Moda s potpisom

Ivan Alduk predstavio tri nove kolekcije: Zavirite u najljepše modele koji osvajaju na prvi pogled

Nova kolekcija prilagođena je svima, od klasičnih proljetno/ljetnih komada do čak 12 toaleta za crveni tepih.

Hrvatski dizajner Ivan Alduk donosi ne jednu, već tri kolekcije za proljetno/ljetnu sezonu, za čiji je vizualni dio zaslužan nenametljivi modni editorijal fotografkinje Sanje Jagatić, zaštitno lice kolekcija je nagrađivana Klara Blažević, a beauty dio potpisuju stručnjaci Marcela studia.

image
SANJA JAGATIć

"Promjene u modi su nužne, čak i presudne za razvoj brenda. Ostati relevantan, ali uvijek na svojoj visini koju godinama gradim s timom je postulat moga rada. Ne uspoređivati se, ni na koji način i ni s kim jest stečeno životno i poslovno iskustvo, a mislim da je ta osobina bila ključna kada smo ove godine odlučili predstaviti tri kolekcije odjednom. Razlomiti ih na manje komade, manje kolekcije koje će naši klijenti i javnost prisnije pojmiti i istražiti na našem webu, a onda i u Alduk showroomu uz najavu svog dolaska", kazao je ovaj hrvatski dizajner.

image
SANJA JAGATIć

ALDUK ATELIER `24 je druga kolekcija visoke mode s potpisom ovog dizajnera, koja donosi 12 raskošnih, za crveni tepih spremnih toaleta koje sadržavaju ALDUK DNA prepoznatljiv po ženstvenim, putenim siluetama i krojevima koji ističu ono najbolje na tijelu. Bogate teksture, ručni rad, izuzetne tkanine i unikatnost, odlike su ove kolekcije za koju dizajner dodaje kako ju je "naslonio vizualno na posljednju i aktualnu bridal kolekciju". Dizajner naglašava kako je ovo kolekcija koja ne poznaje kreativne i izvedbene granice, jer su si on i njegov autorski tim dali gušta na ovom projektu, rade ga za vlastitu dušu, bez imalo osluškivanja tržišta, a tako često nastaju najbolji modeli.

image
SANJA JAGATIć

Prvi dio ALDUK SS`24 je redovna proljetno/ljetna kolekcija koja ove godine donosi pročišćene modele lišene čipke i šljokica. Modeli prate liniju tijela, poigravaju se s detaljima predimenzioniranih cvjetova i mašni, a često su ukrašeni efektnim naramenicama s cirkonima. Bogatim bojama cjelokupan je dojam moderan, pročišćen i urban. "Kolekciju sam namijenio mlađoj generaciji, milenijalcima i generaciji Z koja će lako pronaći svoje favorite jer svaki model dolazi u kratkoj, koktel i dugoj verziji, a pritom se može naručiti još u nekoliko boja. Na taj način sam htio pružiti mogućnost izbora i stvaranja vlastite posebne haljinu koju će naš atelier majstorski izraditi za svaku klijenticu", pojasnio je dizajner.

image
SANJA JAGATIć

Drugi dio ALDUK SS`24 je poseban dodatak, odnosno mini kolekcija tamnijeg kolorita, umjerenijeg dizajna i elegantnijeg, klasičnijeg prizvuka namijenjena klijenticama u "najboljim godinama". Svi modelu imaju rukave, a posebno se izdvajaju efektni kombinezoni i večernje haljine boja akvamarina, fuksije, ciklame, plave i zelene. "Ovoga puta smo našim vjernim klijenticama odlučili ponuditi koktel i duge haljine te kombinezone koji svi dolaze u nekoliko boja i varijanti, jer vjerujem da moda ne smije poznavati granice godina i tjelesne građe", izjavio je Alduk.

image
SANJA JAGATIć

Ivan Alduk neumorno već preko 15 godina gradi prepoznatljivu estetiku svog dizajnerskog rukopisa koji u svakoj novoj sezoni donosi razvoj, promjenu i kreativna iznenađenja. Prošle je godine uz već uspješnu bridal i ready to wear liniju pokrenuo i liniju večernjih toaleta inspiriranih visokom modom.

image
SANJA JAGATIć
image
SANJA JAGATIć
Linker
16. travanj 2024 13:14