LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 22: Rosie Huntington-Whiteley attends the Burberry show during London Fashion Week Autumn/Winter 2016/17 at Kensington Gardens on February 22, 2016 in London, England. (Photo by Anthony Harvey/Getty Images)
 / Getty Images
IDEALNA FRIZURA

Jednostavnim trikom do "morske" frizure na suhom

Kosa ljeti, okupana suncem i morem te ležerno osušena na ljetnom povjetarcu, izgleda fantastično.  Trend takozvane suncem “obljubljene” kose obožava i bivša Viktorijina anđelica Rosie Huntington-Whiteley: balayage pramenovima vjerna je već nekoliko godina, a kosu najčešće stilizira kao da je upravo došla s plaže.

Prirodno valovitu kosu možete postići i posebnim preparatima, zahvaljujući kojima ćete imati “morsku” frizuru bez dana provedenog na moru.

Morska sol daje kosi volumen i teksturu i zahvaljujući njoj nakon kupanja ravna kosa osušena na suncu postaje blago valovita, dok kod onih s kovrčavom kosom lokne postanu još definiranije. Iako su prirodni razbarušeni valovi najbolji, možete ih postići i pomoću sprejeva s morskom soli, što je često i bolja opcija jer sadrže njegujuća ulja, poput arganovog i ulja makadamije koja štite kosu od isušivanja.

Morsku sol u spreju najbolje je nanijeti na vlažnu, raščešljanu kosu, a za naglašenije valove dva pramena, na koje je nanesena sol u spreju, omotajte jedan oko drugog. Na te “pletenice” nanese se proizvod za učvršćivanje, a kad se osuši, kosa se rasplete i razmrsi prstima.

Linker
07. lipanj 2023 13:13