SHROOM SKINCARE
Shroom Skincare

Pravi hit u beauty industriji: Serum u kojem glavnu ulogu imaju gljive

Za izlazak na beauty scenu pripremili su uljni serum koji spaja koristi gljiva i vitamina C za hidrataciju i pomlađivanje kože te za ujednačavanje tena.

Za izlazak na beauty scenu pripremili su uljni serum koji spaja koristi gljiva i vitamina C za hidrataciju i pomlađivanje kože te za ujednačavanje tena.

Tradicionalna (u prvom redu kineska) medicina koristi ih već tisućama godina, ali gljive kao da upravo prolaze kroz renesansu – sve su popularnija namirnica, pomoć u liječenju, dodatak prehrani za poboljšanje imuniteta i raspoloženja..., a sada se sve više infiltriraju i na tržište ljepote. Vjerojatno je prva mainstream upotreba gljiva u njezi kože bila suradnja liječnika integrativne medicine dr. Andrewa Weila i brenda Origins koji su 2005. godine osmislili losion sa sastojcima iz gljiva. Postao je bestseler, a prodaje se i danas.

Prvi i pravi

Gotovo dva desetljeća kasnije, razvija se sve više proizvoda za njegu s gljivama, a nastaju i potpuno novi brendovi. Potpuna je novost američki Shroom Skincare koji se pojavio krajem prošle godine, a sada je izašao s prvim proizvodom – to je Mycelium Glow Brightening Serum. Taj uljni serum spaja koristi gljiva i vitamina C za hidrataciju i pomlađivanje kože te za ujednačavanje tena. U serumu su ekstrakti ljekovitih gljiva maitake, chaga, reishi i Cordyceps sinensis (gusjeničarka), čime se osigurava širok spektar povoljnih djelovanja na kožu – zaštita od oštećenja iz okoliša, smanjenje upale, podržavanje prirodne obrane kože, poboljšanje ukupnog izgleda kože.

image

Uljni serum dolazi u maloj bočici; 30 ml, 98 dolara

IG SHROOM SKINCARE

Djelovanje ekstrakata

Ekstrakt reishija sadrži beta-glukane, spojeve koji pomažu umirenju suhe kože koja svrbi, a pomažu i hidrataciji kože. Za ublažavanje upale zadužen je ekstrakt chage koji potiče i obnavljanje kože, a ova gljiva sadrži i jedinstvene antioksidanse koji štite stanice kože od slobodnih radikala. Ekstrakt gusjeničarke ujednačava ton kože, a važno je i to što pomaže spriječiti propadanje kolagena, proteina najvažnijeg za dobro stanje kože. Protuupalne i antioksidativne sposobnosti ima i ekstrakt maitake gljiva, uz to štiti kožu, smanjuje iritacije i poboljšava elastičnost kože. Vitamin C zadužen je za hidrataciju, posvjetljivanje tena i zaštitu stanica kože, a u formuli su i dodatni antioksidansi iz ulja jojobe, kivana, šipka, maslina i vitamina E.

Linker
28. travanj 2024 00:37