i ekstrakt cvijeta ružičastog karanfila koji potiče proizvodnju tzv. baby kolagena – kolagena tipa III kojeg najviše dobivamo po rođenju, a godinama je sve manje zastupljen u koži. Zahvaljujući njemu koža je otpornija, mekša i zaglađenija.

Uz obnavljajuće sastojke Pro-Collagen Banking Seruma, očuvanju kolagena i prijevremenom starenju možete se suprotstaviti i zdravim životnim navikama poput svakodnevnog nanošenja preparate sa zaštitnim faktorom 30 ili više. Prehranu obogatite vitaminima C i E te proteinima, hidrirajte se iznutra, uvedite proizvode s retinoidima, a stres odagnajte opuštajućim aktivnostima poput joge i meditacije.

Linker
26. travanj 2024 02:46