Halsey

 ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA
Bizarno ili?

Majčino mlijeko kao novi skincare hit? Poznata pjevačica otkrila ‘tajnu‘ svog dobrog izgleda

"Počela sam dojiti i shvatila sam da je majčino mlijeko najbolji sastojak za njegu kože na svijetu", izjavila je glazbenica koja ipak ima i neke konvencionalne izbore u njezi.

"Počela sam dojiti i shvatila sam da je majčino mlijeko najbolji sastojak za njegu kože na svijetu", izjavila je glazbenica koja ipak ima i neke konvencionalne izbore u njezi.

Mnogo se toga promijenilo u životu pop pjevačice Halsey nakon što je 2021. postala majka, pa i način na koji se brine za svoju kožu. Pravim imenom Ashley Nicolette Frangipane, nekonvencionalna 28-godišnja glazbenica podijelila je u razgovoru za Nylon najvažnije korake koje poduzima u brizi za kožu i u uljepšavanju. I u tome je prilično posebna.

"Uvijek sam pazila na to što stavljam na kožu, ali kad vas vaša beba stalno dodiruje i neprestano se ljubite i mazite, postanete dodatno oprezni i tada maksimalno osvijestite važnost prirodne njege lica. Volim serum Biologique Repercharge Colostrum VG, koristila sam ga kad sam rodila sina. Počela sam dojiti i shvatila sam da je majčino mlijeko najbolji sastojak za njegu kože na svijetu, jer je puno antioksidansa, dobrih masnoća i ostalih sastojaka koji ubrzavaju procese oporavljanja i zacjeljivanja kože”, rekla je pjevačica.

Halsey nije baš direktno izjavila da se njeguje vlastitim mlijekom niti da zbog toga otkida malo od sinovih usta, no to se može iščitati iz njezinih riječi. Činjenica je da neki zagovaraju takav način njege koji može djelovati bizarno, a nije ni istražen. Kako piše New Beauty, nema znanstvenih dokaza koji bi potvrdili da je majčino mlijeko učinkovito u bilo kojoj vrsti njege kože. Provedeno je nekoliko studija koje su se bavile time kako može djelovati na pelenski osip ili ekceme, ali tek su u začetku i rijetke su. Istina je da ono sadrži mnogo visokovrijednih sastojaka te se za prehranu beba u prvih šest mjeseci života preporučuje isključivo dojenje.

S druge strane, ima tvrdnji da je majčino mlijeko zaista korisno za kožu, ne samo za ublažavanje ekcema i za otvaranje začepljenih suznih kanalića kod djece, nego i za njegu majčine kože. Kako piše Parents, maska za lice od vlastitog mlijeka, kojoj se zbog ugodnijeg mirisa može dodati malo lavandinog ulja, nakon deset minuta djelovanja kožu lica čini svilenkastom, glatkom, osvježenom i malo masnom, ali na "dobar način".

image

Biologique Recherche Colostrum VG serum, cijena oko 140 eura

BIOLOGIQUE RECHERCHE
image

Krema ialuset sadrži hijaluronsku kiselinu, cijena oko 20 eura

ialuset
image

Za čišćenje lica Halsey bira CeraVe pjenušavo sredstvo, oko 18 eura

CERAVE

Ako ipak niste spremni na takve poteze, tu su i konvencionalniji izbori, kakve bira i Halsey, koja općenito voli hijaluronsku kiselinu. "Upotrebljavam kremu protiv bora ialuset s hijaluronskom kiselinom. Uvijek je umiješam u serume i losione za lice, jer ostavlja bijelu nijansu ako je ne razrijedite. Čak je koristim i kao masku za usnice," otkrila je. Halsey na snimanjima i javnim pojavljivanjima često nosi puno intenzivne šminke, a za čišćenje bira proizvod koji smatra jednostavnim, pouzdanim i djelotvornim. To je CeraVeov Foaming gel cleanser, pjenušavo sredstvo za čišćenje za tip kože od normalne do masne.

Linker
27. travanj 2024 03:07