LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
Super-sastojak

Jeste li znali da je srebro hit u kozmetičkim proizvodima? Evo kako djeluje na našu kožu

Sjaj metala i srebro trenutno se nose kao ‘it‘ modni statement, no osim kao dio stylinga, srebro je snažan beauty sastojak od kojeg svaka koža ima benefite.

Sjaj metala i srebro trenutno se nose kao ‘it‘ modni statement, no osim kao dio stylinga, srebro je snažan beauty sastojak od kojeg svaka koža ima benefite.

U industriji ljepote ne nedostaje čudotvornih sastojaka koji donose brojne benefite za izgled naše kože i lica, od anti-age sastojaka do onih koji djeluju na kožu u menopauzi, na teen kožu sklonu nepravilnostima, osjetljivu ili sklonu reakcijama... neki od tih sastojaka nadžive hype koji ih okružuje, neki se brzo zaborave, a neki od beauty sastojaka prisutni su već stoljećima - zato što zaista "rade" dobro za našu kožu.

Jedan od takvih sastojaka je srebro, koje je do nedavno bilo zanemarivano. Srebro u kozmetičkim proizvodima ima višestruke prednosti u smislu zacjeljivanja, obnavljanja i pomlađivanja kože, djeluje i kao antiseptik i smiruje upale, što ga čini savršenim za kožu sklonu aknama. Stare civilizacije iz tih su razloga koristile srebro kao protuupalno i dezinfekcijsko sredstvo, a nastavilo se koristiti u bolnicama za flastere i za tretiranje rana. Znanstvenici NASA-e ga koriste za pročišćavanje vode u svemiru, a uz sve to, srebro je pronašlo svoje mjesto u preparativnoj kozmetici koja olakšava njegu osjetljive kože. Osobito od njega ima koristi osjetljiva koža u menopauzi!

image

Fraktal Beauty Sterling Anti-Irritation serum u sebi sadrži srebro

PROMO

Kome će najbolje odgovarati? Osim ako nemate specifičnu alergiju, srebro će odgovarati svakom tipu kože, a najviše koristi od njega će imati koža sklona upalama, crvenilu i aknama - onima koje se javljaju za vrijeme puberteta, u odrasloj dobi ili pak u vrijeme menopauze. Manje je poznat podatak da akne u menopauzi nisu rijetkost, i mogu se pojaviti kod žena koje se nikada nisu borile s njima - uzrok toga je gubitka estrogena, nakon čega se koža stanjuje i postaje osjetljiva.

image
PROMO

Srebro se danas nalazi u preparatima poput njegujućih maski za lice, u kremama kao i multifunkcionalnim serumima poput Fraktal Beauty Sterling Anti-Irritation laganog seruma koji sadrži MicroSilver BG™ i hiper fermentirani sok aloe vere - sastojci koji u snažnoj formulaciji smanjuju crvenilo kože, svrbež i osjetljivost uz idealnu dozu hidratacije kože. Kako održava pore čistima i djeluje na akne te dovodi kožu u balans, idealan za izbor za svaku kožu, neovisno o godinama pa je prikladan za žene u menopauzi kao i tinejdžere te one koji traže brzoupijajući serum koji će zaštititi, obnoviti barijeru kože i pružiti joj svjež, zaglađeni izgled i dobru anti-age njegu. Treba naglasiti da je u menopauzi koža posebno sklona promjenama te između ostalog postaje više suha i osjetljiva, sama tekstura se mijenja zbog čega gubi na elastičnosti i čvrstoći pa su multifunkcionalni proizvodi iz Fraktal Beauty ponude neizostavni dodatak rutini njegovanja.

*Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji: Gloria x Fraktal Beauty

Linker
27. travanj 2024 04:01