UNSPLASH
njega

Lice, tijelo i kosa: Ovo su beauty noviteti koje želimo

Došli su novi proizvodi kojima možete umanjiti sezonsko ispadanje kose i pripremiti tijelo za ljeto, ali i oni koje biste mogli uvrstiti u svoju skincare rutinu.

Došli su novi proizvodi kojima možete umanjiti sezonsko ispadanje kose i pripremiti tijelo za ljeto, ali i oni koje biste mogli uvrstiti u svoju skincare rutinu.

Vrijeme je da napravimo proljetno čišćenje - spremimo sve one teške proizvode koje koristimo zimi i uvedemo neke promjene u svoju beauty rutinu. Parfeme s drvenastim notama zamijenit ćemo onima s cvjetnim, za kosu ćemo pripremiti proizvode koji će se boriti protiv njezinog proljetnog ispadanja, tijelo ćemo pripremiti za ljeto losionima za učvršćivanje, a za njegu lica potražit ćemo lagane proizvode i one koji sadrže SPF. Kozmetička nas industrija oduševljava novim proizvodima svake sezone, pa tako i ovog proljeća konvencionalni beauty proizvodi dobivaju oštru konkurenciju. Ako tražite proizvode za njegu kose, lica ili tijela, razveselit će vas vijest da su na tržište stigli noviteti među kojima ćete sigurno pronaći ono što tražite.

Njega kose

U proljeće ćete sigurno primijetiti da vam se kosa prorijedila i da je broj vlasi koje prilikom češljanja ostaju na četki veći. Riječ je o normalnoj pojavi, odnosno sezonskom ispadanju kose koje je uobičajeno za prijelazna razdoblja. Utješna je vijest ta da, istodobno sa sezonskim ispadanjem, nova kosa već raste unutar folikule dlake i uskoro će biti vidljiva na tjemenu. Iako vas ova pojava ne bi trebala previše zabrinjavati, dobro je znati da možete poduzeti neke korake kako bi ublažili posljedice ovog procesa. Za gustu i sjajnu kosu važna je sama prehrana, ali i proizvodi koje nanosimo na vlasište. Brend Leonor Greyl zato je lansirao eterično ulje koje stimulira i pročišćuje vlasište. Régénérescence Naturelle u sastavu ima ulje boražine, divlje ruže i koštice marelice, čija kombinacija smiruje kožu, smanjuje perut i jača folikul dlake. Ulje je u skladu s veganskim postulatima i stopostotno je prirodno. Biologique Recherche također je izbacio proizvod protiv ispadanja kose. Complexe Cegaba + Bioproline je serum koji se preporučuje za stanja oslabljene i prorijeđene kose, a može se koristiti i u slučaju androgenetske alopecije. Tetrapeptid i ekstrakt crvene djeteline djeluju protiv ispadanja kose, a karboksil alfa-aminobutirna kiselina potiče njezin rast. Brend MBR izbacio je kombinaciju šampona i regeneratora koja ojačava tanku kosu i potiče prirodan rast kose. Proizvodi sadrže cijeli niz hranjivih sastojaka kao što su keratin, ulje avokada, ricinusovo ulje i bjelančevine soje. Ako s druge strane želite kosi vratiti sjaj nakon zimskih uvjeta, Philip B. je izbacio Forever Shine šampon koji obnavlja kosu pomoću biljne hidracije, a napredni kompleks aminokiselina poboljšava svaku boju i čini je blistavom.

image

Leonor Greyl Régénérescence Naturelle/Philip B. Forever Shampoo

PRESS
image

MBR Moisturizing Shampoo/MBR Moisturing Conditioning/Biologique Recherche Complexe Cegaba + Bioproline

PRESS

Njega lica

Kako se približava proljeće, potrebno je uvesti i neke preinake u njezi lica. Važno je koristiti lagane proizvode koji neće začepiti pore i doprinijeti stvaranju nečistoća. Osim toga, dobro će doći i one koje će unijeti malo života u kožu koja je umorna nakon zimskih uvjeta. Biologique Recherche je zato izbacio Crème Grand Millésime, kremu za lice koja revitalizira i regenerira kožu te joj vraća sjaj. Ovaj proizvod obnavlja kožu pomoću ekstrakata jureme, lucerne i gotu kole, dok ju istovremeno posvjetljuje ekstraktima krastavca i kantariona. Krema smanjuje znakove umora i starenja te intenzivno hidrira kožu. Brend MBR lansirao je proizvod koji bi mogao biti zanimljiv svima onima koji su u potrazi za anti-age proizvodima. Njihov Tissue Activator serum predstavlja visoko koncentriranu aktivnu njegu sa sastojcima koji pospješuju funkciju dermalnih stanica. Ovaj proizvod potiče sintezu kolagena, štiti kožu od gubitka vlage i slobodnih radikala te dovodi do vidljive regeneracije kože, zbog čega je idealan za dane u kojima ćemo biti više izloženi suncu. Environ također ima jedan sjajan novitet. Riječ je o Vita-Antioxidant AVST Moisturiseru, hidratantnoj kremi koja sadrže nisku koncentraciju vitamina A, u obliku retinil palmitata, ali i vitamina C. Proizvod je zbog ovih sastojaka idealan za borbu protiv znakova starenja i smanjenje hiperpigmentacije.

image

Biologique Recherche Crème Grand Millésime/MBR Tissue Activator Serum/Environ Vita-Antioxidant AVST Moisturiser

PRESS

Njega tijela

Tijekom zime koža često postane suha, stoga je proljeće pravo vrijeme da napravite piling tijela kako biste uklonili mrtve stanice. MBR je zbog toga osmislio Cell–Power Lipo Peel, piling za tijelo na bazi lipida i pažljivo odabranih kristala šećera i soli. U njegovom sastavu ćete pronaći i kompleks ulja badema, makadamije, argana i jojobe te vitamin E. Ovaj proizvod nježno čisti i uklanja površinske naslage te hidrira i zateže kožu. No, ne treba zaboraviti ni kvalitetan losion za tijelo. Environ je lansirao sjajnu kombinaciju proizvoda koji će svakome dobro doći tijekom toplijih dana. Alpha Hydroxy Derma-Lac je losion nježnog mirisa omekšat će kožu i učiniti ju sjajnom. Losion djeluje i kao nježan eksfolijant pa će poboljšati teksturu i ujednačiti ton kože. Proizvod možete koristiti u kombinaciji s uljem Vitamin A, C & E Body Oil, koje je, kao što i sam naziv govori, bogato vitaminima i antioksidansima pa hrani i hidrira kožu, a idealno je za korištenje i nakon duljeg izlaganja suncu. Biologique Recherche lansirao je proizvod koji je sjajna priprema za ljetne dane. Riječ je o anticelulitnom ulju Lipogen AC koje ublažava izgled narančine kore. Formula je bogata koncentriranim aktivnim sastojcima koji smanjuju celulit i njegove vidljive manifestacije te čine kožu čvršćom i zategnutijom. No osim proizvoda za njegu tijela, došli su i mirisi koji svojim notama podsjećaju na samo proljeće. Francuska parfumerijska kuća Bastille lansirala je miris Rayon Vert koji podsjeća na buđenje prirode. U formuli parfema nalaze se zelene note anisa, bosiljka i komorača, ali i topliji cvijet smilja, biljka iz reda Asteraceae koja nikada ne vene. Miris je kreirala Caroline Dumur, a formula sadrži 38 sastojaka.

image

MBR Cell–Power Lipo Peel/Environ Alpha Hydroxy Derma-Lac/Environ Vitamin A, C & E Body Oil

PRESS
image

Biologique Recherche Lipogen AC / Bastille Rayon Vert

PRESS

Linker
26. travanj 2024 07:11