edina pršić babić

 ANTE ODAK
EDINA PRŠIĆ BABIĆ

Razgovor o ljepoti, modi, hrani i ranom ustajanju s radijskom voditeljicom i glumicom

Sa zaljubljenicom u finu hranu, dobre knjige i opuštajuću glazbu pričali smo kako joj "pada" buđenje u pet za jutarnju radijsku šihtu, pričali smo o omiljenim kozmetičkim proizvodima i citatu koji je najbolje opisuje.

Sa zaljubljenicom u finu hranu, dobre knjige i opuštajuću glazbu pričali smo kako joj "pada" buđenje u pet za jutarnju radijsku šihtu, pričali smo o omiljenim kozmetičkim proizvodima i citatu koji je najbolje opisuje.

Kako izgleda tvoja ljetna beauty rutina?

- Ljeti maksimalno odmaram kožu tako da izbjegavam šminku. Ujutro se umijem gelom, čistim lice micelarnom vodom te obavezno nanosim hidratantu kremu i SPF faktor 50, s obzirom da imam vrlo svijetlu put. Navečer rutina čišćenja ista, samo dodajem i serum, a trenutno koristim Nivea Hyaluron Cellular Filler Hyaluron koji pruža koži intenzivnu hidrataciju i osvježenje.

Ideš li na određene tretmane?

- Da - otkako sam ušla u tridesetu obećala sam si da ću više paziti na sebe, kako iznutra tako i izvana. Uvijek sam se divila njegovanim ženama čija je koža nahranjena i zdrava - rijetko kad je to genetika, u više slučajeva to su tretmani i briga o sebi. Krenula sam u polikliniku Bagatin i oduševila sam se tretmanom HydraFacial koji dubinski obnavlja, čisti i hidratizira. Također, uklanjaju se mrtve stanice i nečistoće s kože pa je rezultat "glow" efekt.

image
ANTE ODAK
Koji proizvodi su stalan dio tvoje kozmetičke torbice?

- Proizvodi koji su u mojoj obitelji stalni su Nieva kreme, a trenutno koristim Nivea Soft s vitaminom E i dragocjenim uljem jojobe koja se brzo upija i pruža koži hidrataciju. Odlična je i kao podloga za make-up. Tu je obavezno i njihov fluid s trostrukom zaštitom lica od UV zraka, plave svjetlosti i onečišćenja. Proizvod koji je neizostavan za njegu usana je Elizabeth Arden Eight Hour balzam.

Kako njeguješ kosu i tijelo?

- Prepustila sam se u ruke stručnjaka tako da moju kosu njeguju divne cure iz frizerskog salona Shape Hair, potpuno im vjerujem i zato moja kosa nikad bolje nije izgledala. Imala sam u tinejdžerskim danima svoje faze kad sam peglala kosu svaki dan i naravno uništila ju, ali uz ljude koji znaju svoj posao i to se da popraviti. Za tijelo kombiniram mlijeko i ulje za tijelo iako moram priznati da sam tu malo nemarna jer uvijek negdje žurim pa ponekad zaboravljam njegovati tijelo.

image
PRIVATNA ARHIVA
Parfem koji obožavaš?

- Miss Dior, uvijek i zauvijek. Volim i Narciso Rodriguez Narciso Poudrée.

Tvoji go-to make-up proizvodi?

- Uvijek maskara, olovka za usne i neki dobar ruž.

image

Edina Pršić

PRIVATNA ARHIVA
Koja je tvoja beauty filozofija?

- Manje je više. Ja sam vrlo jednostavna i ne volim pretjerivanja ni u kojem smislu pa se tako odnosim i prema beauty rutini. Prije svega dobra njega i zdravlje, a onda sve ostalo. Ne vrijede najskuplji puderi na svijetu, najpoznatiji vizažisti, tretmani i slično ako nisi sretan i zadovoljan iznutra. Trebamo se okrenuti sebi, a onda sve vanjsko bude "cherry on top".

image
PRIVATNA ARHIVA
Što je za tebe istinska ljepota?

- Ono što dolazi iznutra. Prije svega prave ljudske vrijednosti, osjećaj za ispravno, osjećaj za drugoga, empatija. Sigurno ste u životu doživjeli da ste upoznali izuzetno lijepog muškarca ili ženu ali kad ste krenuli u razgovor shvatili ste da je ispred vas "praznina". I tada to vanjsko ne znači previše, sve padne u vodu. Ljepota je u odnosu prema drugima i samom sebi, unutarnje zadovoljstvo i radost koja se onda reflektira izvana na najljepši mogući način. Kad kažete da netko "zrači" ili ima "ono nešto" – e to je onda to.

Kako izgleda tvoje jutro s obzirom da ustaješ u 5?

- Neko vrijeme sam imala dosta ambiciozan plan ustajanja u 5, pa zatim napravim kratku tjelovježbu, doručak, čitanje knjige barem 15 minuta, meditacija i onda krećem u dan. Ali, u praksi to nije baš jednostavno jer često legnem kasno pa mi je svaka minuta sna dragocjena. Moja rutina zapravo ovisi o obavezama, ali ne stvaram si nikakav pritisak da nešto moram, slušam svoje tijelo i mislim da je to najvažnije.

Stigneš li vježbati?

- Sve se stigne ako posložiš prioritete. Oduvijek sam sportski tip, dvanaest godina sam aktivno igrala odbojku, međutim, kad sam izašla iz tog sustava natjecanja i sporta nije mi se dalo vježbati "samo da bih vježbala". Ali i ta percepcija se promijeni s godinama, tako da je sad moja najveća motivacija moje zdravlje i to mi je na prvom mjestu. Trudim se svaki dan napraviti trening, jogu ili bilo kakvu fizičku aktivnost pa makar to bila i šetnja po Jarunu.

image

Trudi se svakog dana odraditi neku vrstu treninga

PRIVATNA ARHIVA
Odakle crpiš inspiraciju?

- Većinom su to drugi ljudi koji me inspiriraju pa gledam razne podcaste, čitam knjige ili gledam zanimljive filmove i dokumentarce. Svi znamo upasti u tzv. "kolotečinu života" pa onda to dođe kao booster neke dobre energije i motivacije.

Zašto si odlučila postati postala vegetarijanka?

- Imala sam neke zdravstvene i osobne razloge iako ja nikad nisam bila "tip od mesa". Vrlo rijetko sam ga konzumirala tako da mi to "odricanje" nije predstavljalo nikakav problem. Danas imamo puno odličnih i zdravih alternativa da mi zaista ništa ne nedostaje. Simpatično mi je kad dođem kod mame na ručak koja me zna pitati: "Dina, ti i dalje ne jedeš meso?", i onda kad joj odgovorim da ne, kaže "A dobro ajde, pa barem piletinu možeš". To mi uvijek bude smiješno ali onda iznova ponovimo gradivo.

Omiljena vege hrana?

- Juha od leće, vege bolonjez i jedno genijalno jelo, zove se Katsu Vege koje možete probati u Kai street food restoranu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. Između dvije tanke šnite hrskavo tostiranog mliječnog kruha naći ćete tofu u tempuri u panko mrvicama, poseban katsu umak, azijsku varijantu coleslaw salate i zlatno prženi luk. Uz to poslužuju i krumpiriće od batata. Njami!

Citat koji te najbolje opisuje?

- Evo jedan koji volim: "You‘re only here for a short visit. Don‘t hurry, don‘t worry. And be sure to smell the flowers along the way"

Omiljena knjiga i film ?

- Knjiga "Četrdeset pravila ljubavi" turske spisateljice Elif Šafak. S filmovima sam dosta slaba jer zadnjih nekoliko godina najviše gledam serije od kojih mi je i dalje najdraža "Game of Thrones". Film, kad bih trebala izdvojiti, rekla bih "The Book of Eli" ili "Seven Pounds".

Koji će ti biti ključni modni komadi za jesen ?

- Kožne gležnjače koje sam ulovila na sniženju, kožna jakna i oversized košulje. Jedva čekam da sve izvadim iz ormara, nekako se već polako veselim hladnijem vremenu i jeseni, iako sam ljetno dijete.

image
PRIVATNA ARHIVA
Čega ima najviše u tvom ormaru?

- Trenutno ljetnih haljina jer mi je najlakše po ovim temperaturama - samo navući laganu haljinu i ne razmišljati o kombinacijama ili o tome hoće li mi biti vruće. Kad krene jesen prevladavat će puloveri i košulje.

Omiljena jesenska modna kombinacija?

- Neka dobra haljina i visoke čizme do koljena ili uske hlače, kožne gležnjače, oversized košulja i neki chic šešir.

image

Ljeti make-up svodi na minimum

PRIVATNA ARHIVA
Kako se pripremaš za važne događaje poput skorašnjeg CMC 200 Slavonija Festa?

- Priprema je najvažniji dio mog posla, učim najave, radim na svojoj koncentraciji i fokusu jer je ponekad teško držati istu razinu koncentracije u prijenosu uživo koji traje tri sata, kao što je primjerice bilo u Vodicama. Ako dobro poznaješ materiju i naučiš tekst tek onda možeš dobro improvizirati i snalaziti se u raznim situacijama.

Što nas očekuje ove godine, 25. i 26 kolovoza u Slavonskom Brodu?

- CMC 200 Slavonija Fest je festival pop i rock glazbe tako da možete pretpostaviti da nas čeka puno dobre zabave i kvalitetnih izvođača. Lokacija je i ove godine najznačajnija povijesna građevina Brodsko-posavske županije, Tvrđava Brod, u samom centru grada.Na prvi festivalski dan, u petak 25. kolovoza, održat će se CMC party na kojem će nastupiti Boris Novković, Chosque, Mejaši, Vigor i Željko Bebek. U subotu će na pozornicu stati Davorin i Bogovići, Komuna, LES, Nela, Reanimatori, The Splitters i Zed Mitchell. Ovogodišnji headlineri su Električni orgazam, Opća Opasnost i Zaprešić Boys. Svi ste pozvani!

Linker
28. travanj 2024 04:03