INSTAGRAM @MELODIEBANCE
Frizeri predviđaju

Trebate promjenu? Krenite s kosom i napravite je s jednom od ovih hit jesenskih frizura

Nova sezona traži novu frizuru, a za ove se predviđa da će biti najtraženije.

Nova sezona traži novu frizuru, a za ove se predviđa da će biti najtraženije.

Službeno stavljamo točku na ljeto. Jasno, i rujan često donese pokoji sunčani vikend koji dozvoljava kratki bijeg na more, ali nekako s krajem kolovoza već svi polako ulazimo u jesensku shemu. Ovaj prijelaz sezone nekako već tradicionalno većina žena obilježava odlaskom kod frizera kako bi se riješila svih neželjenih tragova dobro provedenog godišnjeg odmora na suncu. I dok će to za neke značiti onu slavnu molbu "skrati mi samo vrhove", kod drugih se javlja potreba za transformacijom kojom će dobiti pozitivan poticaj za novo razdoblje prepuno obvezama. Za žene u drugoj skupini donosimo 6 prijedloga za koje se već predviđa da će biti najtraženiji jesenski stilovi.

Uvijek poželjan bob

Jedna od frizura koja se u različitim izdanjima već nekoliko godina nalazi na popisu trendova ponovo predvodi popis. Međutim, ove godine kao najtraženija varijanta boba postavio se ravan rez u duljini brade. Klasičan, jednostavan za održavanje i uvijek efektan ovaj bob pristaje svakom tipu kose, a pritom ga možete stilizirati na razne načine jer voli i ravnu kosu, ali i kovrče.

Talijanski bob

Koliko je ova frizura popularna govori i činjenica da se čak dva njena izdanja nalaze na listi najpoželjnijih. Za razliku od klasičnog boba, talijanska inačica naglasak stavlja na volumen i iako ima kvadratni oblik vrhovi su pomalo zaobljeni. To im daje nešto nježniji dojam od klasične inačice te dodaje na ženstvenosti, ali i na zahtjevnosti održavanja jer ćete s ovim bobom kraj sebe uvijek trebati set starinskih uvijača.

"Hush-cut"

Ova je frizura već svojevrsni hit na društvenim mrežama stoga će se najviše nositi među mlađim generacijama. Podrijetlom iz Koreje, ovaj stil karakterizira meka i slojevito ošišana kosa s pokojim kraćim pramenom oko lica. Kod ove frizure rade se tupi rezovi te se miče veliki dio težine kako bi se postigla ta toliko tražena lakoća i pomalo "repasti" izgled. "Hush-cut" često prate i pramenovi koji su svjetliji prema vrhovima.

Supermodel volumen 90-ih

Voluminozna kosa ponovo je "in", a ponajviše ona koju su 90-ih nosili supermodeli. Kod ove frizure baš svaka dlaka mora biti na svome mjestu, vanjske lasi moraju biti savršeno zapečaćene, a srednje ili velike lokne moraju biti gotovo pa nepomične. Volumen se postiže od samog tjemena i nastavlja sve do vrhova dajući glamurozan efekt modne piste ili crvenog tepiha. Naravno, ovu će frizuru bez truda i dovoljno izdvojenog vremena na kovrčanje biti teško postići pa predlažemo da ju ipak zadržite za posebne prilike kad će vam ju napraviti frizer.

Jane Birkin šiške

Ova glumica jedna je od vječnih inspiracija, a torba koja nosi njeno ime jedna od najtraženijih statusnih simbola. Njezin stil iz mladosti oličenje je onoga što smatramo nenametljivim francuskim chicom, a isto je i s frizurom iz tog vremena. Nešto duže nonšalantne šiške koje iako većim dijelom ravnog reza zbog pomalo razbarušenih pramenova i dužih završetaka djeluju pomalo nemarno što im daje taj cool izgled po kojem je glumica bila poznata.

Rachel Green 2.0.

Već je jasno da popis mora završiti još jednom retro frizurom, a ova nas ponovo vraća u devedesete. Kultna Rachel Green frizura dobila je novo lice, ali je i dalje karakteristično lepršava i slojevita na prednjoj strani kako bi lijepo uokvirivala lice. Ova frizura poprilično je teksturirana i oštrih je rubova te zahtijeva vrlo precizno šišanje koje će skinuti težinu zbog koje će kosa biti lagano lepršava, ali pritom ostaviti jaku osnovu koja će biti puna volumena. Međutim, frizeri kažu da se trud isplati jer je izvrstan način osvježavanja kose za žene koje ne žele drastične promjene.

Linker
28. travanj 2024 14:42