Prva influencerica

Sve tajne skincare rutine Marilyn Monroe! Ovako je diva njegovala svoju kožu

Ako je slušala svog liječnika, Marilyn je svako jutro lice i vrat prala toplom vodom i preporučenim sapunom, nakon čega je nanosila proizvod za kontrolu masnoća, matiran izgled kože i smanjenje pora.

Najslavnija plavuša svih vremena, Marilyn Monroe, jedna je od najsnažnijih modnih i beauty ikona uopće, njezina prepoznatljiva frizura, šminka i figura neprolazna su inspiracija mnogima, a zlosretna holivudska zvijezda vjerojatno je bila i prva prava preteča današnjih beauty influencerica. Svi smo čuli legendu po kojoj je na spavanje odlazila s ponekom kapljicom Chanela N°5, a sada su poznati i savjeti dermatologa prema kojima je slavna ljepotica njegovala kožu, piše New Beauty. Na receptu koji nosi datum 17. ožujka 1959. glumičin dermatolog dr. Erno Laszlo pisaćim je strojem natipkao upute za jutarnju i večernju njegu, savjete za njegu prije večernjeg izlaska te preporuke za prehranu. Upute su precizne i jednostavne, a uključuju primjenu više proizvoda Laszlovog brenda Phelitone.

image

Marilyn Monroe je beauty ikona bez premca

SNAP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ako je slušala svog dermatologa, Marilyn je svako jutro lice i vrat prala toplom vodom i Laszlovim sapunom Active Phelityl Soap, koji danas postoji kao Phelityl Cleansing Bar i drži dobru cijenu – za čvrst sapun od sto grama treba platiti 44 dolara. Nakon toga, glumica je nanosila liječnikov Shake-It Tinted Treatment u neutralnoj nijansi za kontrolu masnoća, matiran izgled kože i smanjenje pora. Proizvod je nanosila vaticom po cijelom licu, a po završetku višak je uklanjala upijanjem maramicama. Shake-It Tinted Treatment postoji i danas, bočica od 90 mililitara stoji 56 dolara. Na podočnjake je nanosila Laszlovu kremu Phelitone i to u malim točkicama koje bi potom nježno razmazala, a jutarnja rutina završavala je opet njegovim proizvodom – dvofaznim puderom Duo-Phase Face Powder koji je glumica nanosila na cijelo lice, a višak je uklanjala nakon otprilike jedne minute.

image

Sapun kakvim je Marilyn prala lice proizvodi se i danas

ERNO LASZLO
image

Za matiranje kože lica dermatolog je preporučio glumici svoj proizvod u neutralnoj nijansi

ERNO LASZLO

Zgodno zvuči uputa za „večernju njegu prije odijevanja”: glumica je samo trebala ponoviti jutarnji ritual, no dr. Laszlo je dao instrukcije i za večernju njegu „prije formalnih prilika” te za večernju njegu „prije počinka”. Prije izlaska je Marilyn trebala nanositi Phelitone na cijelo lice, ispod očiju, na vrat i dekolte, nakon čega je opet slijedio dvofazni puder. Prije odlaska u krevet pak preporučio joj je Active Phelityl Oil, ulje za cijelo lice, vrat i usnice. Nakon toga, lice je trebala oprati sapunom prema jutarnjim uputama, nježno ga posušiti te na kožu lica i vrata nanijeti kremu Active Phelityl Cream. Potom je kremu trebala ukloniti pomoću vatice obilno natopljene losionom (Controlling Lotion) izbjegavajući područje oko očiju i usnice, gdje je isto to trebala učiniti maramicom. Postupak s losionom trebala je ponoviti na nosu i bradi, dakle, na najmasnijim dijelovima lica.

Dr. Laszlo je filmskoj legendi preporučio i izbjegavanje nekih namirnica, kako bi spriječila neželjene pojave na koži, poput alergijskih reakcija, prištića i slično. Na popisu zabranjenih našle su se sve vrste orašastog voća, čokolada, kamenice i ostale školjke te masline.

Linker
25. travanj 2024 12:28