PUNIT PARANJPE/AFP
trijumf

Okrunjena Miss svijeta: Kristina Piškova pomela konkurenciju, naša Lucija Begić ušla u top 40

U Indiji se održalo 71. izdanje natjecanja Miss svijeta. Lenta je ove godine otišla u Češku, a naša Lucija Begić završila je natjecanje u Top 40.

U Indiji se održalo 71. izdanje natjecanja Miss svijeta. Lenta je ove godine otišla u Češku, a naša Lucija Begić završila je natjecanje u Top 40.

Kristina Piškova pobijedila je konkurenciju od 115 djevojaka i osvojila titulu nove Miss svijeta. Na 71. izdanju natjecanja, koje se održalo u Indiji nakon 28 godina pauze, okrunila ju je prošlogodišnja pobjednica, Poljakinja Karolina Bjelavska.

image

Kristina Piškova osvojila je naslov Miss svijeta

PUNIT PARANJPE/AFP/PROFIMEDIA
image

Kristina govori četiri strana jezika i svira dva instrumenta

PUNIT PARANJPE/AFP

Nakon što je 2006. godine pobijedila Tatiana Kucharova, ovo je drugi put da je lenta za Miss svijeta završila u Češkoj. Piškova inače studira pravo i poslovnu administraciju, bavi se modelingom i priča četiri stranih jezika - engleski, poljski, slovački i njemački. Osim toga, gaji strast i prema glazbi. Provela je devet godina u umjetničkoj školi, a danas svira čak dva instrumenta, violinu i flautu. Kao trenutak na koji je posebno ponosna izdvojila je otvaranje škole engleskog jezika za napuštenu djecu u Tanzaniji. Također je otvorila svoju zakladu u Češkoj Republici, koja je usmjerena na pružanje obrazovnih programa za djecu, starije i osobe s mentalnim invaliditetom. Za vrijeme natjecanja, zatražili su ju da se osvrne na probleme koji su vezani za zdravstvenu skrb žena, a ona je istaknula da menstruacija ne bi trebala biti tabu tema.

Tijekom trotjednog boravka u Indiji, missice iz svih zemalja skupljale su bodove za plasman u četvrtfinale, odnosno Top 40, u raznim kategorijama: sport, talent, top model, izazov „Head to head“ te „Beauty with a purpose“. Nakon toga, natjecanje je nastavilo njih dvanaest, zatim osam, od kojih je četiri završilo u samom finalu i borilo se za naslov. Naša predstavnica Lucija Begić pobijedila je u kategoriji sport i završila natjecanje u Top 40. Predstavila se u plavoj haljini koju potpisuje domaći dizajner Ivan Alduk.

Linker
26. travanj 2024 13:17