230 godina tradicije

Miris za sva vremena: Povijesni dragulj koji obožavaju i nove generacije

Najpoznatija kolonjska voda na svijetu 4711 Echt Kölnisch Wasser nastala je 1792. godine, a uz novi broj Glorije darujemo vam mirisno iznenađenje s potpisom tog kultnog brenda.

Četvrti po veličini grad u Njemačkoj nije dobio ime po kolonjskoj vodi već obrnuto - kolonjska je voda dobila ime po Kölnu. A najpoznatija na svijetu - koja je od svog nastanka 1792. do danas ostala gotovo nepromijenjena - jest 4711 Echt Kölnisch Wasser. Dobila je ime po broju zgrade u ulici Glockengasse, u kojoj je njen tvorac Wilhelm Muelhens otvorio tvornicu mirisne vodice. Recepturu je, kaže legenda, dobio kao svadbeni dar od jednog kartuzijanskog svećenika.

image

Echt Koelnisch Wasser

PRESS

Točan sastav 4711 Echt Kölnisch Wasser čuva se u strogoj tajnosti i danas, no poznato je da su među odabranim sastojcima note bergamota, limuna i naranče koje najpoznatijoj kolonjskoj vodi daju svježinu, dok lavanda i ružmarin imaju relaksirajući učinak. Dragocjeni neroli, dobiven iz cvijeta gorke naranče, umiruje i istovremeno osigurava pozitivno raspoloženje. U mirisnom svijetu 4711 Echt Kölnisch Wasser odavno ima kultni status, a svoj uspjeh zahvaljuje i dosljednosti – u kvaliteti i vizualnoj prezentaciji. Još je, naime, 1820. Peter Heinrich Molanus osmislio njegovu bočicu šesterokutnog oblika, zbog koje se lako skladišti i transportira te se na nju bez problema aplicira velika etiketa. Koliko je njen dizajn bio suvremen i vizionarski sugerira činjenica da je do danas ostala gotovo identična kao početkom 19. stoljeća. I sama etiketa jedan je od zaštitnih znakova brenda: plava i zlatna boja sugerieraju raskoš, a motivi odličja samo su dio nagrada koje 4711 Echt Kölnisch Wasser osvojio na svjetskoj razini. Zlatni poklopac i crveni pečat luksuzni su dodatak i podsjetnik da je riječ o mirisnom povijesnom dragulju vrijednom čuvanja s međunarodnim ugledom.

image

Povijesna pakiranja čuvaju se u kući 4711 u ulici Glockengasse u Kölnu

PRESS

Köln je danas važno kulturno središte i turistička destinacija, što zbog umjetničkih sajmova, što zbog čak mnogobrojnih muzeja i stotina umjetničkih galerija koje udomljuje. A kuća 4711 u ulici Glockengasse jedna je od kulturnih znamenitosti koja privlači ljubitelje mirisnih priča iz cijelog svijeta. Od 2006. brend 4711 je u vlasništvu je kuće Mäurer & Wirtz iz Stolberga, koji u svom portfelju ima i marke mirisa poput Tabaca, Tosce i Sir Irisch Moos, kao i licence za brendove kao što su Betty Barclay, Baldessarini, s.Oliver ili Otto Kern. No glavna zvijezda je i dalje 4711, koji se kontinuirano razvija i donosi inovativne koncepte kao što je, sada već kultna, Acqua Colonia.

image

Kolonjska voda

PROMO
Linker
12. travanj 2024 17:33